Muzica, expozitii, evenimente de tot soiul si numeroase festivaluri propune Bucurestiul in acest final de saptamana. Spre exemplu, festivalul „Flori pentru suflet – Remember Florian Pittiș” va avea loc în Parcul Titan (intrare din str. Liviu Rebreanu), în perioada 12-14 mai, pentru al cincilea an consecutiv.

<
Ediția din acest an va fi una aniversară și se va desfășura sub forma unui festival, potrivit unui comunicat al Primăriei Sectorului 3, citat de Agerpres.

Timp de trei zile, scena din parcul Titan va găzdui spectacole de muzică, poezie și proiecții video, ce vor începe la ora 18.00 și se vor încheia la ora 21.00.
Festivalul va aduce pe scenă artiști care au colaborat cu Florian Pittiș și cărora acesta le-a marcat destinul artistic, menționează comunicatul citat.
Vineri, 12 mai, vor evolua Marius Matache & Folk Band Imperfect, Florian Chilian [email protected], Vița de Vie Acustic și Alina Manole cvintet.
Sâmbătă, 13 mai, pe scenă vor urca artiști precum Cosmin Vaman și Trupa Spam, Zoia Alecu, Marius Bațu, Nicu Alifantis & ZAN, invitat special Mihai Neniță. În ultima zi a festivalului spectacolele vor fi susținute de Vasile Șeicaru, Ducu Bertzi & Friends, Mircea Vintilă & trupa Brambura și Mircea Baniciu & Band.
Pe parcursul manifestării, pe platforma de la intrarea în parcul Titan, va fi amenajat un târg de produse ”hand-made”, în cadrul căruia vor fi prezentate costume populare românești, bijuterii, decorațiuni din sticlă și lemn, precum și diverse obiecte decorative, toate lucrate manual. Accesul publicului la eveniment este liber.
* Sâmbătă, 13 mai, începând cu ora 11.00, Muzeul Theodor Aman oferă ghidaj gratuit celor care doresc să afle mai multe despre viața și opera artistului.
Participarea la ghidaje se face pe bază de programare, la adresa de e-mail: [email protected] sau la numărul de telefon 0213. 156. 858, în intervalul orar 9.00-16.00, de luni până vineri, informează un comunicat al Muzeul Municipiului București
Locurile sunt limitate, un grup având un număr de maximum 20 de persoane.
Participanții beneficiază de ghidaj gratuit, în baza biletului de intrare (bilet întreg — 5 lei, bilet cu reducere pentru elevi, studenți, pensionari — 2 lei).
Muzeul Theodor Aman este unul dintre cele mai vechi muzee memoriale din România. Reședința a fost construită după proiectele artistului, iar decorația exterioară (realizată în colaborare cu sculptorul Karl Storck), și cea interioară: pictura murală, vitraliile, decorația pictată pe tâmplărie, stucatura tavanelor, lambriurile atelierului și mobilierul casei, reflectă viziunea artistului.
Prima casă-atelier de artist din România păstrează atmosfera vieții private din perioada Belle Epoque alături de cea mai mare parte a lucrărilor pictorului Theodor Aman.
* Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” în parteneriat cu Ambasada Regatului Thailandei în România invită vizitatorii, în perioada 13-14 mai, la cea de-a VI-a ediție a Festivalului Culturii Thailandeze.
Evenimentul este organizat cu scopul de a face cunoscută poporului român cultura thailandeză prin: spectacol de dans tradițional, demonstrație de Muay Thai — box thailandez, obiecte de artă thailandeză și gastronomie tradițională, anunță Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”, într-un comunicat.
* Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I” își deschide din nou porțile, în zilele de 13-14 mai, pentru manifestarea devenită tradițională în spațiul muzeistic bucureștean, „Zilele Muzeului Militar Național”.
Potrivit unui comunicat al acestei instituții muzeale, copii și adolescenții, dar și adulții pasionați de istoria militară în general, vor fi întâmpinați de angajații Muzeului Militar Național „Regele Ferdinand I” și de partenerii acestuia cu activități diverse în care se vor familiariza cu aspecte mai puțin știute privind trecutul și prezentul oștirii române.
Parte din farmecul inedit al acestei ediții, ce are ca temă „Istoria militară retrăită”, este prezentarea interactivă a unor momente din istoria militară a României, cu personaje și scene ce vor prinde viață cu ajutorul personalului Muzeului Militar Național și a numeroși colaboratori, precizează comunicatul muzeului.
In cele două zile ale manifestării vor avea loc depuneri de coroane, prin ceremoniale militare de epocă, la monumentele aflate în incinta muzeului: Monumentul Eroilor Regimentului 21 Inf. (realizat de Oscar Han) și la Monumentul dedicat generalului Ioan Emanoil Florescu (realizat de Jules Clement Chaplain).
În cadrul manifestării va exista și un târg al colecționarilor de obiecte militare de epocă.
Pasionații de filme documentare cu tematică istorico-militară vor putea viziona materiale inedite la cinematograful de campanie special amenajat pentru această ocazie, iar iubitorii fanfarelor militare se vor delecta cu muzică militară de epocă, marșuri și muzică de promenadă la mini-concertele fanfarei Serviciului Muzicilor Militare.
Nu va lipsi nici tradiționala „hrană de război” — fasolea cu cârnați — pregătită la bucătăria de campanie organizată în incinta muzeului. Accesul la eveniment este gratuit pentru toți vizitatorii.

Transparenta face diferenta