S-a deschis o noua creșă în București. Se numeste ”Greierașul” și este situată pe strada Marin Pazon din sectorul 3.
Clădirea are o capacitate de 135 de locuri și funcționează de luni până vineri între orele 6:00 – 18:00. Creșa este dotată după ultimele standarde europene. Sălile de joc și dormitoarele sunt dotate cu mobilier adecvat vârstei și nevoilor celor mici.
La deschidere au venit primarul general, Gabirela Firea, și primarul sectorului 3, Robert Negoiță. Acesta din urmă a spus că părinții vor avea și posibilitatea de a-și înscrie copiii online.
Gabriela Firea a vorbit, cu această ocazie, și despre măsurile pe care le vor lua autoritățile pentru ca populația să fie cât mai puțin afectată în ceea ce privește mușcăturile provocate de țânțari și căpușe.
Odată cu încălzirea vremii, zilnic la urgențe se prezintă 4 – 5 persoane cu mușcături de căpușe. Medicii se așteaptă la înmulțirea cazurilor în perioada următoare.
În privința căpușelor, medicii atrag atenția celor care ies la iarbă verde să respecte câteva reguli minime de prevenire. În primul rând, ar trebui să poarte haine lungi și deschise la culoare.
De asemenea, Gabriela Firea a vorbit și despre proiectul ”Bicicliști în Bucureşti” ce va continua și în 2018.
Primaria capitalei acordă 25.000 de vouchere participanţilor înscrişi în proiect anul trecut.
Prin acest proiect, autoritățile vor să încurajeze cetăţenii să adopte un stil de viață sănătos dar și să folosească mijloacele de transport alternative.
Sursa: Bucurestifm.ro

<
Transparenta face diferenta