Circulaţia rutieră pe Autostrada Bucureşti – Constanţa a fost închisă, joi seară, între Brăneşti şi Drajna, din cauza ploii îngheţate ce produce polei. Utilajele Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) acţionează în zonă.
”Din cauza ploii îngheţate (freezing rain) ce produce polei, CNAIR împreună cu Poliţia Rutieră au decis închiderea circulaţie rutiere pentru toate categoriile de autovehicule pe A2, pe ambele sensuri de mers, între Brăneşti şi Drajna (km 9+500 – km 106+800)”, a anunţat, joi seară, CNAIR.

<

Măsura a fost luată preventiv pentru evitarea eventualelor accidente şi pierderilor de vieţi omeneşti.
Utilajele CNAIR acţionează permanent pentru a redeschide traficul rutier cât mai curând posibil.

Din aceeaşi cauză a fost închisă circulaţia pe DN 1D, între Urlaţi (judeţul Prahova) şi Urziceni (judeţul Ialomiţa).
”Rugăm participanţii la trafic să respecte restricţiile rutiere temporar instituite din cauza fenomenelor meteorologice. Facem apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, au mai transmis reprezentanţii Companiei.

Potrivit meteorologilor, joi seară, mai multe judeţe se află sub avertizare cod portocaliu şi cod galben de ploi care pot produce polei.

Transparenta face diferenta