Timp liber
Cele mai tari evenimente ale sfarsitului de saptamana! Unde te distrezi in Bucuresti si imprejurimi!
Vineri, 29 iulie și sâmbătă, 30 iulie, începând de la ora 19.00, Grădina Botanică din București devine destinație de vacanță în mijlocul orașului și gazda a două seri de filme scurte, muzică, proiecții multimedia și ateliere, potrivit site-ului shortsup.ro.
Scurtmetrajele de la „Marele Picnic ShortsUP”, ajuns la ediția a 3-a, vor fi proiectate pe două ecrane gonflabile, în două selecții pline cu ficțiune, comedie și animație. Programul de filme va fi diferit în fiecare seară și va rula între orele 21.30 și 23.30, urmărit de spectatori pe iarbă, la răcoarea grădinii, de pe pături de picnic.
Anul acesta poveștile de pe ecran vor împărtăși din energia muzicii jazz și funk. Trio-ul JazzyBIT, format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) si Szabó Csongor-Zsolt (tobe) va încălzi atmosfera de vineri, 29 iulie, cu un concert live ce va provoca spectatorii la visare și la mișcare. Sâmbătă, 30 iulie, filmele vor fi precedate de un video-mapping menit să pună în valoare unul dintre cele mai frumoase colțuri verzi din Capitală.
Pe parcursul celor două seri de evadare, cei prezenți la eveniment vor putea descoperi Grădina Botanică București prin tururi ghidate, ateliere și o instalație multimedia activată cu senzori tactili și senzoriali, realizată Onscreen.
Pe lângă scurtmetrajele din program, spectatorii vor viziona pe 29 și 30 iulie, în premieră, o serie de video-testimoniale cu oamenii și poveștile Cotroceniului, realizate de echipa ShortsUP în parteneriat cu asociația „În Cotroceni „.
În cazul în care vremea nu permite vizionarea filmelor sub cerul liber, evenimentul va fi reprogramat pentru weekendul imediat următor, vineri, 5 august, și sâmbătă, 6 august. Pentru a ocupa un loc confortabil pe iarbă, cinefilii sunt sfătuiți să vină înarmați cu pături.
Biletele la „Marele Picnic” pot fi achiziționate în avans prin Eventbook, MyTicket și Eventim la prețul de 25 de lei/ seară și 35 lei/ abonament, dar și la fața locului, la prețul de 30 de lei/ seară sau 40 lei/ abonament, în limita locurilor disponibile.
”Marele Picnic” este un proiect inclus în programul „București, Orașul In-Vizibil”, realizat cu sprijinul ArCuB și Primăria Municipiului București.
* Vineri, 29 iulie, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) lansează programul ”Nocturnă muzeală”, urmând ca sediul central și muzeele subordonate să fie deschise până la orele 22.00 în ultimul week-end al fiecărei luni (vineri — sâmbătă), potrivit unui comunicat al MNAR.
Vineri, 29 iulie, va putea fi vizitată Galeria Națională și expoziția temporară Oglinzile Orientului, iar sâmbătă, 30 iulie, Galeria de Artă Europeană și Muzeul Colecțiilor de Artă (Calea Victoriei 111), Muzeul K.H. Zambaccian (str. Muzeul Zambaccian, nr. 21 A), Muzeul Theodor Pallady (str. Spătarului, nr. 22).
Ultima intrare în spațiile expoziționale se va face la ora 21.30.
De asemenea, sâmbătă, 30 iulie, începând cu ora 20.00, în curtea de onoare a sediului central (Calea Victoriei 49 — 53), va fi organizată o dezbatere cu tema: „Ce vrem să fie MNAR?”, la care vor fi invitate să participe personalități din lumea cultural — artistică, organizații non-guvernamentale etc., precum și cei interesați din rândul publicului vizitator.
* Sâmbătă, 30 iulie, începând cu ora 9.00, la Aeroportul Internațional București — Băneasa „Aurel Vlaicu” se va desfășura cea de-a opta ediție a celui mai mare spectacol aerian din România — Bucharest International Air Show (BIAS), informează un comunicat al MApN.
Forțele Aeriene Române, co-organizatoare ale evenimentului, împreună cu instituții de profil din țară, vor fi reprezentate de aeronave MiG-21 LanceR în demonstrații aeriene, de la evoluții solo unde vor putea fi văzute performanțele piloților și aeronavelor, pană la exerciții tactice și de poliție aeriană care demonstrează pregătirea tactică.
Demonstrațiile piloților militari români vor include și zboruri cu elicoptere IAR-330 Puma și IAR-316 Alouette, cu aeronave de transport C-27J Spartan și An-30, aeronave IAR-99 Șoim și aeronave școală IAK-52.
La invitația Forțelor Aeriene Române, la BIAS vor participa, în premieră, militari din forțele aeriene din Bulgaria, Cehia, Grecia, Spania, Statele Unite ale Americii și Ucraina, atât la expoziția statică, dar și în demonstrații aeriene.
În cadrul expoziției statice vor fi expuse aeronave MiG-21 LanceR, IAR-99 Șoim, IAR-330 Puma, C-27J Spartan, un radar de joasă/medie altitudine TPS-79R și un sistem de lansare a rachetelor sol-aer HAWK și va fi organizat un stand de prezentare a ofertei educaționale a M.Ap.N.
