Cristian Popescu Piedone și-a lansat candidatura pentru Primăria Sectorului 5. „Pentru voi în slujba voastră” este sloganul cu care candidatul umanist vine „să mute Sectorul 5 în București, acolo unde îi este locul”.

<

„Pare ireal, așa-i, dar chiar dacă am ajuns la jumătatea anului 2020, la noi, aici în Sectorul 5, sunt 31 de străzi de pământ, ca în cătunele ascunse din vremea străbunicilor. După treizeci de ani, trebuie să trăim în Sectorul 5 ca la oraș”, a transmis Piedone.

Lansarea candidaturii lui Cristian Popescu Piedone a avut loc într-un cadru restrâns și informal, pentru a respecta regulile distanțării sociale, chiar pe una dintre străzile din Sectorul 5 care pare a fi desprinsă din secolul trecut.

Piedone, fost primar al Sectorului 4, a fost condamnat în dosarul „Colectiv” la 8 ani şi 6 luni închisoare cu executare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu în legătură cu eliberarea autorizaţiilor de funcţionare pentru clubul în care 64 de tineri au murit într-un incendiu.

Decizia dată de Tribunalul București în decembrie 2019 nu este definitivă, și a fost atacată la Curtea de Apel Bucureşti.

Transparenta face diferenta