Acasă Stiri Bucuresti actualitate ”Ce a facut? Nu a facut nimic!”. Bucurestenii stau la coada sa...

”Ce a facut? Nu a facut nimic!”. Bucurestenii stau la coada sa semneze pentru DEMITEREA Gabrielei Firea!

674

În Piața Unirii din București, miercuri la prânz, mai mulți bucureșteni stăteau la rând ca să semneze pentru declanșarea referendumului de demitere a Primarului general, Gabriela Firea, și a celor șase primari de sectoare, informează ziare.com.
Mai tineri sau mai în vârstă, relaxați sau pe grabă, bucureștenii așteptă să-și dea semnătura pe liste și li se plâng voluntarilor de la Asociația ”București fără ei”.

”N-ai vazut iepurasii aia? Sau oua si flori, ce-or fi fost… Vai de capul nostru. Pai tara arde si baba se piaptana. Avem gropi in sosele si Firea punea floricele pe sarme. Pe urma iese pe la televizor si spune ca tot ce face, face pentru cetateni si pentru bunastarea lor. Nu stiu de altii, dar pe mine nu ma incalzesc iepurasii de pe sarme si zecile de spectacole de prin parcuri”, s-a plâns o femeie, în timp ce semna.

Important de precizat este că Asociația ”București fără ei” a dorit să amplaseze un cort în Piața Unirii ca să strângă semnături pentru demiterea Gabrielei Firea, dar Primăria Capitalei nu le-a dat acest drept. Acum, voluntarii asociației stau sub cerul liber, fie ploaie, fie soare arzător. Asta, totuși, nu pare să-i descurajeze. Și nici pe bucureșteni.

„Am foarte mari nemultumiri, foarte mari.. de primarul asta general. Ce a facut? N-a facut nimic. Sa-si dea demisia! Mizeria, parcarile… Ea face piste de biciclisti, pune pe sus iepurasi… N-a facut parcari, RATB-ul merge cum merge, n-a facut nimic din ce a promis, aer conditionat nu e in toate mijloacele de transport in comun. Toate ma deranjeaza”, s-a plâns un bucureștean, în timp ce gesticula nervos.

Alții sunt doar în trecere prin zonă, dar când află de ce stau oamenii la coadă cer și ei un pix și un formular.

„Umpli zece vagoane de gunoi. Zece, nu unul. Parcurile sunt pline de mizerie, caini, cate si mai cate, dar ce nu gasesti?! Paznici care stau de pomana prin Cismigiu, prin Plumbuita, pe unde vezi, sunt cate doi-trei si nimic nu fac. Eu stau pe langa Plumbuita. Toate bancile sunt distruse. Nu se poate… De la Firea in sus e dezastru. Fereasca Dumnezeu sa mai dam de asa ceva. In veci n-as fi crezut ca vom ajunge asa de rau”, a spus un bătrân de 80 de ani, trecut întâmplător prin zonă.

Potrivit unuia dintre voluntari, până în prezent s-au strâns câteva mii de semnături, iar numărul acestora crește. Inclusiv români din Diaspora cu buletin de București au trimis formulare completate.

<