Ajuns ministru al Justitiei, om mare in stat, pesedistul Florin Iordache are un trecut care spune multe despre parcursul sau politic. Potrivit jurnalistilor de investigatii din judetul Olt, biografia lui Iordache ascunde cateva elemente cheie care nu-i fac cinste politicianului. Ne punem inntrebarea legitima de ce dintre toti juristii PSD care fac drum in studiourile TV nu s-a gasit unul capabil sa fie pus ministru al Justitiei.
 
Primul aspect ar fi ca renumitul jurist a fost doar un biet subinginer la Fabrica de Mobila Caracal. A facut Dreptul la Craiova in conditii pe care nu le-a explicat public. Jurnalistii din Caracal vorbesc despre o coincidenta „stranie” legata de chestorul Bujor Florescu, bun amic cu doamna Iordache, care stie mai multe despre absolventul de Drept, Florin Ioardache. Altfel cum se explica faptul ca Iordache a facut Dreptul la Craiova impreuna cu „colegul” sau, plutonierul-major Diosteanu. Adica socrul, ce s-o mai lungim!
Potrivit stirilekanald.ro politicianul de anvergura, Florin Iordache, „tatucul” ordonantelor care a schimbat Codul Penal din Romania a ajuns in atentia presei cu 10 ani in urma, pentru o „gainarie” in care a implicat PSD Caracal.
masina olt iordache psd
Deputat si sef al organizatiei PSD Caracal, in 2007, Florin Iordache a tinut sa faca o achizitie „de viitor” pentru partidul sau. Astfel, el a achizitionat o Dacia 1300, modelul anilor 1970, de la nimeni altul decat… socrul lui Iordache. Dan Diosteanu, socrul actualului Ministru al Justitiei, este fost politist in Caracal si un mare iubitor de motoare vechi. Conform presei din Carcal, care a si prezentat actul de vanzare-cumparare, autmobilul respectiv era o „epava” la vremea respectiva si a fost reparata si pusa in functiune pe banii partidului.
contract diosteanu iordache psd
Curriculum Vitae Florin Iordache
Nationalitate: Romana
Data nasterii: 14 decembrie 1960
Activitatea profesionala
1985 – 1989: inginer Fabrica de Mobila Caracal
1989 – 1996: inginer sef – Director SAFAR S.F.6 Caracal
1996 – 2000: viceprimar – Primaria Caracal
2000 – 2017: deputat, vicepresedinte al Comisiei juridice, de disciplina si imunitati (legislaturile 2004-2008, 2008-2012), presedinte al Comisiei comune speciale pentru analizarea crizei intervenite in functionarea justitiei (septembrie 2009-2012), presedinte al Comisiei pentru munca si protectie sociala (2012-2015), secretar al Comisiei comune a Camerei Deputatilor si Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constitutiei Romaniei (februarie 2013-decembrie 2016), presedinte al Comisiei juridice, de disciplina si imunitati (decembrie 2016-ianuarie 2017)
februarie 2015-iunie 2016 – vicepresedinte al Camerei Deputatilor
iunie-decembrie 2016 – Presedintele Camerei Deputatilor
Studii si specializari
1985: Universitatea din Craiova – Facultatea de Mecanica – inginer
2002: Universitatea din Craiova – Facultatea de Drept – jurist
2004: Institutul National de Administratie – cursuri postuniversitare;
2004: Institutul National de Administratie – masterat
2006: Universitatea „Nicolae Titulescu”, Bucuresti – masterat
2006: Colegiul National de Aparare – cursuri postuniversitare;
2007: doctorat, Relatii economice internationale
2008: Institutul Diplomatic Roman – cursuri postuniversitare
El a fost promovat in politica, la Partidul Socialist, de fostul primar timp de doua decenii in Caracal, Gheorghe Anghel, condamnat pentru coruptie. Si a fost sustinut financiar de niste afaceristi arabi, condamnati la mijlocul anului 2016.
Sotia lui Florin Iordache este fosta judecatoare Magdalena Iordache (Diosteanu), care trebuia sa ajunga mai intai, conform tiparului de la Olt, presedinta Tribunalului Bucuresti si mai apoi presedinta Inaltei Curti. Insa ultimii ani au blocat acest DRUM AL OLTULUI din justitia romaneasca. Celor care ridica o spranceana citind aceste lucruri le aducem aminte urmatoarele nume. Maria Huza, fost presedinte Tribunal Olt, presedinta Tribunalul Bucuresti, membru CSM. Lidia Barbulescu, fost presedinte Tribunal Olt, presedinta Inalta Curte, membru CSM.
 
