Cat te costa sa-ti faci testul pentru coronavirus in privat? O companie din Bucuresti cere 350 de lei

0
228


Compania privată de servicii medicale Sanador anunță că începând de vineri testează la cerere populația adultă pentru SARS-CoV-2 prin RT PCR (utilizată și de autorități) din exudat nazo-faringian, pe bază de programare.

<

Potrivit unui anunț postat pe pagina de Facebook, probele se recoltează la laboratorul de Analize Medicale din Calea Plevnei, nr. 172, de luni până vineri între orele 07.00 – 19.00.

Rezultatele sunt gata în 24h și se pot afla de pe www.sanador.ro cu codul de probă, iar tariful este de 350 de lei.

Grupul de comunicare strategică a anunțat, vineri, că până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.284 de teste pentru coronavirus, din care 40 în unități medicale private.

Context

31 de cazuri noi de coronavirus au fost confirmate în România în ultimele 24 de ore, astfel că bilanțul total al îmbolnăvirilor urcă la 308, din care 31 de persoane au fost declarate vindecate. Vineri la prânz sunt 11 pacienți internați la Terapie Intensivă, dintre care doi sunt în stare gravă, iar peste 4.000 de persoane sunt în carantină instituționalizată și peste 45.000 în izolare la domiciliu.

Unul dintre pacienții în stare gravă este internat la Craiova, iar celălalt la spitalul „Victor Babeș” din București.

Conform datelor comunicate de Grupul de comunicare, vârstele persoanelor depistate în ultimele 24 de ore cu coronavirus sunt între 17 și 89 de ani.