Intra in contact cu noi

Sectorul 1

Clotilde Armand reactioneaza dupa ce procurorii DNA i-au intrat in ograda: Suspiciuni de coruptie in Sectorul 1

Publicat cu

pe

Poliţia Locală Sector 1, vizată de percheziţioile făcute, joi, de DNA, a transmis procurorilor toate documentele solicitate, iar oficialii Primăriei Sector 1 au transmis că că, dacă vreun angajat al administraţiei este implicat ăn fapte ilegale, se vor lua măsuri împotriva sa, informează agenția de presă NEWS.RO. Primarul Clotilde Armand a cerut Corpului de Control să verifice toate achiziţiile făcute în 2022 de către Poliţia Locală de sector, precizând: „Cine se crede mai presus de lege plăteşte”.

”Poliţia Locală Sector 1 a pus la dispoziţia anchetatorilor toate documentele solicitate, colaborăm cu DNA în această investigaţie. Dacă vreun angajat al administraţiei locale este implicat în practici nelegale nu vom ezita să luăm măsurile care se impun, inclusiv desfacerea contractului de muncă şi sesizarea autorităţilor competente”, au transmis, joi, oficiali ai Primăriei Sector 1.

Potrivit acestora, primarul Clotilde Armand a solicitat Corpului de Control al instituţiei să verifice toate contractele de achiziţii publice încheiate de Poliţia Locală în anul 2022. ”Cine se crede mai presus de lege plăteşte!”, a transmis primarul Sectorului 1.

Reclama

Context

Procurorii DNA fac, joi, percheziţii în Bucureşti, într-un dosar care vizează suspiciuni de corupţie la încheierea unor contracte de achiziţie de echipamente pentru Poliţia Locală. Două dintre descinderi au loc la instituţii publice.

Reclama

Sectorul 1

USR acuzat de ipocrizie: Șefa ADP Sector 1 și-a angajat cumnatul șef la Parcări. Va demisiona cineva din familie?

Publicat cu

pe

Social-democrații din Sectorul 1 semnalează un nou caz de incompatibilitate la Primăria Sectorului 1. Președintele PSD Sector 1, Florin Manole, acuză public faptul că șeful ADP Sector 1 și-a angajat cumnatul șef la Parcări. El se întreabă acum dacă USR-ul va cere public o demisie în această zonă.

”Ipocrizia USR are multe rude!

Directoarea ADP Sector 1, doamna Oancea, și-a angajat cumnatul – pe domnul Dvorscheak, șef peste parcările din sector, într-un evident conflict de interese. Așadar, dacă vedeți că spațiile verzi sunt neingrijite și situația parcărilor e departe de a fi satisfăcătoare să știți că vina e doar la această familie USRistă.

Reclama

În același timp, vedem USR cerând demisia șefului de la AEP pentru că și-a angajat o rudă. Demisie care s-a și petrecut. Ce credeți că va face familia Oancea-Dvor? Va pleca cineva prin demisie? Îi va demite Clotilde Armand, ea însăși cu dosar ANI trimis la DNA? Va cere Moșteanu să se respecte legea și etica?

Să n-aveți speranțe, la sectorul 1 ipocrizia USR e egalată doar de incompetență.”, susține șeful PSD Sector 1 pa pagina sa de Facebook.

Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 1

Nicușor Dan pune punctul pe i: Locuitorii din Greenfield sunt victimele unui dezvoltator care s-a grăbit să facă blocuri fără să facă și drumuri

