Intra in contact cu noi

Cultura

Ce carti i-au donat astazi bucurestenii ministrului educatiei? Colectia ”Biblioteca scolarului”, ”Limba Romana de la A la Z”…

Publicat cu

pe

Un protest inedit împotriva ministrului Educaţiei, Liviu Pop, are loc marţi, în Piaţa Victoriei din Capitală. Bucureștenii i-au adus câte o carte ministrului Pop, printre titluri aflându-se cărți din colecția „Biblioteca școlarului”, „Basme Populare”, „Amintiri din copilărie”, „Limba Română de la A la Z”, „Paronimia în limba română” etc.
,,Hai să îi ducem o carte lui Pop și să îi cerem demisia!” Sub acest îndemn, bucureștenii au venit în Piața Victoriei să protesteze față de măsurile luate de ministrul Educației în ultima vreme.
De la interzicerea auxiliarelor în şcoli până la problemele legate de folosirea corectă a limbii române, Liviu Pop a stârnit revoltă atât în rândul profesorilor, cât și al părinţilor. Mesaj ironic al oamenilor pentru şeful învățământului românesc a fost „Pune-ți mâna pă carte, să nu vă doară la genunche”.
Bucureștenii i-au adus câte o carte ministrului Pop, printre titluri aflându-se cărți din colecția „Biblioteca școlarului”, „Basme Populare”, „Amintiri din copilărie”, „Limba Română de la A la Z”, „Paronimia în limba română” etc.
Organizatorii îşi motivează acţiunea invocând scandalul manualelor şcolare şi „gravele probleme de background profesional” ale ministrului, solicitând sindicatelor din educaţie şi asociaţiilor de părinţi să lise alăture. Evenimentul se va desfăşura pe tot parcursul zilei, iar cărţile strânse vor fi donate „unor şcoli pe care subfinanţarea le-a adus în situaţia de a nu avea o bibliotecă”.

Ministrul Educației, Liviu Marian Pop, a bulversat întregul sistem de învățământ românesc. Milioane de copii și de părinți au privit, în ultimele săptămâni, cum deciziile halucinante ale lui Pop duc școală românească spre haos complet. Cea mai recentă măsură care a dat peste cap educația din România a fost ordinul de ministru privind interzicerea materialelor auxiliare, care a provocat situații aberante: părinții s-au plâns că elevii sunt percheziționați în ghiozdane, profesorii că nu mai au cum să predea la clase, Gazeta Matematică a fost considerată interzisă în școli, iar soarta examenelor din acest an școlar a devenit incertă.
Din ‘palmaresul’ ministrului Pop mai amintim: Manualul Unic la clasa a cincea, Manualul de Sport, convingerea că, deși în România Educația e gratuită, asta înseamnă doar că elevii nu plătesc, nu și părinții lor”, se arată pe pagina special dedicată evenimentului.
Sursa: Realitatea.net
Continua sa citesti
Reclama
Click pentru comentarii

Notice: Undefined variable: user_ID in /home/bucuresti/public_html/wp-content/themes/zox-news/comments.php on line 49

Trebuie să fii autentificat pentru a posta un comentariu Conecteaza-te

Lasa un raspuns

Cultura

Bucură-te de Zilele Teatrului la Țăndărică

Publicat cu

pe

Luna martie este foarte importantă pentru iubitorii de teatru, deoarece cuprinde trei evenimente importante care celebrează această formă de artă, și anume, „Ziua Mondială a Teatrului pentru Tineret” din 20 martie, „Ziua Mondială a Teatrului pentru Publicul Tânăr” din 21 martie și „Ziua Mondială a Teatrului” din 27 martie. Fiecare dintre aceste zile are o semnificație aparte și oferă o oportunitate unică de a celebra și aprecia teatrul, sub orice formă.

Toate aceste evenimente speciale sunt un prilej de a atrage atenția asupra faptului că teatrul este o formă de artă accesibilă și importantă în dezvoltarea copiilor, tinerilor și adulților.

