Vremea va continua să fie, în general, instabilă săptămâna viitoare.
DUMINICĂ
ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general instabilă, iar regimul termic va fi caracterizat de valori în jurul celor normale la această dată. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului ce pot lua aspect de vijelie, în regiunile nord-vestice, nordice, centrale și de nord-est, îndeosebi în cursul zilei. Seara și noaptea, astfel de fenomene se vor semnala local în sud-est și cu totul izolat în restul teritoriului. Ploile vor avea și caracter torențial și vor fi condiții de grindină. Pe arii restrânse în Transilvania, nordul Moldovei și în Maramureș cantitățile de apă vor depăși 15 … 20 l/mp, iar punctiform, în special în nordul Carpaților Orientali, 30…35 l/mp. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 31 de grade, iar cele minime între 12 și 21 de grade.
LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, cu înnorări seara și în primele ore ale nopții, când vor fi condiții de averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 30…31 de grade, iar cea minimă de 16…17 grade, ușor mai scăzută în zona periferică.
LUNI
ÎN ŢARĂ
Vremea va fi în general instabilă în cea mai mare parte a teritoriului. În regiunile nord-vestice, nordice, centrale și de nord-est, precum și în zonele montane, îndeosebi în cursul zilei, iar seara și noaptea, izolat în sud-est și vest-sud-vestul țării, vor fi înnorări temporar accentuate, averse ce pot avea și caracter torențial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și condiții de grindină. În nord și centru, dar și în zona Carpaților Orientali și Meridionali, cantitățile de apă vor fi mai însemnate – pe arii restrânse vor depăși 20 l/mp și punctiform 30…35 l/mp.Temperaturile maxime se vor încadra între 22 și 32 de grade, iar cele minime, în general, între 11 și 20 de grade.
LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, cu înnorări spre seară și la începutul nopții, dar condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab și moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 31 de grade, iar cea minimă va fi de 16…17 grade, ușor mai scăzută în zona preorășenească.
MARŢI

<

ÎN ŢARĂ
Vremea va continua să fie, în general, instabilă. În special, după orele amiezii și seara, vor fi înnorări și averse, însoțite de descărcări electrice local în zonele de deal și munte, în Banat și izolat în rest, în timp ce noaptea astfel de fenomene se vor semnala mai ales în regiunile din jumătatea nordică a țării. Ploile vor avea și caracter torențial, astfel că punctiform pot fi cantități de apă însemnate. Vântul va sufla în general moderat, cu intensificări în zona montană înaltă, dar de scurtă durată și în timpul ploilor. Temperaturile maxime se vor încadra între 23 și 32 de grade, iar cele minime între 12 și 22 de grade.
LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 30 de grade, iar cea minimă va fi de 16…18 grade.
MIERCURI
ÎN ŢARĂ
Vremea se va menține instabilă. Cerul va fi temporar noros și vor fi averse, trecător însoțite de descărcări electrice, în majoritatea regiunilor, dar cu precădere la munte, în centru și est. Ploile vor avea și caracter torențial și pot fi cantități de apă mai însemnate. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare, în special la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 21 și 32 de grade, iar cele minime între 12 și 21 de grade.
LA BUCUREŞTI
Cerul va fi variabil, cu înnorări accentuate seara și noaptea când vor fi posibile averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, cu intensificări temporare. Temperatura maximă va fi în jurul a 31 de grade, iar cea minimă de 16…18 grade.
TENDINŢA EVOLUŢIEI VREMII PENTRU INTERVALUL 19.07.2018 ORA 09.00 – 22.07.2018 ORA 09.00
ÎN ŢARĂ
Local și temporar, vor fi manifestări specifice instabilității atmosferice, iar temperatura aerului va avea valori apropiate de cele normale.
LA BUCUREŞTI
Temperatura aerului va avea valori în jurul celor normale în această perioadă. Cu precădere în cursul după amiezilor, vor fi posibile averse și descărcări electrice.
 

Transparenta face diferenta