Intra in contact cu noi

Timp liber

Cea de-a doua ediție a „Zilelor Culturii Palestiniene” debutează în week-end la Bucuresti

Publicat cu

pe

După succesul din anul 2019, evenimentul va oferi din nou publicului român muzică, expoziţii de fotografie, dansuri tradiţionale, prezentarea costumelor tradiţionale palestiniene, a atracțiilor turistice, literatură palestiniană şi gastronomie autentică – ,,Street food palestinian’’.

Zilele Culturii Palestiniene vor avea loc și în alte orașe din țară, după cum urmează: Pitești 11-12 septembrie 2021, Ramnicu Valcea 18 -19 Septembrie 2021 și Alba Iulia 9 -10 Octombrie 2021.

Evenimentul este organizat de Ambasada Statului Palestina la Bucureşti si Centrul Cultural Palestinian „Mahmoud Darwish”.

Reclama

București

Evenimentul va avea loc în zilele de 4 și 5 Septembrie 2021, începând cu ora 11:00, la scena de spectacole a parcului Alexandru Ioan Cuza (I.O.R)., cu un program artistic şi cu expoziții de fotografie.

Intrarea este liberă.

Reclama

Program
Sambata, 4 Septembrie 2021 11:00 – 20:00

 • ●  Zona Food – mâncare tradiţională, cafea arăbească, ceai cu arome.
 • ●  Zona Portului Palestinian – articole vestimentare cusute de mână din materiale alese şi aduse din inima Betleemului.
 • ●  Zona Bazar – icoane, suveniruri
 • ●  Zona Expoziţie de Fotografie
 • ●  Zona Literară
 • ●  Kids Corner – atelier de creaţie, dans, pictură pe faţă, literatură pentru copii.

● Proiecții de film – palestina turistica, palestina culturala.
16:00 – 16:30 – Scena mare a parcului Alexandru Ioan Cuza (I.O.R)
● Recital de muzică și dansuri tradiționale “SPERANTA a 13 milioane”

Grupul “SPERANTA a 13 milioane” a fost înființat prin efortul studentilor palestinieni din România. Grupul este format din 10 tineri dansatori români și palestinieni alături de un solist de muzica tradițională palestiniana ce își propun să prezinte poporului roman, prin desfășurarea mai multor activități, imaginea culturii palestiniene.
Dabka – este un dans popular levantin interpretat de palestinieni, libanezi, sirieni, irakieni şi iordanieni.
Dabka combină dansul în linie cu dansul în cerc şi este îndeplinit pe scară largă la nunţi şi alte evenimente festive.

17:00 – 19:30 – Scena mare a parcului Alexandru Ioan Cuza (I.O.R) ● Prezentare de modă “BINT EL BALAD Fashion House”

Casa de modă “Bint El Balad” din BETLEEM a fost înfiinţată în anul 2009 de către Khawla Eltaeel Abu Saada. Creaţiile lor sunt cunoscute pentru că păstrează, reinterpretează şi perpetuează portul tradiţional palestinian.

Reclama

● Recital de muzică și dansuri tradiționale “ALAASHEKEEN”

Grupul artistic palestinian Alaashkeen a fost înființat la Damasc în anul 1977. În repertoriul Alaashkeen veți întâlni mai multe melodii și albume reprezentative, printre care: albumul “Ezedden Al nasa”, melodia “Semn Altă”, albumul “Bem Eini” și “Eluz El Akhdar”, albumul “Vorbele Libere” și cunoscuta melodie Beirut.

Grupul a participat la multe festivaluri internaționale din Japonia până în Statele Unite. Membri formației numără aproape 30 de artiști, fete și băieți.
Formația se înnoiește cu noile generații de artiști palestinieni, dar numele grupului a rămas Alaashkeen (îndrăgostiți).

Reclama

Din cauza măsurilor cauzate de pandemie, formația va participa la “Zilele Culturii Palestiniene” cu un număr redus de artiști.

Duminica, 5 septembrie 2021

11:00 – 20:00

Reclama
 • ●  Zona Food – mâncare tradiţională, cafea arăbească, ceai cu arome.
 • ●  Zona Portului Palestinian – articole vestimentare cusute de mână din materiale alese şi aduse din inima Betleemului.
 • ●  Zona Bazar – icoane, suveniruri
 • ●  Zona Expoziţie de Fotografie
 • ●  Zona Literară
 • ●  Kids Corner – atelier de creaţie, dans, pictură pe faţă, literatură pentru copii.
 • ●  Proiecții de film – palestina turistica, palestina culturala. 11:00 – 12:00 – Scena mare a parcului Alexandru Ioan Cuza (I.O.R)
 • ●  Prezentare de modă “BINT EL BALAD Fashion House”
 • ●  Recital de muzică și dansuri tradiționale “SPERANTA a 13 milioane” 17:00 – 18:00 – Scena mare a parcului Alexandru Ioan Cuza (I.O.R)
 • ●  Prezentare de modă “BINT EL BALAD Fashion House”
 • ●  Recital de muzică și dansuri tradiționale “SPERANTA a 13 milioane”


Timp liber

Gala Destinația anului 2024: MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral

Publicat cu

pe

Excelență, eleganță, rafinament și multă creativitate în industria turismului românesc. Sunt cele 4 ingrediente care au stat la baza Galei Destinația Anului 2024.