Cel mai mare avion din expoziția statică de anul acesta va fi o aeronavă Boeing E-3A Sentry AWACS aflată sub comanda NATO. Aeronavele AWACS fac parte din sistemul Alianței de avertizare timpurie și sunt dotate cu aparatură radar ce face posibilă supravegherea spațiului aerian pe o suprafață de 31.000 de kilometri pătrați. În Componenta E-3A formată din aeronave AWACS activează personal multinațional, între care se află și militari români.
Ediția din acest an a BIAS este dedicată împlinirii a 110 ani de la primul zbor al lui Traian Vuia și a 100 de ani de la înființarea aviației de vânătoare în România, menționează comunicatul.
Timp liber
Gala Destinația anului 2024: MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral
Excelență, eleganță, rafinament și multă creativitate în industria turismului românesc. Sunt cele 4 ingrediente care au stat la baza Galei Destinația Anului 2024.
Stațiunea MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral, distincție care a fost oferită de Mihai Barsan, Președintele Consiliului de Brand Turistic Național, Fondator al competiției Destinația Anului.
Reprezentanții Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța au declarat că este o onoare și totodată un semn de recunoaștere pentru întreg efortul depus de la înființarea organizației și până în prezent:
„Stațiunea Mamaia a început încă de anul trecut un amplu proces de rebranding. Competiția Concurs LOGO Mamaia ne-a sprijinit să îi găsim Destinației o nouă identitate vizuală. Ne onorează acest premiu, cu atât mai mult cu cât reprezintă exact logo-ul stațiunii Mamaia. Identitar, plină de culoare, eleganță și jucăușă, Mamaia are nevoie de strălucirea de altădată. Ne dorim ca eforturile noastre să pună destinația noastră pe harta turismului internațional și a celor mai iubite stațiuni turistice din Europa”, a declarat George Măndilă, Președintele Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța.
Ziua de 21 mai 2024 a fost dedicată la București managementului și marketingului de destinație.
Conferința Destinații Vizionare a reprezentat inspirație de la liderii destinațiilor de succes din România și învățarea marketingului de destinație.
Seara la Ateneul Român a avut loc premierea celor mai iubite destinații, câștigătoarele Destinația Anului 2024.
Gala Destinația anului 2024 și Conferința Internațională Destinații Vizionare a fost organizată de IOV-Institutul pentru orașe vizionare & Destinația Anului.
Timp liber
Avertizări meteo de vreme rea in Bucuresti
ANM a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.
Potrivit meteorologilor, în intervalul 19 martie, ora 10:00 – 21 martie, ora 20:00, temporar vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare în nordul şi centrul Moldovei şi mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul şi estul Transilvaniei.
În Carpaţii Orientali şi Meridionali va ninge local moderat cantitativ (10 – 15 l/mp) şi se va depune strat nou de zăpadă.
De asemenea, vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 40 – 50 km/h în estul, sud-estul ţării şi la munte, iar în cursul zilei de marţi şi în vest.
Timp liber
West Side Christmas Market are program special de Craciun
Primăria Sectorului 6 a transmis programul special de Crăciun de la West Side Christmas Market, din Parcul Drumului Taberei (perioada 18 – 24 decembrie). Vor urca pe scenă Moonlight Breakfast, The Motans, Vunk, Costina Lica, Minelli și Romanița.
Distracția continuă până duminică, 24 decembrie. Concertele au loc zilnic, de la ora 19:30, iar accesul este gratuit.
Programul concertelor:
- The Motans – miercuri, 20 decembrie;
- Vunk – joi, 21 decembrie;
- Costina Lica / Corul Universității București – vineri, 22 decembrie;
- Minelli – sâmbătă, 23 decembrie;
- Romanița – duminică, 24 decembrie.
Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei și toate atracțiile vor fi deschise și în perioada Crăciunului.
Dacă ajunul îl petrecem cu Romanița, în prima zi de Crăciun, de la ora 19.30, Irina Sârbu va susține un concert special. Pe 26 decembrie, Olivia Addams urcă pe scena West Side Christmas Market, de la ora 19:30. Miercuri, de la aceeași oră, sărbătorile se încheie alături de Eva Timush, transmite Primăria Sectorului 6.
Programul West Side Christmas Market în perioada sărbătorilor:
- Duminică, 24 decembrie, între orele 11:00 – 20:00;
- Luni, 25 decembrie, între orele 13:00 – 22:30;
- Marți, 26 decembrie, între orele 13:00 – 22:30;
- Miercuri, 27 decembrie, între orele 13:00 – 22:30.
Pentru a evita aglomerația, organizatorii recomandă vizitatorilor să folosească mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei.
În 2022, tărâmul de poveste West Side Christmas Market a atras un milion de vizitatori și a fost desemnat cel mai frumos târg de Crăciun din România, în urma unui top realizat la nivel național.
Notice: Undefined variable: user_ID in /home/bucur3sti/domains/bucurestiul.ro/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49
Trebuie să fii autentificat pentru a posta un comentariu Conecteaza-te