SONY DSC
Dezvoltatorul imobiliar Vastint, deţinut de familia Kamprad prin Interogo Foundation, a trecut de etapa consultării publice în vederea obţinerii planului urbanistic zonal (PUZ) pentru terenul din nordul Capitalei cumpărat la începutul lui 2016. Aici va construi un cartier cu blocuri de înălţimi diferite, şcoli, iar în centrul terenului va fi amenajat un parc.
Un nou cartier îşi va face apariţia în următorii ani. Dezvoltatorul Vastint, care are în lucru două proiecte imobiliare pe terenurile fostelor fabrici Timpuri Noi şi Baduc din Bucureşti, va construi un proiect rezidenţial pe mega-terenul de 47 de hectare cumpărat de la Teia Sponte cu 28,8 milioane de euro la începutul anului trecut.
Din reglementările avizate de autorităţi şi consultate de ECONOMICA.NET, reiese că blocurile de locuinţe vor fi construite în jurul unui parc. Regimul de înălţime avizat arată că se pot construi locuinţe cu două, patru, şase, opt şi zece etaje.

Suprafaţa construibilă este de peste 174.000 de mp, cea destinată penteru cirulaţii şi amenajări specifice este de 159.000 de mp, iar spaţiile verzi vor ocupa 30% din tot terenul.

„Ansamblul va fi centrat în jurul unui parc bordat de locuire perimetrală; circulaţia se va dezvolta în jurul parcului, iar profilele pot fi stabilite acum. Circulaţiile de interior vor fi de categoriile 3 şi 4, iar intersecţiile lor vor fi transformate în zone de interes. Spre interior, edificiile vor fi mai joase, spre exterior, mai înalte; vor fi repetate 4-5 clădiri modulare. Parcările vor fi realizate la demisol, dar şi la parter. Se mai specifică posibilitatea amenajării unor curţi de incintă.

Este propusă şi realizarea a două şcoli, una publică, una cu statut privat, investiţie care va fi pusă în practică de Primărie, dar pentru care proprietarul alocă un teren de 5.000 mp (şcoala privată va fi, de fapt, extinderea unei şcoli
existente.)”, se arată în prezentarea proeictului în cadrul şedinţei CTATU care a avut loc în luna octombrie.
Sursa: economica.net

<
Transparenta face diferenta