Acasă Stiri Bucuresti actualitate Carrefour a infiintat intr-o comuna de langa Bucuresti o cooperativa agricola care...

Carrefour a infiintat intr-o comuna de langa Bucuresti o cooperativa agricola care ii asigura legume de sezon 100% romanesti!

541

Carrefour au creat în județul Giurgiu, la mai putin de 30 de km de Bucuresti, o cooperativă care le asigură 100% din marfa de sezon.
De aici legumele producătorilor locali ajung pe rafturile magazinelor retailerului. În anumite părţi din sezon, 100% din necesarul Carrefour este asigurat de Cooperativa din Giurgiu.
Cooperativa dispune de 60 de ha de teren, din care 15 ha de solarii, cu o producţie anuală de 5.000 de tone de legume precum roşii, dovlecei, vinete, ceapă verde, salată, ardei, fasole. Peste 40 de tipuri de leume ale producătorilor din Vărăşti se vor regăsi pe rafturile magazinelor Carrefour 12 luni pe an. În mai puţin de o zi, legumele ajung pe rafturile magazinelor. În anumite părţi de sezon, 100% din necesar este asigurat de Cooperativă
Discuţiile pentru înfiinţarea Cooperativei au început încă de anul trecut. Planul de livrări pentru 2017 a fost discutat din vara anului trecut, iar planul integral de producţie a fost pus la punct în luna octombrie a anului trecut.
Pentru acest an, producţia de legume de la Cooperativa Vărăşti este de 5.000 de tone, faţă de 3.000 – 3.500 tone în 2016.

„Avem anumite părţi de sezon în care 100% din necesarul Carrefour este asigurat de Cooperativă. De exemplu, cele două săptămâni înainte de sărbători în decembrie. Avem exemple de ceapă verde, care pe anumite magazine spriinim şi alţi producători locali să livreze direct în magazine, unde ne asigură între 20 şi 30%. Este foarte greu de estimat pe tot ce înseamnă Cooperativa din intregul necesar al Carrefour”, mai spune managerul de achiziții legume al Carrefour.

<