Ministrul de Interne Carmen Dan a încercat să își spele imaginea în cursul zilei de duminică, prin două intervenții nefericite. După ce a făcut un comentariu deplasat pe Facebook în prima parte a zilei despre „valoarea unui om”, a ales să nu păstreze tăcerea după împușcarea mortală a unui polițist în Timiș.
Tot mai multe voci din interiorul MAI cer demisia ministrului Carmen Dan, apropiata lui Liviu Dragnea, care s-a remarcat printr-un mandat controversat la șefia Internelor și o conducere amatoristică.
După moartea poliţistului din Timiş, împușcat de un interlop, Carmen Dan se apără că generat o lege care prevedea întărirea autorităţii poliţistului, aprobată în Parlament, dar care nu a intrat în vigoare pentru că a fost atacată la CCR.
Lui Carmen Dan i se cere demisia nu pentru absența unei legi, ci pentru lipsa dotărilor minimale în protecția polițiștilor aflați în misiune – pistoale vechi, fără vestă de protecție – vezi aici
Carmen Dan a transmis condoleanţe familiei şi camarazilor poliţistului ucis, conform Mediafax.
„Era un poliţist bun, cu 20 de ani de experienţă. Este un eveniment teribil pentru noi, cu care, din fericire, nu ne confruntăm prea des. Criminalitatea în ţara noastră nu are un caracter atât de violent, dar se întâmplă şi astfel de tragedii. Colegii mei sunt mobilizaţi până la ultimul pentru a-l prinde pe criminal. Din păcate, pe poliţistul ucis, tată a doi copii, nu îl mai putem aduce înapoi. Ne gândim ce putem face pentru familie, să îi ajutăm cum putem. Am avut o lege care a fost aprobată în Parlament, atacată la CCR, care nu a putut intra în vigoare. Cred că nu greşesc când spun că a fost cel mai dezbătut proiect de act normativ din ultimii doi ani. Această lege va face obiectul unei iniţiative parlamentare, eu nu renunţ ca acest pachet, care reprezintă un mijloc prin care întărim autoritatea poliţistului, să treacă şi să intre în vigoare” a spus Carmen Dan, la Antena 3.
Transparenta face diferenta