Intra in contact cu noi

Bucuresti

Cu cat vor plati mai mult bucurestenii pentru un loc de parcare in 2021

Publicat cu

pe

Taxa pentru parcarea de reședință este stabilită prin hotărâre de Consiliu General pentru tot Bucureștiul, iar pentru anul 2021 valoarea ei a fost stabilită în aprilie 2020: 84 lei/an în zona A, 66 lei/an în zona B, 55 lei/an în zona C, 37 lei/an în zona D, informează Hotnews.ro.

În centrul orașului este mai scump, iar la periferie mai ieftin. Sunt sunt și primării de Sector care au stabilit reguli diferite. De exemplu, în Sectorul 3 se face licitație dacă există mai multe cereri pentru un loc de parcare liber, iar cine oferă mai mult, acela câștigă. Cel mai scump loc de parcare atribuit în sectorul 3 s-a ridicat la 4.000 lei/an, iar o medie la licitație este de 1.000 lei/an. Majoritatea primarilor de Sector din București cer majorarea taxei, până la un maxim de 600 lei/an, pentru a avea fondurile necesare ca să construiască noi parcări, însă este nevoie de o hotărâre de Consiliu General, iar pentru majorarea taxei pentru 2021 aceasta trebuia dată în 2020. Anul acesta se poate aproba doar majorarea taxei începând cu 2022.

Începând cu data de 01.01.2021, conform prevederilor Hotărârii de Consiliu General Nr. 139 din 30.04.2020, valorile taxei pentru utilizarea locurilor de parcare de reședință sunt următoarele: Zona A: 0,23 lei/zi/ vehicul, însemnând 84 de lei/an; Zona B: 0,18 lei/zi/ vehicul, însemnând 66 de lei/an; Zona C: 0,15 lei/zi/vehicul, însemnând 55 de lei/an; Zona D: 0,10 lei/zi/ vehicul, însemnând 37 de lei/an.

Excepție face Sectorul 3, care potrivit unui regulament de atribuire a parcarilor de resedință aprobat de Consiliul Local în ianuarie 2018, pentru locurile libere, dacă există mai multe cereri, se face licitație.

Reclama

”În Sectorul 3 regulamentul de atribuire prevede atribuirea directa dacă este doar o cerere depusă, dacă sunt minim doua pe loc se face licitație. Cel mai scump loc a ajuns in jur de 4000 de lei pe an, la o licitație din 2018. Multe sunt în jur de 1000 de lei”, au transmis reprezentanții instituției la solicitarea HotNews.ro.

Și în Sectorul 4, în anumite parcări, tarifele în regim de abonament sunt diferite. Potrivit datelor transmise de primărie la solicitarea HotNews.ro, situația este următoarea:

  • Abonament persoane fizice – 10 lei/lună respectiv 120 de lei/an
  • Abonament cu blocator/persoane fizice – 20 de lei/lună/ respectiv 240 de lei/an
  • Abonament persoane juridice – 30 de lei/ lună respectiv 360 de lei/an
  • Abonament cu blocator/persoane juridice – 40 de lei/lună respectiv 480 de lei/an
  • Pentru utilizarea temporară a locurilor publice de parcare de la Piața Sudului, Nițu Vasile se aplică tariful de 1 leu/2 ore.
  • Utilizarea locurilor amenajate în parcările publice din zonele Pridvorului, Olteniței, IMGB este gratuită.

Majoritatea primarilor de Sector din București doresc să crească prețul pentru parcările de reședință, motivând că actualul preț este prea mic și nu permite întreținerea parcărilor sau amenajarea unora noi. Propunerea este ca tariful să varieze între 300 și 600 lei/an.

”Este o înțelegere la care au aderat 5 primari de sector – Sectoarele 1, 2,3,4 și 6, – că vrem să facem parcarea de reședință între 300 și 600 de lei/an. Asta înseamnă 300 lei Zona D, 400 lei Zona C, 500 lei Zona B și 600 lei zona A. Vom face o propunere de hotărâre de Consiliu General. Este discutată și cu primarul general această propunere. Primarul general este în principiu de acord dacă ne ocupăm să o facem și vom face o hotărâre de Consiloiu General. Este nevoie de această majorare fiindcă numărul de mașini din oraș este foarte mare, taxa de parcare este una extraordinar de mică, în momentul de față nu acoperă nici măcar cheltuielile cu întreținerea locului de parcare, asfaltul, marcajele. Și pentru că trebuie să înțelegem că nu mai putem continua în a considera că putem face protecție socială prin deținerea de mașini”, a declarat pentru HotNews.ro Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2. Dacă va fi votată de Consiliu General, hotărârea va intra în vigoare abia de anul viitor.

Reclama

Ciprina Ciucu, primarul Sectorului 6, a declarat pentru HotNews.ro că majorarea taxei de parcare de reședință va asigura banii necesari pentru amenajarea de noi locuri de parcare.

„Există consens între primarii de sectoare pentru a cere Consiliului General al Municipiului București să aducă la un nivel sustenabil nivelul de taxare pentru parcările de reședință. Acest lucru trebuie facut anul acesta, cu aplicabilitate de anul viitor, altfel nu are rost. Asta ca sa putem construi parcări in timp util. In ceea ce mă privește, cred că acești bani ar trebui să meargă in conturi cu dedicație specială, putând fi exclusiv folosiți pentru amenjarea și construirea de parcări”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6.

Primăria Sectorului 1 a avut în dezbatere publică, în perioada 3 decembrie – 19 ianuarie un proiect de hotărâre de Consiliu Local – Regulamentul privind digitalizarea, organizarea și funcționarea parcărilor publice de reședință administrate de Consiliul Local al Sectorului 1. Documentul prevedea de la 1 ianuarie 2021, pentru utilizarea locurilor de parcare de reședință, următoarele taxe:
– pentru locul de parcare de reședință în regim de folosință standard, între orele 18.00-8.00 în zilele lucrătoare și în exclusivitate sâmbăta, duminica și în zilele de sărbători legale – 25 lei/lună sau 270 lei/an;
– pentru locul de parcare de reședință în regim de folosință non-stop – 600 lei/an;
Închirierea locurilor de parcare ar urma să se facă online, pe o hartă fiind trecute cele libere. Citește aici proiectul de regulament.

Reclama

Bucuresti

Rusia ataca declaratia NATO de la Bucuresti: Nu face altceva decat sa demonizeze Rusia!

Publicat cu

pe

Declarația comună adoptată la București în urma reuniunii miniștrilor de externe ai NATO sugerează că alianța nu este interesată de o înțelegere politică și diplomatică în Ucraina, a spus purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zakharova.

„Nu pot ignora declarația miniștrilor de externe ai țărilor membre NATO. Această declarație a fost adoptată în cadrul ședinței Consiliului Alianței la nivelul miniștrilor de externe din 29-30 noiembrie de la București. Formularea conținută în document indică faptul că NATO nu este absolut interesată de o soluție politică și diplomatică în Ucraina”, a spus ea. „Țările NATO încearcă să acuze partea rusă de acte criminale și atrocități comise de forțele armate ale Ucrainei cu acordul total al sponsorilor occidentali ai regimului de la Kiev”.

Potrivit lui Zakharova, linia NATO, care a fost adoptată după lovitura de stat din Ucraina din februarie 2014, a fost continuată „să albească regimul de la Kiev și, în consecință, să demonizeze Rusia pentru a justifica relevanța Alianței Nord-Atlantice”.

Astfel, țările din blocul comunitar acuză Rusia că a perturbat aprovizionarea cu alimente la nivel mondial, „deși Moscova a fost cea care a oferit modalități reale de a rezolva” această problemă. „O încercare de a trage Rusia la răspundere pentru incidentul cu racheta ucraineană care a căzut pe teritoriul Poloniei pare flagrantă”, a adăugat diplomatul.

Continua sa citesti

Bucuresti

Celebrul TIR publicitar al Coca-Cola a luat foc in Bucuresti

Publicat cu

pe

Un incendiu violent a avut loc marți seara, pe șoseaua Giurgiului, din Bucureşti, la intersecția cu Drumul Găzarului.

Un TIR al companiei Coca Cola, asociat în campaniile publicitare cu venirea lui Moș Crăciun, s-a aprins în mers.

Potrivit imaginilor surprinse de trecători, focul a izbucnit violent în partea din față a remorcii și s-a răspândit cu repeziciune la prelată.

Autotrenul a fost oprit de șoferi, iar reprezentanții ISU transmit că șoferul a reușit să decupleze și să salveze de la incendiu capul tractor. 

Reclama
Continua sa citesti

Bucuresti

Liderii NATO din toata lumea vin la Bucuresti saptamana aceasta: Antony Blinken și Jens Stoltenberg, primii pe lista!

Publicat cu

pe

Bucureștiul va fi centrul NATO, pentru următoarele 3 zile. Ministeriala NATO va avea loc în România, iar președintele Klaus Iohannis se pregătește să îi primească pe secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, dar și pe secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Pentru bucureșteni, ministeriala NATO va veni cu restricții de circulație, care vor provoca haos în trafic. Zona Arcului de Triumf și până la Palatul Parlamentului va fi aproape închisă.

Tot evenimentul va începe la o oră de vârf pentru traficul din București, în jurul orei 16.00.

Capitala României găzduieşte, în această săptămână, Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe din ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice.

Pentru a marca acest eveniment, primul de nivel înalt al Alianţei într-un stat de pe Flancul Estic, aflat în prima linie de apărare a NATO, după agresiunea armată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, Arcul de Triumf este iluminat în albastru, iar în arcada monumentului sunt arborate drapelele României şi steagul NATO.

Tot în acest context, Primăria Capitalei a anunţat că sunt amplasate aproximativ 2.400 de steaguri tricolore şi NATO în zona centrală a oraşului, până la ieşirea din Bucureşti spre Aeroportul Otopeni (zona Podului Băneasa).

Logoul Reuniunii miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre NATO, care va avea loc marţi şi miercuri, este prezentat în aceste zile pe panouri electronice în oraş.

Potrivit Ministerului de Externe, în mijloacele de transport STB rulează un material informativ ce prezintă pe scurt rolul Alianţei Nord-Atlantice.

Reuniunea miniştrilor Afacerilor Externe ai statelor membre NATO este găzduită, în numele României, de ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu.

Continua sa citesti

La mare cautare