Intra in contact cu noi

Sectorul 1

Clotilde Armand l-a invitat pe liderul PSD la o plimbare prin Sectorul 1. Răspuns: ”E multă, foarte multă mizerie. Un Sector al gunoaielor!”

Publicat cu

pe

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că Sectorul 1 este unul al gunoaielor şi că primarul Clotilde Armand este „perfect compatibilă cu dezastrul administrativ, cu gunoiul şi cu risipa”.

„Opt pubele pline ochi, tronând nederanjate în soare, în mijlocul zilei şi-n mijlocul străzii, chiar lângă Sala Palatului, mi-au amintit că doamna Clotilde Armand m-a provocat la o plimbare prin Bucureşti.

De ce nu? – mi-am zis. Trebuie să fie multe de văzut în Sectorul 1, odată cel mai frumos sector al Bucureştiului. Am ales totuşi să mă plimb ziua, noaptea Sectorul 1 e patria şobolanilor. N-am ales traseul propus de doamna Armand, ştiind că toţi cei care au urmat-o regretă acum enorm încrederea acordată doamnei.

Reclama

Am pornit aşadar în plimbare într-o tăcere asurzitoare – niciun zgomot de şantier, nicio schelă pe vreun bloc nereabilitat termic sau la o şcoală sau grădiniţă, la oricare dintre investiţiile cele promise în urmă cu doi ani. Nimic din cele cu care vă lăudaţi pe Facebook nu există în realitate, doamnă Armand!”, a scris, duminică, Ciolacu pe Facebook.

El afirmă că Promenada verde promisă de primarul Sectorului 1 e „doar o vorbă goală”.

„Cu toate acestea, de unde atâtea deşeuri din construcţii pe Drumul Stegarului, doamnă? Ştiu, veţi spune că am ales o zonă de periferie, plină de tone de gunoi, doar ca să vă ponegresc. E drept, Drumul Stegarului e departe, dar pe unde altundeva să ne plimbăm dacă Promenada VERDE, promisă în campanie, e doar o vorbă goală şi restul gunoi?

Reclama

Să ne plimbăm pe străzi, prin cartiere, doamnă Armand? E la fel! Sacii de gunoi stau de zile întregi pe Strada Pajurei 7A, pe Nadeş e mai rău decât pe Stegarului. În capăt, pe Strada Mânăstirea Dealul, gunoi. După colt, pe Bucureştii Noi 202, iar gunoi. În faţă la SNSPA, pe Bld. Expoziţiei 30, alţi saci de gunoi.

Practic, oriunde ai merge, ceea ce odată se numea Sectorul Verde este acum plin de mult praf, bănci şi coşuri de gunoi rupte sau lipsă şi, peste toate, multă, foarte multă mizerie. Un Sector al gunoaielor!”, adaugă preşedintele PSD.

Şeful PSD a postat şi fotografii din plimbarea făcută, pentru primarul Sectorului 1.

Reclama

„Nu vă mulţumesc pentru invitaţie, doamnă Armand! Deşi incompatibilă cu funcţia publică pe care o deţineţi, plimbarea făcută mi-a arătat un lucru clar: că sunteţi perfect compatibilă cu dezastrul administrativ, cu gunoiul şi cu risipa. Probabil îi urâţi extrem de mult pe locuitorii acestui Sector încât să-i pedepsiţi atât de rău!”, conchide Ciolacu.

Sectorul 1

Femeie si copil atacati de caine pe strada, in Bucuresti. Baietelul a ajuns la spital

Publicat cu

pe

O bonă și copilul de 9 ani pe care îl avea în grijă au fost atacați, vineri, de un câine în Sectorul 1, în zona străzii Sisești. Patrupedul ar fi ieșit dintr o curte, prin ușa lăsată întredeschisă de proprietari, și ar fi sărit pe cei doi.

