Clotilde Armand: Cum va construi domnul primar un spital cu 1000 de paturi cand nu a demarat nicio procedura de finantare?

Clotilde Armand, consilier local USR Sector 1, susţine că expunerea publică a machetei noului spital care ar urma să se construiască în nordul Capitalei, fără a da informaţii privind finanţarea, reduce un asemenea proiect la o „operaţiune de imagine”.
„Până în prezent, oportunitatea construirii unui nou spital, finanţat din bugetul Sectorului 1, nu a fost supusă dezbaterii în Consiliul Local decât în sensul alocării unei sume pentru un studiu de pre-fezabilitate. (…) Cum e posibil ca domnul primar să ne facă să credem că va construi un spital de 1.000 de paturi când nu a demarat nicio procedură de finanţare!? Este vorba de o sumă de 300 milioane de euro, foarte probabil insuficientă, echivalentă cu bugetul nostru total pe un an. Înţeleg că Partidul Social Democrat doreşte să surprindă opoziţia anunţând proiecte ambiţioase. Nu pot însă să nu informez cetăţenii că proiectul este abia în stadiu incipient, la nivel practic de intenţii”, afirmă Armand, într-un comunicat remis vineri AGERPRES.
Potrivit sursei citate, USR Sector 1 a solicitat ca acest proiect să se bazeze pe un masterplan al infrastructurii de sănătate la nivelul Capitalei, dar „niciun document nu a fost transmis ca răspuns la scrisorile adresate de un an Primăriei Sectorului 1 şi Ministerului Sănătăţii”.
„Fără un plan de finanţare şi fără o documentaţie în care să se detalieze includerea acestei noi infrastructuri spitaliceşti în infrastructura globală a Capitalei, USR Sector 1 nu poate să nu denunţe, încă o dată, modul în care reprezentanţii PSD gestionează proiectele comunitare”, mai precizează comunicatul.
Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, mulţumea miercuri, într-o postare pe Facebook, colegilor din Comisia pentru Urbanism a Primăriei Capitalei, pentru faptul că au aprobat Planul Urbanistic Zonal al noului spital de urgenţă „Sfântul Vasile cel Mare”, ce va fi construit în Sectorul 1.
„Colegii noştri au răspuns cu promptitudine apelului nostru la urgentarea procedurilor prevăzute de lege pentru demararea cât mai rapidă a lucrărilor. M-aş bucura să-i pot adresa mulţumiri şi doamnei Clotilde-Marie-Brigitte Armand, colega noastră din Consiliul local al Sectorului 1. Vă asigur că, spre deosebire, de pildă, de autostrada Transilvania, în care s-au cheltuit zeci de milioane de euro numai pe hârtii, noi vom aloca 300 de milioane de euro pentru construcţia efectivă a Spitalului de Urgenţă „Sf. Vasile cel Mare”. Care, spre deosebire de aceeaşi autostradă Transilvania, va deveni o realitate de care românii vor beneficia cu adevărat”, afirma primarul Sectorului 1.

<