Stațiunea MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral, distincție care a fost oferită de Mihai Barsan, Președintele Consiliului de Brand Turistic Național, Fondator al competiției Destinația Anului.

Reprezentanții Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța au declarat că este o onoare și totodată un semn de recunoaștere pentru întreg efortul depus de la înființarea organizației și până în prezent:

Reclama

„Stațiunea Mamaia a început încă de anul trecut un amplu proces de rebranding. Competiția Concurs LOGO Mamaia ne-a sprijinit să îi găsim Destinației o nouă identitate vizuală. Ne onorează acest premiu, cu atât mai mult cu cât reprezintă exact logo-ul stațiunii Mamaia. Identitar, plină de culoare, eleganță și jucăușă, Mamaia are nevoie de strălucirea de altădată. Ne dorim ca eforturile noastre să pună destinația noastră pe harta turismului internațional și a celor mai iubite stațiuni turistice din Europa”, a declarat George Măndilă, Președintele Organizației de Management al Destinației Mamaia Constanța.

Ziua de 21 mai 2024 a fost dedicată la București managementului și marketingului de destinație.

Conferința Destinații Vizionare a reprezentat inspirație de la liderii destinațiilor de succes din România și învățarea marketingului de destinație.

Reclama

Seara la Ateneul Român a avut loc premierea celor mai iubite destinații, câștigătoarele Destinația Anului 2024.

Gala Destinația anului 2024 și Conferința Internațională Destinații Vizionare a fost organizată de IOV-Institutul pentru orașe vizionare & Destinația Anului.

Reclama
Continua sa citesti

Timp liber

Avertizări meteo de vreme rea in Bucuresti

Publicat cu

pe

ANM a emis, marţi, o informare de vreme rea, cu precipitaţii slabe, dar şi ninsori la munte, însoţite de rafale de vânt, valabilă până joi seara, la nivelul întregii ţări.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 19 martie, ora 10:00 – 21 martie, ora 20:00, temporar vor fi precipitaţii slabe, sub formă de ninsoare în nordul şi centrul Moldovei şi mixte în sudul Moldovei, Dobrogea, cea mai mare parte a Munteniei şi în sudul şi estul Transilvaniei.

În Carpaţii Orientali şi Meridionali va ninge local moderat cantitativ (10 – 15 l/mp) şi se va depune strat nou de zăpadă.

Reclama
De asemenea, vor fi intensificări ale vântului cu rafale în general de 40 – 50 km/h în estul, sud-estul ţării şi la munte, iar în cursul zilei de marţi şi în vest.

Continua sa citesti

Timp liber

West Side Christmas Market are program special de Craciun

Publicat cu

pe


Primăria Sectorului 6 a transmis programul special de Crăciun de la West Side Christmas Market, din Parcul Drumului Taberei (perioada 18 – 24 decembrie). Vor urca pe scenă Moonlight Breakfast, The Motans, Vunk, Costina Lica, Minelli și Romanița.

Distracția continuă până duminică, 24 decembrie. Concertele au loc zilnic, de la ora 19:30, iar accesul este gratuit.

Programul concertelor:

Reclama
 • The Motans – miercuri, 20 decembrie;
 • Vunk – joi, 21 decembrie;
 • Costina Lica / Corul Universității București – vineri, 22 decembrie;
 • Minelli – sâmbătă, 23 decembrie;
 • Romanița – duminică, 24 decembrie.

Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei și toate atracțiile vor fi deschise și în perioada Crăciunului.

Dacă ajunul îl petrecem cu Romanița, în prima zi de Crăciun, de la ora 19.30, Irina Sârbu va susține un concert special. Pe 26 decembrie, Olivia Addams urcă pe scena West Side Christmas Market, de la ora 19:30. Miercuri, de la aceeași oră, sărbătorile se încheie alături de Eva Timush, transmite Primăria Sectorului 6.

Programul West Side Christmas Market în perioada sărbătorilor:

 • Duminică, 24 decembrie, între orele 11:00 – 20:00;
 • Luni, 25 decembrie, între orele 13:00 – 22:30;
 • Marți, 26 decembrie, între orele 13:00 – 22:30;
 • Miercuri, 27 decembrie, între orele 13:00 – 22:30.

Pentru a evita aglomerația, organizatorii recomandă vizitatorilor să folosească mijloacele de transport în comun pentru a ajunge la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei.

În 2022, tărâmul de poveste West Side Christmas Market a atras un milion de vizitatori și a fost desemnat cel mai frumos târg de Crăciun din România, în urma unui top realizat la nivel național.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare