Intra in contact cu noi

Stirile Zilei

Celebrul rapper Nosfe a fost gasit mort de sotie in sufragerie. Politia a deschis o ancheta

Publicat cu

pe

Rapperul Nosfe din Șatra Benz a murit, duminică, conform unui anunț făcut de trupa sa pe Facebook. Artistul avea 37 de ani și a făcut infarct în urma unui concert, a transmis Antena 3.

”Cu regret și durere vă anunțăm ceva ce nu ne-am fi dorit să vă anunțăm niciodată.

Fratele nostru NOSFE a plecat dintre noi azi noapte. Ne aflam intr-o situație delicată și procesăm cu greu pierderea. Orice gând bun și orice susținere morală ajută enorm. Momentan e tot ce putem comunica. Te iubim frate! Somn senin și trecere lină!”, a scris Șatra Benz, duminică, pe Facebook.

Reclama

Colegii săi artiști s-au declarat șocați la aflarea veștii și au transmis mai multe mesaje colectate de Antena 1.

”La data de 16 octombrie a.c., în jurul orei 3:26, Inspectoratul de Poliție al Județului Ilfov a fost sesizat de către o femeie, cu privire la faptul că, soțul acesteia a căzut în imobilul de domiciliu, din Balotești, și nu mai reacționează. Imediat, polițiștii orașului Otopeni s-au deplasat la fața locului, pentru efectuarea activităților din competență, unde au identificat persoana în cauză, respectiv un bărbat în vârstă de 37 de ani. De asemenea, la fața locului s-a deplasat și un echipaj medical, care a constatat decesul bărbatului respectiv. S-a relaționat cu medicul legist, care s-a deplasat la fața locului, iar după examinarea medico legală externă, trupul neînsuflețit a fost transportat la Serviciul de Medicină Legală Ilfov, pentru efectuarea necropsiei. Cazul a fost preluat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale, în cauză fiind deschis dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă, urmărirea penală fiind efectuată sub coordonarea procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea”.

Reclama

Stirile Zilei

Marele maestru Ivan Sokolov este noul căpitan al echipei naționale masculine de șah a României

Publicat cu

pe

Federația Română de Șah continuă infuzia de know-how în șahul românesc. După ce a semnat recent primul său parteneriat extern cu Federația Franceză de Șah, FR Șah întărește și echipa de antrenori cu două nume grele ale șahului mondial – olandezul Ivan Sokolov și indianul R.B Ramesh.

Marele maestru Ivan Sokolov (54 de ani), considerat unanim de comunitatea internațională de șah unul dintre cei mai buni antrenori de șah, a semnat un contract pe o perioadă de 4 ani pentru a fi căpitanul echipei naționale masculine a României, CSU ASE Superbet. Colaborarea fost posibilă cu sprijinul acordat Federației Române de Șah (de partenerul său strategic, Fundația Superbet.

Șahistul olandez de origine bosniacă, devenit antrenor din 2013 l-a antrenat intensiv pe Alireza Firouzja, cel mai tânăr jucător din istorie care depășit bariera celor 2800 puncte ELO, fost număr 2 mondial, actualmente numărul 4 mondial.

Reclama

„Venirea mea la echipa națională masculină a României implică noi obiective pentru atingerea cărora am un plan pe patru ani. Principalul obiectiv meu este de a câștiga o medalie, cât mai strălucitoare și la echipele europene și o medalie la Olimpiada de Șah. Cu echipa CSU ASE Superbet îmi propun să câștigăm Cupa Europeană a Cluburilor de Șah și noua competiție, recent anunțată de FIDE – Cupa Mondială a Cluburilor de Șah. La nivel general, îmi doresc să contribui la îmbunătățirea șahului românesc”, a declarat marele maestru internațional olandez de origine bosniacă, Ivan Sokolov.

Antrenor senior FIDE și lector la multe seminarii, Sokolov a pregătit de-a lungul timpului echipa națională a Emiratelor Arabe Unite, în 2016 a început să antreneze naționala Iranului, iar din mai 2022 a preluat echipa națională a Uzbekistanului, alături de care a câștigat deja Olimpiada de la Chennai din luna august 2022. Tot în 2022 a câștigat medalia de argint cu echipa Uzbekistanului la Campionatul Mondial de Șah pe Echipe din Ierusalim. 

Legătura lui Sokolov cu șahul românesc a început acum doi ani, când a avut prima sesiune de antrenament cu Bogdan Deac, cel mai talentat jucător al României, actualmente al doilea cel mai bine cotat după Richard Rapport, jucătorul maghiar care de anul acesta joacă pentru România.

