Marcel Ciolacu sustine ca PSD-ul are reprezentanti in administratia locala care sunt „mai buni” decat Ilie Bolojan. El a exemplificat cu reprezentantii PSD din judetele Galati si Braila.

<

„Primarul Toma din Buzau este primarul cu cel mai mare scor electoral dintre municipii. Avem multi Bolojan, uitati-va la Galati, uitati-va la Braila ce se intampla. Sa stiti ca exista in administratiile locale conduse de PSD si exemple mai bune ca si Bolojan”, a sustinut agramat Ciolacu la Radio Guerrilla.

Presedintii CJ Galati si Braila sunt Costel Fotea si, respectiv, Chiriac Francisk-Iulian.

Ziarul de Investigatii a sustinut in ianuarie 2021 ca Fotea este „stapanul unui judet mort”. De asemenea, Forea are si mari probleme de integritate, el nu a reusit sa explice de unde a avut bani sa isi finanteze campania electorala de anul trecut.

„Costel Fotea pare sa duca o viata financiara dubla, in declaratia de avere nefiind in stare sa explice suma de 90.000 de euro, folosita la alegerile locale din 27 septembrie 2020. Mai exact, Fotea ar fi adus de acasa acesti bani pentru a fi folositi in scopul propriei promovari electorale, suplimentar sumei alocate de PSD.

In urma unui calcul matematic, salariul sau (aproximativ 2000 euro, in urma ultimei majorari), adunat cu cel al sotiei (bugetar, de asemenea) n-ar putea sa produca o astfel de economie nici daca sotii Fotea ar manca zacusca cu paine dimineata, la pranz si seara”, zcriau jurnalistii din Galati.

La Braila, seful CJ, Francisk Iulian Chiriac, a fost promovat pe functii in PSD de fostul baron penal Bunea Stancu.