Bucureștiul are, în prezent, cel mai ieftin transport la suprafață din marile orașe din România, o călătorie costând doar 1,3 lei. Societatea de Transport București a anunțat, însă, că prețul unui bilet va crește de 2,3 ori, de la 1 august, la 3 lei.

<

Economedia a comparat prețurile biletelor și abonamentelor din cele mai mari orașe din România, pentru a vedea cât va plăti un bucureștean în comparație cu un locuitor din provincie pe transportul în comun de suprafață.

În ciuda majorării de preț, bucureștenii tot vor avea unele din cele mai mici tarife ale transportului în comun din România, cel puțin pe anumite categorii de bilete.

Pentru o singură călătorie cu autobuz, tramvai sau troleu, un bucureștean va scoate din buzunar 3 lei. Dintre orașele comparate, cel mai puțin plătește un locuitor din Constanța, respectiv 1,5 lei, mai mult decât plătește în prezent un bucureștean. Locuitorii din Cluj-Napoca, Iași și Timișoara scot din buzunar câte 2,5 lei pentru o călătorie (adesea limitată la o linie sau o anumită perioadă de timp).

Citește integral pe economedia.ro