Publicat cu

pe

Nicușor Dan, primarul Capitalei, reacționează la situația creată de închiderea drumului forestier către carteirul Greenfiled și spune că locuitorii „sunt victimele unui dezvoltator care s-a grăbit să facă blocuri fără să facă și drumuri”.
„Locuitorii din Greenfield sunt victimele unui dezvoltator care s-a grăbit să facă blocuri fără să facă și drumuri, cu concursul unei autorități locale incompetente. E una din sutele de dezvoltări pe același calapod, ale căror consecințe le simt bucureștenii blocați în trafic. Nu sunt de acord și nu voi face niciun demers pentru un drum permanent prin pădure (cu atât mai mult cu cât s-au parcelat terenurile de o parte și alta a drumului de către proprietari care vor să construiască). Nu există nicio documentație de urbanism care să-l prevadă, iar eu nu voi propune vreuna. Însă în măsura în care este legal, sunt de acord cu soluția provizorie de traversare a pădurii pe drumul forestier existent până la construirea unor ieșiri definitive în șoseaua de centură. În plus, am toată susținerea pentru proiectele investitorului care prevăd drumuri de ieșire în șoseaua de centură. Investitorul are din anul 2019 avizul preliminar de la PMB pentru trei PUZ-uri care prevăd ieșiri din cartier în șoseaua de centură. În baza acestor avize preliminare trebuie să obțină avizele de la alte instituții și să revină la PMB pentru avizul arhitectului-șef. Pentru două dintre proiecte nu a mai revenit la PMB. Pentru al treilea a venit la PMB cu documentația completă în decembrie 2022″, spune Nicușor Dan pe pagina de Facebook.

Continua sa citesti

Sectorul 1

Uite cine striga: ”Fara penali!” – Clotilde Armand, contract de 45.000 de euro, bani publici, cu firma unui USR-ist

Publicat cu

pe

Primăria Sectorului 1 a atribuit prin achiziție directă contractul de circa 45.000 de euro pentru crearea platformei online de înscriere pentru voucherele de 1.000 de lei, pe care primarul Clotilde Armand vrea să le dea locuitorilor Sectorului 1, deși proiectul nu era aprobat de Consiliul Local. Banii ajung la firma Field Zoom Data, unde printre acționari se numără și un USR-ist. Contactată de HotNews.ro, primarul Clotilde Armand spune că achiziția s-a desfășurat corect și transparent, prețul fiind foarte bun.

Ce a cumpărat Primăria? ”Servicii informatice pentru dezvoltarea și operarea unei platforme online pentru colectarea de informații și validarea beneficiarilor tichetelor destinate îmbunătățirii eficienței energetice, conform caiet de sarcini atasat”, este descrierea achiziției.

La ore 14:16 minute, după 34 de minute, firma Field Zoom Data a și depus ofertă, la același preț ca valoarea estimată de autoritate, iar imediat a și primit răspuns de la autoritatea contractantă.

Reclama

Firma Field Zoom Data este înființată în 2019, are 5 angajați, iar anul trecut a avut o pierdere de circa 345.000 lei, potrivit datelor din platforma online de verificare a firmelor confidas.ro.

Firma are următorul acționariat, potrivit confidas.ro

NIŢU CORNEL-MARIUS – 28,91 %
JEACĂ DAFINA MARIA – 28,47 %
POPESCU VALENTIN – 14,13 %
DUHNEA ANDREI-RĂZVAN – 10,86
GHICA ALEXANDRU ION – 3,26 %
CUPCEA ANTON NICOLAE – 3,26 %
MELIŞ ANDREI – 3,26 %
VALMARY PATRICK JEAN – LUC-2,5 %
FAUR DANIELA – 2,17 %
ANTONIU IOAN-VLAD – 2,06 %
POSEA VLAD – VALENTIN 1,08 %
Marius Cornel Nițu este unul dintre fondatorii companiei Eau de Web, alături de Miruna Bădescu, Anton Cupcea și Ion Alexandru Ghica.

Reclama

Anton Cupcea este și membru USR Sector 1 (a făcut parte din biroul local și biroul municipal).

Dafina Jeacă este cofondatoarea aplicației Ogor, care „veghează” terenurile arabile folosind date satelitar, iar fermierii monitorizează astfel de la distanţă evoluţia culturii, descoperă problemele la timp şi intervin rapid acolo unde este nevoie.

Pe 17 noiembrie, după 10 zile, platforma era gata, iar Primăria Sectorului 1 a dat drumul la înscrieri pentru voucherele anticriză de 1.000 de lei, deși proiectul nu a fost aprobat de Consiliul local. După estimările făcute de reprezentanții instituției, de aceste tichete vor beneficia aproximativ 208.000 persoane, iar bugetul estimat este de 208 milioane lei. Proiectul va fi supus vineri aprobării Consiliului Local Sector 1.

Reclama

Citeste continuarea pe Hotnews.ro

Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: