Comorile Egiptului

Cele mai tari evenimente ale sfarsitului de saptamana! Unde te distrezi in Bucuresti si imprejurimi!

In: Timp liber

Vineri, 29 iulie și sâmbătă, 30 iulie, începând de la ora 19.00, Grădina Botanică din București devine destinație de vacanță în mijlocul orașului și gazda a două seri de filme scurte, muzică, proiecții multimedia și ateliere, potrivit site-ului shortsup.ro.

Scurtmetrajele de la „Marele Picnic ShortsUP”, ajuns la ediția a 3-a, vor fi proiectate pe două ecrane gonflabile, în două selecții pline cu ficțiune, comedie și animație. Programul de filme va fi diferit în fiecare seară și va rula între orele 21.30 și 23.30, urmărit de spectatori pe iarbă, la răcoarea grădinii, de pe pături de picnic.

Anul acesta poveștile de pe ecran vor împărtăși din energia muzicii jazz și funk. Trio-ul JazzyBIT, format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) si Szabó Csongor-Zsolt (tobe) va încălzi atmosfera de vineri, 29 iulie, cu un concert live ce va provoca spectatorii la visare și la mișcare. Sâmbătă, 30 iulie, filmele vor fi precedate de un video-mapping menit să pună în valoare unul dintre cele mai frumoase colțuri verzi din Capitală.

Pe parcursul celor două seri de evadare, cei prezenți la eveniment vor putea descoperi Grădina Botanică București prin tururi ghidate, ateliere și o instalație multimedia activată cu senzori tactili și senzoriali, realizată Onscreen.

Pe lângă scurtmetrajele din program, spectatorii vor viziona pe 29 și 30 iulie, în premieră, o serie de video-testimoniale cu oamenii și poveștile Cotroceniului, realizate de echipa ShortsUP în parteneriat cu asociația „În Cotroceni „.

În cazul în care vremea nu permite vizionarea filmelor sub cerul liber, evenimentul va fi reprogramat pentru weekendul imediat următor, vineri, 5 august, și sâmbătă, 6 august. Pentru a ocupa un loc confortabil pe iarbă, cinefilii sunt sfătuiți să vină înarmați cu pături.

Biletele la „Marele Picnic” pot fi achiziționate în avans prin Eventbook, MyTicket și Eventim la prețul de 25 de lei/ seară și 35 lei/ abonament, dar și la fața locului, la prețul de 30 de lei/ seară sau 40 lei/ abonament, în limita locurilor disponibile.

”Marele Picnic” este un proiect inclus în programul „București, Orașul In-Vizibil”, realizat cu sprijinul ArCuB și Primăria Municipiului București.

* Vineri, 29 iulie, Muzeul Național de Artă al României (MNAR) lansează programul ”Nocturnă muzeală”, urmând ca sediul central și muzeele subordonate să fie deschise până la orele 22.00 în ultimul week-end al fiecărei luni (vineri — sâmbătă), potrivit unui comunicat al MNAR.

Vineri, 29 iulie, va putea fi vizitată Galeria Națională și expoziția temporară Oglinzile Orientului, iar sâmbătă, 30 iulie, Galeria de Artă Europeană și Muzeul Colecțiilor de Artă (Calea Victoriei 111), Muzeul K.H. Zambaccian (str. Muzeul Zambaccian, nr. 21 A), Muzeul Theodor Pallady (str. Spătarului, nr. 22).

Ultima intrare în spațiile expoziționale se va face la ora 21.30.

Loading...

De asemenea, sâmbătă, 30 iulie, începând cu ora 20.00, în curtea de onoare a sediului central (Calea Victoriei 49 — 53), va fi organizată o dezbatere cu tema: „Ce vrem să fie MNAR?”, la care vor fi invitate să participe personalități din lumea cultural — artistică, organizații non-guvernamentale etc., precum și cei interesați din rândul publicului vizitator.

* Sâmbătă, 30 iulie, începând cu ora 9.00, la Aeroportul Internațional București — Băneasa „Aurel Vlaicu” se va desfășura cea de-a opta ediție a celui mai mare spectacol aerian din România — Bucharest International Air Show (BIAS), informează un comunicat al MApN.

Forțele Aeriene Române, co-organizatoare ale evenimentului, împreună cu instituții de profil din țară, vor fi reprezentate de aeronave MiG-21 LanceR în demonstrații aeriene, de la evoluții solo unde vor putea fi văzute performanțele piloților și aeronavelor, pană la exerciții tactice și de poliție aeriană care demonstrează pregătirea tactică.

Demonstrațiile piloților militari români vor include și zboruri cu elicoptere IAR-330 Puma și IAR-316 Alouette, cu aeronave de transport C-27J Spartan și An-30, aeronave IAR-99 Șoim și aeronave școală IAK-52.

La invitația Forțelor Aeriene Române, la BIAS vor participa, în premieră, militari din forțele aeriene din Bulgaria, Cehia, Grecia, Spania, Statele Unite ale Americii și Ucraina, atât la expoziția statică, dar și în demonstrații aeriene.

În cadrul expoziției statice vor fi expuse aeronave MiG-21 LanceR, IAR-99 Șoim, IAR-330 Puma, C-27J Spartan, un radar de joasă/medie altitudine TPS-79R și un sistem de lansare a rachetelor sol-aer HAWK și va fi organizat un stand de prezentare a ofertei educaționale a M.Ap.N.

Cel mai mare avion din expoziția statică de anul acesta va fi o aeronavă Boeing E-3A Sentry AWACS aflată sub comanda NATO. Aeronavele AWACS fac parte din sistemul Alianței de avertizare timpurie și sunt dotate cu aparatură radar ce face posibilă supravegherea spațiului aerian pe o suprafață de 31.000 de kilometri pătrați. În Componenta E-3A formată din aeronave AWACS activează personal multinațional, între care se află și militari români.

Ediția din acest an a BIAS este dedicată împlinirii a 110 ani de la primul zbor al lui Traian Vuia și a 100 de ani de la înființarea aviației de vânătoare în România, menționează comunicatul.

 Comorile Egiptului
 Comorile Egiptului

Afla mai multe din Bucuresti

Propunere: Filosoful Mihai Sora, cetatean de onoar... Consilierii generali USR propun acordarea titlului de Cetăţean de Onoare al Capitalei filosofului Mihai Şora, în semn de recunoaştere a activităţii sa...
Firea scumpeste parcarea in Bucuresti cu 60%, de l... Tarifele orare de parcare în Capitală se vor scumpi începând cu 1 iunie, potrivit unui proiect care ar putea fi adoptat de Consiliul General mierc...
Bucurestiul asa cum nu l-ai mai vazut! Functionari... Jurnalistul Catalin Tolontan publica pe blogul personal o ancheta despre viata ascunsa a Bucurestiului, despre modul in care sunt santajati functionar...
Femeile insarcinate vor primi cate 2000 de lei, aj... Primăria Capitalei ar putea oferi vouchere în valoare de 2.000 de lei femeilor însărcinate, pentru plata medicamentelor şi a serviciilor medicale,...
Primaria capitalei a lansat o licitatie de peste 6... Primăria Capitalei a demarat procedurile pentru reabilitarea pricipalelor colectoare de canalizare şi a canalului colector Dâmboviţa. Potrivit ...
Traseul tramvaiului 1/10 va fi delimitat aproape i... Primăria Capitalei va delimita linia tramvaiului 1/10 de restul traficului după modelul liniilor 21 și 41, potrivit unui proiect care va fi discutat s...
  •  
  •   
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Name Email Website Comment

Back to top

Share Page

Close