„La data de 24 martie 2023, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Secția 5 au fost sesizați cu privire la faptul că, în timp ce un minor, însoțit de o persoană, se deplasa pe o stradă, din Sectorul 1, ar fi fost atacat de un câine.

Medicii și polițiștii au ajuns de urgență la fața locului

Reclama

La fața locului s-a deplasat un echipaj medical, în vederea acordării de îngrijiri medicale.

Verificările sunt continuate în vederea stabilirii condițiilor în care a avut loc evenimentul”, anunță Poliția Capitalei.

Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 1

Sectorul 1 inca n-ar buget! Viceprimar: Nici directorii şi nici primarul nu au fost prezenti

Publicat cu

pe

Bugetul Sectorului 1 pe 2023 nu a intrat vineri, din nou, în dezbaterea Consiliului local, reunit în şedinţă, reprezentanţi ai PNL şi PSD reclamând absenţa primarului Clotilde Armand.

Aceasta este a zecea oară când proiectul de buget s-a aflat pe agenda şedinţei Consiliului local şi nu intră în dezbatere.

„Suntem convocaţi pentru proiectul de buget, dar nu am avut nici în cadrul comisiilor şi nici în sală prezenţi nici directorii şi nici primarul Sectorului 1, care şi-ar putea susţine proiectul de buget propus”, a declarat viceprimarul PNL Ramona Porumb.

Reclama

La rândul său, consilierul local PSD Daniela Popa a semnalat că scaunul edilului Sectorului 1 este gol de aproape un an.

„Nu am înţeles până acum care este urgenţa la aceste şedinţe convocate de îndată, mai ales în condiţiile în care ştim cu toţii foarte clar că se foloseşte bugetul unu pe doisprezece şi s-au încasat sume foarte mari de la Direcţia de Taxe şi Impozite. Este un abuz (…) din partea actualului primar în funcţie. (…) Acest scaun este gol de aproape un an”, a afirmat Popa.

Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 1

Bugetului Primăriei Sectorului 1 blocat! Consilierii locali ii cer explicatii lui Clotilde Armand: Unde se duc banii?

Publicat cu

pe

Astăzi se desfășoară cea de-a șaptea ședință a Consiliului Local al Sectorului 1 pe a cărei ordine de zi se află adoptarea bugetului Primăriei din Banu Manta!

În timp ce edilul Clotilde Armand îi acuză pe consilierii locali PNL și PSD că blochează bugetul și lasă Primăria fără bani, consilierii solicită prezența directorilor din Executiv și a primarului Clotilde Armand pentru a da lămuriri în legătură cu alocările bugetare.

Plata burselor școlare, plățile utilităților către școli, finanțarea celui mai important spital de urgență din țară (Spitalul de Urgenta Floreasca) și a celui mai mare spital de copii din România (Spitalul Grigore Alexandrescu) precum și indemnizațiile pentru însoțitorii persoanelor cu handicap vor fi stopate din cauza neaprobării bugetului local al Sectorului 1 pentru anul 2023, susține un comunicat oficial al Primăriei Sectorului 1!

“Coaliția PSD-PNL de la Sectorul 1 lucrează împotriva copiilor, împotriva persoanelor vârstnice și împotriva persoanelor cu handicap, blochează activitatea spitalelor și a școlilor și stopează investițiile în Sectorul 1. De două luni, PNL și PSD nu vor să pună în discuție proiectul de buget pentru anul 2023 în Sectorul 1. Neavând bugetul aprobat, fondurile care trebuiau să vină de la bugetul de stat sunt sistate, lucrăm la cotă de avarie din ce am încasăm din taxe și impozite. În lipsa bugetului pe care PSD și PNL nu vor să-l aprobe, bursele școlare și stimulentele educaționale vor fi oprite, deoarece nu mai avem bani. De asemenea, sunt sistate plățile utilităților către școli, mai mulți directori au primit deja somații de la furnizori că sunt întârzieri la plata unor facturi. În plus, toate programele școlare vor fi oprite”, sustine Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, într-o postare pe pagina de Facebook.

