Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență se va întruni duminică, de la ora 12.00, pentru a prelungi măsurile în vigoare pentru București, a declarat prefectul Capitalei Alin Stoica, pentru News.ro.

<

„La ora 12.00 este mâine (duminică – n.r.) o ședință a CMBSU. Mâine vom discuta pe baza propunerii de până acum la prelungirea măsurilor care sunt în vigoare astăzi, pentru că expiră mâine. Pe data de 8 martie, la ora 00.00 au intrat în vigoare măsurile”, a spus Alin Stoica sâmbătă pentru News.ro.

Pe 7 martie, CMBSU a decis restricțiile care vor fi aplicate în următoarele 14 zile, după ce incidența cumulată a depășit 3 cazuri la mia de locuitori. Intrarea în scenariul roșu se face duminică, la miezul nopții. Acestea au intrat în vigoare din 8 martie, ora 00.00. Astfel, vor merge fizic la ore preșcolarii, elevii din ciclul primar și cei din clasele terminale. „Este permisă organizarea cu prezența fizică a simultării examenelor național, a examenelor pentru anii terminalu și a orelor remediale pentru toate clasele”. Activitatea în interior a restaurantelor, barurilor, cafenelelor, discotecilor, cluburilor și a altor localuri, dar și a unităților de spectacole și a sălilor de jocuri este interzisă.

Se poate continua activitatea teraselor. De asemenea, este interzisă organizarea spectacolelor și a altor manifestări în aer liber. „Este obligatorie purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise”, arată decizia CMBSU. Municipiul București ieșise din scenariul roșu în 25 ianuarie.