Din 2 iunie CFR Călători va avea două curse Bucureşti Istanbul şi Bucureşti Salonic, a declarat directorul CFR Călători Iosif Szentes, în cadrul conferinţei Capital- Transporturi şi Infrastructură 2017.
CFR Călători va transporta zilnic pasageri la Istanbul şi Sofia, iar o dată pe săptămână la Salonic, începând din 2 iunie 2017, a declarat, marţi, directorul general al companiei, Iosif Szentes, după o dezbatere de profil organizată la Senat.
CFR Călători participă la realizarea trenului Bosfor Express, la compunerea căruia vor mai contribui bulgarii şi turcii, cu un vagon de dormit pentru Istanbul, cu un vagon clasă pentru destinaţia Sofia şi cu o cuşetă şi un alt vagon de dormit ataşate săptămânal pentru Salonic.
De asemenea, compania intenţionează să introducă în compunerea acestui tren şi vagoane pentru transportul autovehiculelor până la Salonic.

<

„Anul acesta rămâne varianta cu Grecia, ceea ce am început anul trecut, şi de asemenea în relaţia cu Turcia vom avea un vagon de dormit asigurat de CFR Călători şi alte vagoane asigurate de administraţiile care participă la realizarea acestui tren către Turcia — bulgarii şi turcii vor contribui la compunerea trenului — începând din data de 2 iunie. În compunerea trenului spre Salonic intenţionăm să introducem vagoane pentru transportul autovehiculelor.

În acest sens, chiar în planul de investiţii am prevăzut sume pentru reparaţiile mici care trebuie realizate şi reparaţiile periodice la cele două vagoane care există în momentul de faţă în parcul nostru şi care pot circula cu viteză de până la 200 de km/oră în compunerea trenului de călători. Acest tren va duce zilnic pasageri la Istanbul şi Sofia, iar grupa de Salonic va fi ataşată la trenul de Istanbul o dată pe săptămână”, a spus Szentes, citat de Capital.ro.

Transparenta face diferenta