Candidatul susţinut de principalele partide de dreapta pentru Primăria Generală a Capitalei, Nicuşor Dan, a prezentat, sâmbătă, rezultatele unui sondaj de opinie care arată că 33% din intenţia de vot a electoratului din Bucureşti se îndreptă către el, Gabriela Firea situându-se cu 2,5 procente în urma sa. Rezultatele cercetării sociologice prezentate de Dan mai arată că peste 18% dintre alegătorii din Capitală nu sunt hotărâţi cu cine să voteze, iar fostul preşedinte Traian Băsescu capitalizează 9% din intenţia de vot.

<

 Nicuşor Dan a prezentat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, rezultatele unui un sondaj de opinie realizat telefonic, în perioada 16-17 septembrie, pe un eşantion de 840 de bucureşteni. Cercetarea sociologică are o marjă de eroare de 3,4% şi a fost realizată de Novel Research.

Conform rezultatelor prezentate de candidatul susţinut de PNL şi USR-PLUS, în ceea ce priveşte intenţia de vot pentru Primăria Generală a Capitalei Nicuşor Dan are 33%, Gabriela Firea – 30,5%, iar Traian Băsescu se bucură de intenţia de vot din partea a 9% dintre bucureşteni.
 La întrebarea „Merită primarul în funcţie un nou mandat?”, 54% dintre respondenţi au considerat că nu, 33% au răspuns afirmativ, iar 11% nu răspuns, conform datelor prezentate de Nicuşor Dan. 
 
De asemenea, 69% dintre cei chestionaţi au considerat că va fi o competiţie cu rezultat strâns pentru funcţia de primar general. 
 
„Totul depinde de prezenţa la vot”, a afirmat Nicuşor Dan, invocând marja de eroare a sondajului. 
 
El a subliniat importanţa unor dezbateri unu la unu între principalii doi candidaţi pentru Primăria Generală.
 
„Pentru nehotărâţi cred că e foarte important ca dezbaterea între candidaţii la Primărie să aibă loc. Sunt candidatul care a venit în această campanie cu proiecte, cu soluţii. Am primit, în schimb, un şir de acuze şi minciuni care să ascundă bilanţul corect al actualului mandat. Aştept în continuare dezbaterea, consider că refuzul la o dezbatere înseamnă fuga de răspundere în faţa bucureştenilor”, a mai afirmat Nicuşor Dan, citat de news.ro.