Cu un salariu de peste 35.000 de lei pe luna, fostul premier Grindeanu se intoarce in PSD

0
441

Presedintele ANCOM, Sorin Grindeanu, a participat joi la sedinta PSD Timis, la finalul careia a tinut sa anunte ca el a ramas un „om de stanga”. Grindeanu, pus in functie de partid, are un salariu de peste 35.000 de lei pe luna (peste 7.000 de euro).
”Nu am ascuns niciodata ca sunt om de stanga, nici cand a fost cea mai mare inclestare, nici cand am fost exclus. (…) Daca ma voi decide sa revin in politica, voi reveni cu siguranta in zona de stanga. Asa cum la Timis s-a facut apel la echipa ca sa se reporneasca motoarele, eu cred ca e nevoie de echipa si la nivel central. Deocamdata sunt presedinte la ANCOM, am proiecte importante la ANCOM si momentan sunt in aceasta pozitie. Daca voi lua o decizie transanta de reintrare in politica o sa o fac la Timis”, a declarat Grindeanu la finalul sedintei.
In final, Sorin Grindeanu a spus ca ”nu spun nici da, nici nu, unei posibile reintoarceri in politica”.
Sorin Grindeanu conduce in prezent ANCOM, pozitie din care nu are voie sa faca politica sau sa fie membru al unui partid. El are un salariu lunar de peste 35.000 de lei.
Salariul lui Grindeanu a crescut de peste patru ori de la inceputul acestui an, in guvernarea Dragnea-Dancila. Anterior, el avea un salariu de „numai” 8.500 de lei.
„Presedintele Sorin Grindeanu a declarat joi, in cadrul unei intaniri cu presa, ca salariul sau va creste undeva la peste 35.000 de lei incepand din luna ianuarie 2019, de la peste 8.500 de lei anterior. Mai mult, a spus acesta, bugetul de venituri si cheltuieli pe 2019 al autoritatii prevede cresteri salariale pentru toti angajatii”, scria hotnews.ro in decembrie 2018.
ANCOM nu este institutie bugetara, ci este o autoritate publica autonoma sub control parlamentar.

<