Acasă Bani Cum a ajuns sa lucreze pentru DNA soția chestorului Bogdan Despescu pe...

Cum a ajuns sa lucreze pentru DNA soția chestorului Bogdan Despescu pe un salariu triplu!

135

Mai mulți polițiști au fost detașați la DNA în ultima perioadă. Sursele Ziare.com spun că pleacă pe bandă rulantă cei mai buni oameni din sistem. Iar printre cei care sprijină activitatea procurorilor se află și soția lui Bogdan Despescu, secretarul de stat din MAI.

Faptul că sunt detașați oameni din structurile poliției la DNA nu este o noutate. De ani buni se fac astfel de mutări. Diferența este că, în prezent, numărul mutărilor a crescut accelerat, ”de șapte ori mai mulți față de anii precedenți”.

Cei care pleacă din Poliție sunt ofițeri cu experiență de ani de zile în filaj, investigatori sub acoperire, monitorizare tehnică.

Printre polițiștii detașați la DNA pe un post de ofițer de poliție judiciară se numără și soția chestorului Bogdan Despescu, Mihaela Cristina Despescu, fost agent de poliție la IPJ Buzău, conform declarației de avere din 2021 postată pe site-ul ANI.

Ea apare pe site-ul Direcției Naționale Anticorupție ca ofițer de poliție judiciară, fără a se preciza ce anume face în această structură.

Surse consultate de Ziare.com arată că Mihaela Despescu lucrează la departamentul de resurse umane al DNA.

Care ar putea fi miza transferului? Aceleași surse arată că Despescu încasează la DNA un salariu de aproximativ trei ori mai mare decât la Poliție. Diferența ar fi de 8.000 de lei, de la 4.000 la 12.000 de lei. Dacă va apuca să lucreze minimum șase luni pe aceeași funcție, leafa respectivă va fi baza de calcul a pensiei.

Mihaela Cristina Despescu a fost în trecut agent la Poliția Animalelor, apoi a ajuns la departamentul de Resurse Umane al IPJ Buzău, unde se ocupa de dosarele cadrelor.

Sursa: ziare.com

<