Magdalena Iordache a fost doar presedinta Judecatoriei Caracal. Drumul spre presedintia Tribunalului Bucuresti s-a blocat pe drum. A prins insa un post de magistrat la Inalta Curte. Si, implicit, posibilitatea de se recompensa fata de binefacatorul familiei: Adrian Nastase.
Protectorul Florin Iordache este Adrian Nastase. Vanatorul Adrian Nastase, care a incercat sa se sinucida cu arma din dotare dupa ce a fost condamnat la inchisoare.
Magdalena Iordache a facut parte din completul care l-a achitat pe Nastase in Dosarul Matusa Tamara. Si a tacut malc. Pana si-a facut treaba. In dosarul Trofeul Calitatii, desi fusese din nou repartizata in complet s-a recuzat. Potrivit relatarilor presei vremii si Serban Mihailescu a fost achitat tot de Magdalena Iordache.
 
Florin Iordache, mesagerul lui Victor Ponta in Martea Neagra
 
Daniel Barbulescu, unul dintre deputatii PSD care a fost membru al Comisiei Juridice, si care a participat nemijlocit la votarea in comisie, si mai apoi in plen, a legilor privind amnistia si modificarile la Codul Penal, face dezvaluiri senzationale despre ce s-a intamplat: ,,In ziua aia am crezut ca ne iau cu catuse din plen”, spune deputatul. ,, Mai ales dupa ce a iesit Basescu cu comunicatul, le-am zis unora din comisie care erau in plen, sa vedeti ca ne salta direct de aici, din sala… Bogdan Ciuca daduse in balbaiala si-l injura incontinuu pe Florin Iordache, facuse spume la gura, nu se pot reproduce injuraturile. Ca ala ne bagase in rahat. Si cu dobitocul de Zgonea, cea mai proasta persoana pe care am vazut-o in viata mea. Om mai cretin si mai ingamfat ca asta n-ati pomenit! Tot ce s-a facut in noaptea aia si a doua zi, daca ne inregistra cineva, era puscarie curata. Nimeni nu a stiut nimic, in afara de noi, care puteam sa o patim ca fraierii. Ca noi semnasem, pe Iordache il durea undeva, ca el nu era membru in comisie. El a venit atunci, seara, cu textele care se modificau scrise deja. ,,Oameni buni, eu nu sunt de capul meu, eu va vorbesc in numele lui Victor-n.r. Victor Ponta, am vorbit cu el si acum la telefon si a zis sa facem asa, ca asa e bine” Noi, cand a venit Iordache, eram cel mult 9 insi, nici nu aveam cvorum, dar asta nu e o problema, ca se rezolva, mai ales ca multi semnasera dinainte. Singurul care a mai incercat sa dea niste telefoane a fost unul mai speriat, nici nu imi mai aduc aminte.”
 
Putem spune insa cu certitudine doua lucruri.
Unu. Ca in 2012, Ponta s-a deplasat personal la Olt pentru a-l repune pe listele de candidati dupa ce prietenul lui Dragnea, actualul senator Paul Stanescu, il eliminase.
Doi. Dupa caderea lui Ponta, Dragnea l-a convocat pe Iordache in biroul lui Zgonea de la Camera Deputatilor iar Iordache i-a jurat credinta…
Sursa: comisarul.ro

<
Transparenta face diferenta