Acasă Sectorul 1 Clotilde Armand: „Cum a facut administratia PSD bani pentru diamante? Au furat...

Clotilde Armand: „Cum a facut administratia PSD bani pentru diamante? Au furat de la scoli!”

363

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, denunta un nou „furt” marca Tudorache-PSD. „Inspectorii Curtii de Conturi au constatat ca, in septembrie 2020, s-a dat un tun financiar de 21,2 milioane lei atunci cand s-au achizitionat cele 1.200 de nebulizatoare, care, pe hartie, trebuiau sa ajunga la scoli”, anunta Armand.

Primarul precizeaza ca „preturile au fost supraevaluate de peste sapte ori, iar achizitia era complet nejustificata si s-a facut fara aprobarea Consiliului Local”. Ea a mentionat ca toate documentele legate de acest „furt” vor fi transmise DNA.

„Cum a facut administratia PSD bani pentru diamante? Au furat de la scoli.

Am constatat ca fostele administratii ale Sectorului 1 au furat intr-un mod organizat banii comunitatii locale, prin contracte supraevaluate date cu dedicatie unor firme de casa. Nu spun eu asta, ci chiar Curtea de Conturi, care a finalizat in aceasta saptamana controlul la Compania de Investitii si Dezvoltare in Sanatate si Domenii de Interes Public- Privat Sector 1 SA. Este chiar societatea care a cumparat in mass-media reclame pentru campania electorala a lui Daniel Tudorache.

Inspectorii au constatat ca, in septembrie 2020, s-a dat un tun financiar de 21,2 milioane lei atunci cand s-au achizitionat cele 1.200 de nebulizatoare, care, pe hartie, trebuiau sa ajunga la scoli.

Preturile au fost supraevaluate de peste sapte ori, iar achizitia era complet nejustificata si s-a facut fara aprobarea Consiliului Local. O achizitie formala facuta in procedura de ‘urgenta’, prin negociere fara publicarea anuntului de participare. Un numar de 568 de nebulizatoare au ajuns la 24 de scoli, dar nu au fost niciodata folosite, deoarece nu erau autorizate pentru a face dezinfectie cu substante biocide si nu aveau nici personal specializat.

Am initiat deja demersurile pentru recuperarea prejudiciului de 21,2 milioane lei si voi trimite raportul final procurorilor DNA, pentru ca cei vinovati sa raspunda pentru aceste nereguli.

Firma care a facut aceasta achizitie, DAP Team & Partners, a fost infiintata la in noiembrie 2019, si am constatat ca a fost abonata la contractele date de Primaria Sectorului 1. De altfel, jurnalistii Libertatea au relatat ca societatea a vandut termoscanere scolilor din Sectorul 1, fara licitatie, la un pret de cinci ori mai mare, si tablete de 10 milioane de euro pentru copiii din Sectorul 5. Pentru acest achizitii s-a deschis un dosar la DNA.

Ce puteam face cu cei 21,1 milioane lei? Va spun ce-mi vine prima data in minte, un corp nou de scoala, modern, pentru ca avem nevoie in Sectorul 1 de conditii civilizate de educatie”, a aratat Armand intr-o postare pe Facebook.

<