Clotilde Armand a criticat dur anunţul Gabrielei Firea potrivit căruia ia în calcul introducerea unei „taxe de centru”, arătând că este inacceptabil faptul că de când e primarul Capitalei n-a făcut nimic pentru locuitori şi că, pentru ca oraşul să poate ajunge la nivelul celor mai dezvoltate din Europa, ar trebui să-şi dea demisia. 
„Nu este posibil ca la un an şi jumătate de mandat să nu faci absolut nimic pentru bucureşteni. Gabriela Firea a promis revoluţie în trafic în şase luni de zile, aţi citit ce scria în programul ei. Unde este această revoluţie? La cele 22 de societăţi comerciale care servesc clientela de partid din banii bucureştenilor?”, s-a întrebat retoric Armand.Dacă doreşte cu adevărat ca Bucureştiul să fie o Capitală cu adevărat europeană, atunci Firea trebuie să-şi dea demisia urgent, a mai spus Armand la RFI.
„Doamna Firea ştie doar să promită. Sute de autobuze, asta vine să ne spună în fiecare săptămână. Sute de tramvaie, sute de parcări. Scria în programul ei că în vara lui 2017 vor fi deja sute de parcări”, a mai spus consiliera.
Gabriela Firea a anunţat că în curând în Bucureşti va exista o nouă taxă pentru autoturismele care vor circula prin centrul Capitalei, scopul acesteia fiind acela de a reduce poluarea din zonele foarte aglomerate.
„Printr-o consultare publică adecvată,  credem că se va ajunge şi la instituirea unei taxe de centru pentru protejarea mediului înconjurator, a clădirilor de patrimoniu, şi pentru decongestionare. (…) Avem foarte multe rable în Bucureşti. Cetăţenii ar dori să folosească transportul în comun, dar nu este unul de calitate, nu putem să dăm vina pe cetăţeni că nu s-a înnoit cum ar trebui parcul auto în ultimii 20 de ani. Facem tot ce este omeneşte să recuperăm aceste întârzieri”, a spus edilul, fără să dea, însă, un termen până la care va fi introdusă aceasta.
Transparenta face diferenta