Culmea tupeului: Gabriela Firea a mintit in clipul video de bilant! Primaria Capitalei confirma ca informatiile sunt false!

0
743

O declarație a primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, privind finalizarea unui termninal intermodal în primii doi ani de mandat s-a dovedit falsă, biroul de presă al instituției recunoscând la solicitarea Capital că acesta „este un proiect care va fi realizat in perioada următoare”.

<

Într-o postare de pe pagina de Facebook a primarului Gabriela Firea din data de 11 iulie 2018, cu titlul „Rezultate pentru bucureşteni. Anul doi (partea 1)”, în care sunt prezentate rezultatele primilor doi ani de mandat edilul anunţă, la minutul 04:07, „obiectivele de infrastructură finalizate în ultimii doi ani”. Ulterior, la minutul 04:57 se vorbeşte despre „reabilitarea sistemului rutier şi a liniei de tramvai şoseaua Iancului şi şoseaua Pantelimon”, iar la minutul 05:12,este menţionată, „realizarea unui terminal multimodal la intersecţia Pantelimon cu Vergului”.
Intrigaţi de includerea terminalului intermodal de tip Park&Ride din Pantelimon la capitolul obiective realizate deşi, cu doar trei luni în urmă Capital scria după o documentare la faţa locului că „Parcarea Park&Ride din Pantelimon a rămas doar o promisiune de campanie electorală”, am solicitat biroului de presă a Primăriei Municipiului Bucureşti lămuriri cu privire la proiectul terminalului intermodal despre care d-na Firea susţine că este finalizat.

În răspunsul de la PMB se arată că „referitor la declaraţia Primarului General, Gabriela Firea, de la minutul 04:57, în care vorbeşte despre «reabilitarea sistemului rutier şi a liniei de tramvai Șoseaua Iancului şi Șoseaua Pantelimon», facem precizarea că acesta este un proiect finalizat şi a constat în refacerea carosabilului, a trotuarelor, a racordurilor cu străzile adiacente, a sistemului de evacuare a apelor pluviale. În ceea ce priveşte declaraţia de la minutul 05:12, referitoare la «realizarea unui terminal multimodal la intersecţia Pantelimon cu Vergului», cu parcare de tip Park&Ride de 450 de locuri, acesta este un proiect care va fi realizat în perioada următoare, pentru care a fost aprobat PUZ-ul şi eliberată autorizaţia de construire”.

 

Prin urmare, dacă prima declaraţie este conformă cu realitatea, cea de-a doua este complet eronată. Fapt recunoscut chiar de direcţia de presă din PMB.
La faţa locului se poate observa chiar şi acum că terminalul intermodal este doar la stadiul de groapă înconjurată cu un gard. Nici chiar prima parte a declaraţiei nu este complet reală având în vedere că suprafaţa asfaltică din zona intersecţiei Pantelimon cu Vergului este plină de denivelări, iar linia de tramvai cu pricina se termină indecis, într-un maldăr de pământ, tocmai pentru că zona de întoarcere a mijloacelor de transport ar fi trebuit să se afle în terminalul intermodal anunţat ca finalizat dar la care nu lucrează nimeni. Conform PMB, terminalul cu Park& Ride „va fi realizat in perioada urmatoare”, pentru el fiind „aprobat PUZ-ul şi eliberată autorizaţia de construire”.