Reclama

“Colaborarea cu Deac a fost fructuoasă, așa că am continuat. În urmă cu câteva luni, am fost contactat de către Federația Română de Șah pentru a ține un seminar de antrenori în Mamaia. Ulterior, mi s-a propus și să conduc echipa CSU ASE Superbet din poziția de căpitan la Cupa Europeană a Cluburilor, detaliază Sokolov drumul până la decizia de a antrena naționala României de șah.

Reamintim că la Cupa Cluburilor europene, cea mai puternică întrecere șahistică intercluburi din Europa, desfășurată în octombrie, șahul românesc prin CSU ASE Superbet a obținut cele mai bune rezultate din ultimele trei decenii – locul șase la băieți și medalia de argint la fete.

“Cu echipa CSU ASE Superbet îmi propun să câștigăm Cupa Europeană a Cluburilor de Șah și o nouă competiție, recent anunțată de FIDE – Cupa Mondială a Cluburilor de Șah. La nivel general, îmi doresc să contribui la îmbunătățirea șahului românesc”, a mai spus olandezul.

Reclama

În 1987, Sokolov devenea mare maestru internațional, iar după doar un an câștiga Campionatul iugoslav. Între 1995 și 1998 a fost campion al Olandei, pentru ca în 2000 să câștige Campionatul European de șah rapid. „Regulile clare, implicarea redusă a arbitrilor (spre deosebire de alte sporturi) și pasiunea infinită sunt cele 3 lucruri pe care le iubesc la șah”, spune Sokolov.

Tot la început de decembrie, Federația Română de Șah a semnat un contract de colaborare și cu marele maestru R.B. Ramesh, și el antrenor senior FIDE și Președinte al Comitetului de Antrenori al Federației de Șah din India. A participat, în calitate de antrenor, la toate olimpiadele din 2014 până în 2022 și a obținut două medalii de bronz. Colaborarea va include 6 sesiuni (una la două luni) de antrenamente de câte o săptămână în cursul anului 2023, iar prima este programată la începutul lunii februarie 2023. Coordonatorul proiectului din partea FR Șah este Vicepreședintele Alin Berescu. Au fost deja selectați cei 15 copii care vor intra în cantoment cu Ramesh pe parcursul anului viitor.

Este o bucurie și o onoare pentru Federația Română de Șah să colaboreze cu marele maestru R.B. Ramesh, multimedaliat la Campionatele Mondiale de Juniori, Campionatele Asiatice de Juniori și posesorul a 33 de titluri naționale”, a declarat Alin Berescu.

Reclama
Continua sa citesti

Stirile Zilei

Cei mai buni sahisti ai Romaniei si-au dat intalnire la Grand Prix 2022. Bogdan Deac si-a reconfirmat statutul

Publicat cu

pe

Bogdan Deac, cel mai bun șahist român al momentului a confirmat și la turneul de șah Grand Prix 2022 pe care l-a câștigat în fața lui Constantin Lupulescu. După o finală încrâncenată desfășurată ieri, 6 decembrie, între cel mai bine clasați șahiști ai României în clasamentul FIDE (locul 39, respectiv 151), Deac a câștigat partida cu piesele albe și a remizat în cea cu negrele în fața lui Constantin Lupulescu, adjudecându-și trofeul și premiul de 25.000 de lei (5.000 de euro). Pe locurile următoare s-au situat David Gavrilescu și Mihnea Costachi, confruntarea dintre cei doi fiind decisă la “armageddon”.

Grupa B a fost cea mai puternică din cele patru grupe ale finalei. Bogdan Deac, numărul 39 mondial cu un rating de 2700, a avut ca adversari alţi doi mari maeştri internaţionali cu o mare experienţă – Mircea Pârligras şi Gergely Szabo, alături de juniorul arădean Filip Magold (14 ani).

Marele maestru internaţional Lupulescu, campion naţional en titre la blitz şi nr.3 în lista rating a României după Richard Rapport şi Bogdan Deac, a fost favoritul grupei D unde s-a confruntat cu maeştrii internaţionali Alexandru David, Ioan Cosma şi Mihnea Costachi.

În clasamentul final, cei doi au fost urmați în ordine de David Gavrilescu, Mihnea Costachi, Andrei Istrățescu, Mircea Pârligras, Irina Bulmaga, George Stoleriu, Szabo Gergely, Filip Magold, Lucian Filip, Marius Manolache, Alexandru David, Ioan Cosma, Alessia Ciolacu și Andrei Filip.

