Cristian Tudor Popescu analizeaza taios declaratiile si actiunile recente ale celor doua femei de seama ale PSD, Lia Oltua Vasilescu si Gabriela Firea. CTP este revoltat de solicitarea Olgutei Vasilescu ca Guvernul Romaniei sa nu-si onoreze contractele, in special cel pentru cumpararea de rachete Patriot, pentru ca deficitul bugetar sa ramana apropiat de 3%.
„Va sa zica: grad de indatorare urias. Nu? Asta a facut Ceausescu in anii 70 si dup-aia a calcat in picioare romanii ca sa poata plati acele datorii, facute c-asa a vrut el.

<
A distrus toate relatiile internationale ale Romaniei. Ce au putut sa distruga au distrus. Acelasi lucru l-a facut Nicolae Ceausescu, care mai avea relatii in 1989 cu dictatorii din Africa, aia de se canta cu banane ‘Vive le president Ceausescu!’ si unde trimitea fete regimul ceausist. O sa mai vorbim de fete, cu dl. Badalau.

Apoi: minciuna in legatura cu cifrele bugetului de stat, cu cifre oficiale. Pai, cu asta se ocupa Nicolae Ceausescu. Regimul Ceausescu, in fiecare moment, se ocupa cu raportari false. Era o economie, paralela, construita de CSP – Comitetul de Stat al Planificarii, in vremea respectiva – care se ocupa exact cu asta: a construi o economie paralela, unde totul mergea foarte bine. (…)
Pai, ce, se apuca sa plateasca facturi? Cum adica, sa onoreze contracte? Sa onorezi un contract?! Pai, asta este un obicei… capitalist! Noi suntem socialisti, domnule! La noi, merge! Ce Patriot? N-avem treaba cu Patriot!
Ce spune doamna Volguta… V. Olguta! Nu e corect sa-i spun asa? Vasilescu Olguta, doamna Volguta. Si-i mai spun dintr-o cauza Volguta: de la fluviul cu acelasi nume (aflat in Rusia – n.r.), de la Volga, pentru ca sa faci astfel de declaratii, sa nu se onoreze contractul semnat acum doi ani pentru Patriot, in conditiile in care ne-am asumat 2 la suta contributia noastra la NATO si avem relatii cu partenerul nostru strategic – despre care tot vorbea dna Dancila -, sa faci asta inseamna sa transformi Romania – asta vrea dna Volguta – intr-o republica sovietica socialista, de fapt. Clar asta vrea!

Echivalentul este ‘Nu bombei cu neutroni!’ Atunci asa se striga pe strazi, aduna Ceausescu lumea pe strazi, oameni cinstiti, oameni ai muncii, filatoare de bumbac, forjori, care ieseau pe strada sa strige: ‘Nu bombei cu neutroni!’ Ei intelegeau Bombey. Cine era Bombey ala nu se stia. Nu Bombey cu neutroni, ca suna, era in ritm. Cine erau neutronii? Un fel de gandaci, ceva sau…nu se stia.
Asa si asta: ati dat banii pe rachete, da? Imperialist american, cadea-ti-ar bomba in ocean! Asta este doamna Volguta”, a punctat CTP.

La observatia ca pesedistii nu au prevazut bani in buget pentru concediile medicale si medicamente, CTP a luat-o la tinta si pe Firea.
„Ceausescu proceda mai direct atunci: nu se mai gaseau medicamente deloc. Ce va spuneam? Au reusit sa reediteze Romania si acum cu spitalele, cu Fundeniul, cele trei spitale, cartierele unde oamenii n-au apa calda in vreme ce doamna Firea ne-a pus 10 milioane de beculete. Eu propun ca bucurestenii sa-si cumpere niste catalige fiecare, sa umble pe ele si sa se incalzeasca la becurile astea, 10 milioane, ale lui Firea. Sau sa joace fotbal cu ele.
Ca Spitalul Fundeni sa ramana fara curent, fara apa calda, asa ceva nu s-a intamplat din vremea lui Ceausescu. Nu s-a intamplat. Deci, iata unde ne-a adus acest partid-cacealma”, a declarat CTP in emisiunea „Cap limpede” de la Digi24.

Transparenta face diferenta