Acasă Bucuresti Ce prevede protocolul oficial pe care PNL si USR PLUS il vor...

Ce prevede protocolul oficial pe care PNL si USR PLUS il vor semna pentru Bucuresti

Transparenta face diferenta

PNL, USR și PLUS au decis oficial și semnat astă seară că îl vor susține în cursa pentru Primăria Capitalei pe independentul Nicușor Dan, arată un document semnat de reprezentanții celor trei partide și primit de ECONOMICA.NET.

<

Cităm din documentul obținut de ECONOMICA.NET:

PNL, USR și PLUS vor susține în cursa pentru Primăria Capitalei un candidat comun în persoana domnului Nicușor Dan. Dorința comună a semnatarilor de a schimba fundamental administrația din București, atât la nivelul Capitalei cât și în fiecare din cele 6 sectoare.

Necesitatea de a acționa concertat pentru a asigura o dezvoltare sustenabilă și coerentă a Capitalei, Încrederea pe care electoratul o pune în părțile semnatare, de a acționa împreună în direcția celor expuse mai sus. 

[Partidele semnatare] au decis să acționeze împreună în cadrul campaniei și alegerilor locale 2020 din Municipiul București în termenii și condițiile prevăzute în continuare:

Art. 1. – Părțile semnatare aderă la un set de principii care vor fi transpuse în practică de îndată ce candidații noștri vor fi aleși în funcțiile de administrație locală: a. Feedbackul cetățenilor – cu publicare periodică a rezultatelor, atât pe categorii de probleme cât și în interacțiunea acestora, cu diferitele departamente ale administrației. b. Transparența decizională – publicarea anterior ședințelor a tuturor proiectelor de hotărâri din consiliul general și din consiliile locale de sector; deschiderea comisiilor pentru toți cei interesați să participe. c. Integritatea numirilor în funcții printr-un proces deschis de selecție, cu prezentarea deciziei de angajare și a CV-urilor anonimizate ale tuturor candidaților. d. Susținerea echilibrată, din punct de vedere a investițiilor, în infrastructura critică (drumuri, trotuare, parcuri, școli) și în activitatea de curățenie și de mentenanță, la nivelul tuturor sectoarelor. e. Implementarea unui sistem integrat de management al deșeurilor cu o abordare centrată pe economia circulară. f. Limitarea cheltuielilor care nu au caracter esențial sau de investiții eficiente. g. Acces liber la datele privind contractele încheiate de administrație și la materialele și înscrisurile aferente în domeniul achizițiilor (Open contracting). Același principiu se va aplica și cu privire la fluxurile de plăți, cesiuni și alte contracte cu terții, inventar de proprietăți. h. Comisii de integritate și de bune practici în care să participe inclusiv reprezentanți ai societății civile. i. Eliminarea companiilor municipale al căror rol poate fi îndeplinit de jucători din piața privată, pentru optimizarea costurilor și eliminarea risipei bugetare. j. Prelucrarea tuturor solicitărilor din partea populației (autorizații, cereri, etc.) în ordinea depunerii lor, cu sistem public de urmărire a traseului acestora. k. Declararea reducerii poluării ca misiune critică a primăriilor în următorul mandat, cu măsuri clare și concrete, cu rapoarte anuale și publicarea parametrilor care să prezinte evoluția acestora. l. Consultare publică și buget participativ • Consultarea publică obligatorie pentru proiectele de investiții • Participarea cetățenilor la decizia asupra proiectelor va fi astfel organizată încât cetățenii să poată decidă asupra proiectelor de investiții • Transparență bugetară (pe planificare și pe execuție bugetară) • Accesibilitate pentru toate propunerile de acte normative și înscrisurile aferente, cu suficient timp înainte de luarea deciziei • Publicarea tuturor contractelor de achiziție • Consultare publică pentru realizarea celor mai importante proiecte propuse.

Art. 2 – (1) Toate partidele semnatare îl susțin în cursa electorală pentru Primăria Capitalei pe dl. Nicușor Dan, candidat independent. (2) Dl. Nicușor Dan se obligă să susțină în mod egal candidații pentru Consiliul General al Municipiului București propuși de părțile semnatare. (3) Dl. Nicușor Dan se obligă să susțină în mod egal toți candidații la funcțiile de Primar de sector susținuți de partidele semnatare și, de asemenea, să susțină în mod egal partidele semnatare în cursa pentru consiliile locale ale sectoarelor Capitalei. (4) Susținerea se va manifesta prin afișarea însemnelor electorale ale ambelor formațiuni (Alianța USR PLUS și PNL), prin conferințe de presă și prin alte evenimente alături de candidații din ambele grupări politice, emisiuni TV, endorsement pe site, permisiunea de a utiliza fotografiile și clipurile video cu imaginea sa de către ambele formațiuni politice.

Art. 3. (1) Majoritățile constituite în urma alegerilor locale 2020 din București vor susține, în baza principiului parității, pentru pozițiile de viceprimari, din partea partidelor semnatare: 7 viceprimari din partea PNL și 7 viceprimari din partea Alianței USR Plus. Art. 4. (1) Părțile semnatare sunt de acord să sprijine următorii candidați pentru primăriile de sector: a) Pentru Sectorul 1, …………….. b) Pentru Sectorul 2, ………………… c) Pentru Sectorul 3, ………………….. d) Pentru Sectorul 4, ………………….. e) Pentru Sectorul 5, …………………… f) Pentru Sectorul 6, …………………….

Citeste continuarea pe economica.net