Gazetarul Cristian Tudor Popescu de declară dezamăgit și spune că ceea ce se întâmplă în prezent în politica din România este la cel mai jos nivel întâlnit în ultimii 30 de ani. El a criticat inclusiv opoziția pentru dilentantismul cu care face campanie electorală.
„Nu am la cine să mă uit. M-ați întrebat pe cine să aleg. Păi pe cine să aleg, domnule?” s-a întrebat CTP, într-o intervenție la Digi24.
Cristian Tudor Popescu l-a criticat pe candidatul USR-PLUS la alegerile prezidențiale, Dan Barna, care se află și el în vizită în SUA, ca și Viorica Dăncilă și Klaus Iohannis:

<

„Ați văzut ce a făcut marele reprezentant al Opoziției? Că Dăncilă e cum e, am tot zis de ea. Ce-a făcut, domnule, domnul Barna acum? Ce-a făcut, domnule, Barna, opoziție de dreapta ce se pretinde că e acolo, tineri, progresiști… Se apucă să promită reduceri de taxe și impozite preferențial pentru diaspora! Ce este asta? Cum se poate așa ceva? Între altele, ce a făcut în America domnul Barna? A fost acolo? Că eu nici nu știu dacă a fost și s-a întors. A fost? A! E în America! Și nici măcar la meteo n-am auzit ceva acolo, din satelit, să spună ceva, domnule, e Barna prezent! Dvs știți ce a făcut omul ăla acolo? Ceva, cât de cât… Nu! Așa arată! Va să zică dacă Dăncilă e cum e, uite cum este Barna! Dăncilă, cel puțin, s-a făcut de râs. Barna nu reușește nici măcar să ne facă să râdem!”, a comentat Cristian Tudor Popescu.

Gazetarul spune că singura speranță și-o pune în cetățeni: „Să îi văd că încă o dată se vor comporta așa cum a fost în 26 mai (la alegerile europarlamentare)”, a explicat CTP. „Dar să știți că speranța mea este destul de redusă”, a adăugat gazetarul și a explicat de ce: „Oameni sunt derutați. Nu se înțelege om cu persoană, nu se clarifică o doctrină, cât de cât, o direcție, ceva, fiecare trage hăis, cea, pentru el. Ce-i cerem noi alegătorului acum? Ce să voteze omul ăsta, în tot ghiveciul ăsta, în halimaua asta, ce să  voteze acolo? Deci, nu pot decât să sper că va rezista acestei campanii electorale alegătorul român”, a conchis CTP la Digi24.

Transparenta face diferenta