Acasă Timp liber Cele mai interesante evenimente ale weekend-ului în Bucuresti!

Cele mai interesante evenimente ale weekend-ului în Bucuresti!

440

ARCEN – Asociația Română pentru Cultură, Educație și Normalitate și Muzeul Național de Artă al României (MNAR) deschid porțile curții de onoare de la Palatul Regal, transformând-o într-o grădină publică a Bucureștiului printr-un maraton de evenimente, informează un comunicat al MNAR.

„Vineri, 22 aprilie, de la ora 17.00, organizăm o serie de evenimente care vor transforma spațiul din fața muzeului într-un loc de interes și de întâlnire pe Calea Victoriei, un reper al Bucureștiului istoric, care a modelat întreaga configurație a zonei”, precizează sursa citată.

Programul cuprinde vizitarea Sălii Tronului și a Sufrageriei Regale (în intervalul orar 17.00-22.00); „Ce vedem din Curtea de Onoare a Palatului Regal” — ghidaj de pe loc, cu povești vechi, despre zona Pieței Palatului și Calea Victoriei (orele 18.00 și 21.30); Palatul Regal și Piața Palatului pe harta Bucureștilor — un dialog cu arh. Maria Duda, Edmond Niculușcă și Alberto Groșescu (ora 19.00); „Ce mai faci, scriitorule?” — un dialog cu scriitoarea Adela Greceanu (ora 20.30).
De asemenea, între orele 17.00 și 19.30 vor fi organizate ateliere de pictură pentru copii, iar între 17.00 și 22.00 se va lansa asociația de proiecte urbane BAZA. În același interval orar va fi difuzată muzică, în parteneriat cu Magazinul Senia Music.
Evenimentul este realizat de ARCEN, cu sprijinul MNAR, și este o primă acțiune prin care se dorește, potrivit organizatorilor, să se reașeze locul Palatului Regal și al curții de onoare în geografia Bucureștiului.
* Ca în fiecare primăvară, în preajma Floriilor, Muzeul Țăranului își așteaptă vizitatorii la un târg cu meșteri chemați din toate colțurile țării, de vineri, 22 aprilie, până duminică, 24 aprilie, de la orele 10.00 până la 18.00, potrivit unui comunicat al Muzeul Național al Țăranului Român.
„Pe lângă multele și măruntele lucruri meșteșugite cu sârg și încărcate cu semne și înțelesuri, pe care le veți putea neguțători, veți avea prilejul ca timp de trei zile, să-i cunoașteți și să stați la taifas cu cei care le-au făurit: olari, cioplitori, lingurari, pielari, rudari, iconari, dar și încondeietoare, țesătoare, cusătorese, împletitoare”, arată comunicatul citat de Agerpres.
Ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, țesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat și alte obiecte frumoase vor putea fi achiziționate la Muzeul de la Șosea.
De asemenea, cumpărătorii pot găsi cozonaci, cofeturi din Teleorman, turtă dulce de Harghita, miere de albine, polen și propolis, ierburi de leac, pălincă și dulceață.
Preț biletului este de 4 lei, iar pentru elevi, studenți, pensionari, 2 lei.
* În Duminica Floriilor, 24 aprilie, la Muzeul Național al Satului ‘Dimitrie Gusti’ are loc deschiderea Anualei de Artă Religioasă și Restaurare 2016, ce are ca mesaj  un text din Sfânta Evanghelie, de la Sf. Ap. și Ev. Luca: „Și veți fi urâți de toți pentru numele Meu” (Luca 21, 17), potrivit unui comunicat al Muzeului Național al Satului ‘Dimitrie Gusti’.
Vernisajul expoziției are loc la ora 14.00.
„Într-o lume pragmatică în care tot mai des citim în presă informații alarmante privind globalizarea persecuției împotriva creștinilor, blamarea valorilor religioase și înlocuirea lor cu altele așa zis ‘umaniste’, Expoziția Anuală din acest an își propune să tragă un semnal de alarmă față de importanța păstrării credinței, a păstrării și a continuării tradițiilor, să aducă în atenție importanța artei sacre, a conservării patrimoniului artistic religios și a actului de restaurare”, se arată în comunicatul citat.
În cadrul evenimentului restauratorii și creatorii de artă sacră își vor prezenta operele realizate în anul anterior, proiectele multianuale ce s-au finalizat de curând sau sunt încă în desfășurare dar și rezultatele cercetării de atelier, informează sursa citată.

<