Acasă Transport Ce ar face Ilie Bolojan, primarul Oradei, pentru a rezolva problema traficului,...

Ce ar face Ilie Bolojan, primarul Oradei, pentru a rezolva problema traficului, daca ar fi primar in Bucuresti?

Transparenta face diferenta

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, a declarat, pentru wall-street.ro, ca absorbtia fondurilor europene ramane principala prioritate a primariei si in 2019, banii europeni fiind cea mai importanta sursa de finantare a proiectelor de dezvoltare si modernizare. Incepand cu acest an, primaria va investi in implementarea unor masuri care sa transforme Oradea intr-un oras atractiv pentru tinerii care vor sa se relocheze.
Bucurestiul este un oras foarte complicat, cu multe probleme de rezolvat. Pentru cineva care vine din afara orasului, traficul este prima dintre ele.

<

In Bucuresti, partea de mobilitate este o chestiune deficitara. Partea de parcari, cea de circulatie auto, mijloace de transport. Aici vorbim de un complex de factori care necesita 5-10 ani ca sa se vada niste efecte serioase, de la construirea de parcari in afara carosabilului in zonele centrale si cele aglomerate, la eliberarea benzilor de pe carosabil pe care astazi sunt parcate masini, de la eliberarea trotuarelor, la taxarea totala a locurilor de parcare, de la cresterea vitezei transportului in comun, la flote noi de autobuze, extinderea metroului

Potrivit edilului din Oradea, o alta chestiune importanta in Bucuresti este termoficarea. „Daca termoficarea si canalizarea functioneaza, nu sunt importante. Atunci cand nu functioneaza, devin foarte grave. Oradea este un oras care seamana cu Bucurestiul, adica avem magistrale si CET-uri din anii ’60. Pentru modernizarea sistemului de termoficare trebuie alocate sume mari de bani, iar procesul este unul care necesita timp. Trebuie un program pe 10-15 ani in care sa se schimbe magistralele importante”, a adaugat Ilie Bolojan, citat de wall-street.ro.