Prin intermediul teatrului, aceștia au oportunitatea de a explora lumea din jurul lor, de a-și dezvolta imaginația, creativitatea și abilitățile de comunicare, dar și de a învăța să colaboreze cu alți oameni și să dezvolte empatia și înțelegerea față de diferitele culturi și moduri de gândire.

Reclama

Cu toate aceste ocazii, toți creatorii de teatru sunt invitați să organizeze activități culturale și educaționale dedicate copiilor, tinerilor și adulților, cu scopul de a promova și de a sprijini dreptul oricui la teatru și la artele spectacolului.

Teatrul Țăndărică va celebra zilele teatrului, organizând următoarele evenimente:

  • Motanul încălțat – miercuri, 20 martie, de la ora 10:00, la Sala Țăndărică
  • Fata babei și fata moșneagului – joi, 21 martie, de la ora 10:00, la Sala Țăndărică
  • Tom Degețel – miercuri, 27 martie, de la ora 10:00, la Sala Țăndărică
Continua sa citesti

Cultura

Ministrul Turcan: Așezămintele „Ion I.C. Brătianu” din București, fostă reședință a familiei Brătianu și bijuterie a arhitecturii interbelice, vor fi restaurate

Publicat cu

pe

Am semnat documentația pentru licitarea fazei D.A.L.I. (Documentația de Avizare a Lucrărilor de Intervenție) a proiectării lucrărilor de consolidare și restaurare pentru încă un monument istoric aflat într-o stare gravă de degradare și care a deservit Serviciul Colecții Speciale al Bibliotecii Naționale a României.

Astăzi, Unitatea de Management a Proiectului a publicat în SEAP anunțul de participare nr.  CN1058659 pentru contractarea serviciilor de elaborare a D.A.L.I., estimate la o valoare de 969.514 de lei fără TVA, pentru Așezămintele „Ion. I.C. Brătianu” din București.
Așezămintele „Ion I.C. Brătianu”, fostă reședință a familiei Brătianu și bijuterie a arhitecturii interbelice, se află în folosința Bibliotecii Naționale a României, dar au fost funcționale doar până în 2012, moment din care imobilul s-a degradat în ritm accelerat. Respectând dorința fondatorului, clădirea va fi redată publicului ca bibliotecă, unde se vor organiza evenimente culturale, expoziții și conferințe, pentru a evidenția valoarea colecțiilor de carte rară, grafică, periodice vechi, fotografii și documente de arhivă esențiale pentru istoria României și a regiunii sud-est europene.

Investiția este inclusă în Proiectul LD 2097 (2021) privind reabilitarea patrimoniului construit și a clădirilor cu destinație culturală, finanțat de Guvernul României în parteneriat cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, implementat de Ministerul Culturii prin Unitatea de Management a Proiectului.

Reclama
Continua sa citesti

Cultura

Nicușor Dan anunță că Primăria Bucureștiului susține cu câte 70.000 de lei fiecare proiect culturale incluziv şi social

Publicat cu

pe

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că proiecte culturale incluzive şi sociale sunt eligibile în premieră pentru bugetare participativă printr-un program derulat de Arcub, care pot fi înscrise până pe 21 aprilie, ora 17,00, bugetul disponibil fiind de 4,11 milioane lei.

„Ediţia din acest an, ‘Bucureşti acasă’, are o secţiune nouă care vizează combaterea şi prevenirea bullying-ului, excluderii sociale, consumului de droguri şi conştientizarea bolilor psihice, prin promovarea diversităţii şi a toleranţei şi prin integrarea persoanelor cu dizabilităţi. Ca în fiecare an, programul de finanţare nerambursabilă se adresează tuturor domeniilor culturale – de la teatru, dans şi muzică şi până la artă digitală şi noile media. Bugetul disponibil este de 4.110.000 de lei. Solicitanţii vor putea beneficia de un plafon maxim de finanţare de 70.000 de lei pe proiect”, a scris, duminică, Nicuşor Dan pe Facebook.

Regulamentul, ghidul şi anexele sunt disponibile pe www.arcub.ro, platforma electronică dedicată înscrierii proiectelor fiind https://arcub.submittable.com/submit.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Reclama

La mare cautare