Primăria Sectorului 1 nu rămâne fără bani, până la aprobarea bugetului, explică, însă, președintele Comisiei de buget a Consiliului Local din Banu Manta, liberalul Dinu Gheorghe:

„Deci, Primăria (Sectorului 1 n.r.) trăiește, în fiecare an, după expirarea termenului de votare a bugetului, cu unu pe doisprezece din bugetul pe anul trecut. Lună de lună, adică.
Deci, cu alte cuvinte, are suficienți bani ca să susțină.
Chiar mai mult decat atât, ar putea face și proiecte. Ar putea continua proiectele de anul trecut, fără să înceapă proiecte noi.
Primăria nu moare de foame, Primăria nu dă faliment„, a declarat Dinu Gheorghe pentru București FM.

Tot președintele Comisiei de buget explică de ce Consiliul Local al Sectorului 1 nu a adoptat bugetul propus de către edilul Clotilde Armand:
„Dar, în același timp, noi ne-am dori să avem un buget nou care să fie în relație directă cu proiectele care pot fi și realizate.
Dacă ne apucăm, iarăși, și alocăm bani și, după aceea, dispar banii pe plante care se usucă, cred că este un păcat și pentru timpul nostru și pentru cetățenii care ne-au învestit aici cu încrederea lor și care cred că așteaptă o viață mai bună de la această administrație„, a declarat Dinu Gheorghe.

La rândul ei, viceprimarul Sectorului 1 Ramona Porumb spune că bugetul nu a putut fi adoptat deoarece pentru Direcția de Mediu a Primăriei Sectorului 1 se propune alocarea unei sume foarte mari de bani, fără a se preciza pe ce vor fi cheltuiți acești bani:

„În cardul Direcției de Mediu, nu apare detaliat, așa cum obligă legea, lista obiectivelor de investiții.
Deci, din punctul nostru de vedere, până când directorul economic, respectiv Direcția de Mediu, nu transmite un document oficial către cele două comisii (Juridică și de Buget ale Consiliului Local n.r.), bugetul nu întrunește condițiile de legalitate„, a explicat viceprimarul liberal al Sectorului 1, Ramona Porumb.

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat de îndată, astăzi o ședință extraordinară a Consiliului Local Sector 1.

Continua sa citesti
Reclama
Timp liber3 ore in urma

Lista teraselor și barurilor din Centrul Vechi închise de Protectia Consumatorului

Patruzeci de operatori economici din Centrul Vechi au fost verificaţi de ANPC, fiind aplicate amenzi în valoare de 177.000 de lei. ”În...

Sectorul 6o zi in urma

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, desemnat ”Primarul anului 2023”: „Este cel mai prestigios premiu”

Edilul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a fost desemnat primarul anului 2023 la Gala de excelenţă „Smart City Industry Awards”, organizată, joi,...

Banio zi in urma

Plata parcării publice a devenit mai simplă în București prin scanarea de cod QR

Stelian Bujduveanu, viceprimarul municipiului București, anunță că plata parcării publice a devenit mai simplă. Liberalul transmite că acum cetățenii pot...

Sanatateo zi in urma

Inca un medic fals descoperit in Bucuresti. Autoritatile isi incaseaza salariile degeaba!

Doi cetățeni sirieni, dintre care unul a lucrat într-un cabinet din București ca stomatolog fără să aibă dreptul, au fost...

Bani2 zile in urma

Directorul comercial al Aeroportului Otopeni a cerut 22 de milioane de euro MITĂ pentru magazinele duty-free!

Procurorii DNA au deschis un dosar legat de activitățile comerciale de la Aeroportul Henri Coandă din Otopeni și au dus...

Bucuresti2 zile in urma

VIDEO-Imagini socante din Bucuresti: Tanar atacat si lovit cu bestialitate la intrarea in scara!

Politia Capitalei a dat publicitatii imagini cu momentul in care un tanar a fost talharit, pe 19 martie, in fata...

Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: