Ce evenimente sunt weekend-ul acesta prin Bucuresti si imprejurimi

Vineri, 9 martie, Muzeul Municipiului Bucureşti în colaborare cu Asociaţia pentru educaţie – Teofor organizează evenimentul de lansare a filmului documentar „Pictori evrei din România Primului Război Mondial”.
Filmul va fi prezentat de la ora 18.00, la Palatul Şuţu, potrivit http://muzeulbucurestiului.ro/.
„În filmul documentar ‘Pictori evrei din România Primului Război Mondial’ descoperim că atrocităţile şi traumele colective ale acelor vremuri au fost izvorul de inspiraţie pentru artiştii şi scriitorii prezenţi pe front, care ne-au lăsat imagini frapante ale războiului, cum sunt cele din lucrările lui Iser, I. Ross sau M.H. Maxy ori din scrierile lui Felix Aderca”, arată sursa citată.
* Sâmbătă, 10 martie, de la ora 19.00, Muzeul Municipiului Bucureşti invită vizitatorii la prezentarea de astronomie „Câte stele sunt pe cer?”, desfăşurată la Palatul Suţu.
„Cerul este plin de stele, aproximativ 6.500 fiind vizibile dintr-un loc oarecare, de-a lungul anului. Din oraşele poluate luminos se văd şi mai puţine stele, dar în Univers se găsesc în număr foarte mare. În această prezentare veţi vedea efectiv câte stele s-au descoperit până în prezent, câte se pot vedea prin marile telescoape, dar şi ce alte tipuri de obiecte să găsesc în Univers”, face cunoscut site-ul muzeului (http://muzeulbucurestiului.ro/).
Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Bucureşti prin Muzeul Municipiului Bucureşti.
* Sâmbătă şi duminică, 10 şi 11 martie, între orele 10.00 şi 18.00, se va desfăşura în Grădina Verona din centrul capitalei (str. Pictor Arthur Verona 13-15) Târgul gastro-cultural Ozosep, informează un comunicat al organizatorilor.
Vor participa peste 25 de mici producători din zona Harghita care îşi vor prezenta produsele şi obiectele artizanale. La târg, iubitorii de produse de calitate pot găsi de la siropuri şi gemuri naturale, miere, prăjituri, turtă dulce, kürtőskalács şi lángos proaspăt, ciocolată artizanală şi de casă, sărăţele, până la păstrăv afumat şi multe alte specialităţi.
De asemenea, vor fi prezenţi şi meşterii artizani cu jucării din lemn, articole din piele, lucrate manual, cosmetice naturale, obiecte din ceramică.
Specialitatea evenimentului – gulaşul fierbinte – va fi de nelipsit şi la această ediţie, dar vizitatorii pot degusta pe loc şi brânzeturile deosebite şi preparatele din carne, alături de o pâine de casă bună şi un ceai sau o pălincă din fructe alese. Intrarea la eveniment este liberă.
Sursa: Agerpres.

<