Desfăşurat în premieră în acest an, fiind cel mai puternic turneu de șah organizat vreodată în Alba Iulia, circuitul Grand Prix 2022 a cuprins în faza preliminară 5 etape desfăşurate la Bucureşti, Târgu Mureş, Miercurea Ciuc, Geoagiu Băi şi Brăila.

Fondul total de premiere al circuitului a depășit 100.000 euro, din care în finală s-au premii de peste 25.000 euro.

Seria de evenimente şahiste organizate în judeţul Alba s-a încheiat cu Gala Şahului Românesc, eveniment în cadrul căruia au fost premiaţi cei mai buni şahişti români ai anului 2022.

Organizarea a aparținut Federației Române de Șah și CJ Alba, cu susținerea Ministerului Educației, Ministerului Sportului și a partenerilor  FR Șah – Fundația Superbet și One United Properties.

Continua sa citesti

Stirile Zilei

”Fapta nu exista” – Ionut Negoita, achitat definitiv in dosarul Dinamo

Publicat cu

pe

Fostul acţionar majoritar al FC Dinamo, Ionuţ Negoiţă, a fost achitat definitiv luni de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie pentru comiterea infracţiunii de complicitate la bancrută frauduloasă, într-un dosar legat de insolvenţa clubului de fotbal, anunță Agerpres.

Potrivit deciziei Instanţei supreme, Ionuţ Negoiţă a fost achitat în baza art.16 alin.(1) lit.a) din Codul procedură penală, care prevede că „fapta nu există”.

În acelaşi dosar au fost achitaţi şi ceilalţi inculpaţi din dosar, respectiv avocatul Valentin Cristian Gheorghiţă, administratorul judiciar Cătălin Andrei Dascăl şi Elena Cosma, acţionar în cadrul societăţii care s-a ocupat de procedura de insolvenţă a clubului.

Cei patru primiseră decizii de achitare şi la Curtea de Apel Bucureşti (instanţa de fond), deosebirea fiind că Instanţa supremă a respins acum şi acţiunile civile formulate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti, Primăria Sector 2 – Direcţia Venituri Buget Local Sector 2, Administraţia Fondului pentru Mediu şi Institutul Naţional de Medicină Sportivă.

În dosarul trimis în instanţă în decembrie 2017, Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti susţinea că, în calitate de administrator special al societăţii Dinamo 1948 SA, în cadrul procedurii de insolvenţă, la data de 22 octombrie 2014, în momentul în care a semnat planul de reorganizare şi a făcut prezentarea şi evaluarea activelor aflate în patrimoniul societăţii Dinamo 1948 SA, avocatul Valentin Cristian Gheorghiţă a ascuns o parte din activele acestei societăţi, cu o valoare contabilă netă de 16.863.011 lei şi o valoare reală de 5.179.032 lei, formate din stocuri în valoare de 504.158 lei, creanţe în valoare de 4.449.796 lei şi disponibilităţi băneşti existente în casierie şi conturi la bănci în cuantum de 225.078 lei, în scopul reducerii frauduloase a creanţelor bugetare.

Procurorii menţionau că, pentru aprobarea şi implementarea frauduloasă a planului de reorganizare, întocmit în fals, avocatul Valentin Cristian Gheorghiţă ar fi beneficiat de sprijinul lui Ionuţ Negoiţă, care, la data de 17.11.2014, în scopul de a frauda bugetul de stat, respectiv pentru a reduce în mod fraudulos creanţele bugetare, a votat atât direct, cât şi indirect (prin intermediul societăţilor pe care le controla) pentru aprobarea planului de reorganizare propus de administratorul special, cunoscând că în acest plan nu erau cuprinse active cu o valoare contabilă netă de 16.863.011 lei şi o valoare reală de 5.179.032 lei.

Elena Cosma era acuzată că, în calitate de asociat în cadrul societăţii ZRP Insolvency SPRL, în cursul lunii octombrie 2014, a întocmit în fals planul de reorganizare a societăţii Dinamo 1948 SA, prin omisiunea (ascunderea) unor active cu o valoare contabilă netă de 16.863.011 lei şi o valoare reală de 5.179.032 lei, despre care avea cunoştinţă, în scopul de a frauda creditorii bugetari.

De asemenea, administratorul judiciar Cătălin Andrei Dascăl era acuzat că, în calitate de administrator judiciar al societăţii Dinamo 1948 SA, începând cu data deschiderii procedurii de insolvenţă, adică 11 iunie 2014, i-a sprijinit, prin diverse activităţi, pe reprezentanţii societăţii Dinamo 1948 SA, respectiv pe avocatul Valentin Cristian Gheorghiţă şi pe Ionuţ Negoiţă în acţiunea de fraudare a creditorilor bugetari.

Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare

%d blogeri au apreciat: