Bucuresti

Campania #metoo: Mai multe eleve de la licee de top din Bucuresti spun ca ar fi fost hartuite sexual de anumiti profesori!

Mai multe cazuri de eleve și studente hărţuite sexual de profesori în şcoli de top din Capitală ies la iveală în ultimele zile.

Campania #MeToo scoate la iveală tot mai multe cazuri de hărţuire sexuală, unele dintre ele revoltătoare. Tinerele din România au început să vorbească nu doar despre agresiunile la care sunt supuse pe stradă sau la locul de muncă, ci şi în instituţiile de învăţământ.

Loading...

„Aveam 18 ani. Mergeam la meditaţii la unul dintre cei mai bine cotaţi profesori de matematică din Bucureşti…profesor la Colegiul Naţional «Mihai Viteazul». El avea peste 40 de ani şi ne pregătea pentru Bac. Când ajungeam la el acasă, domnul profesor ne îmbrăţişa foarte strâns pe toate, lipindu-se de noi. Cât durau meditaţiile, îşi freca piciorul de picioarele mele, până la coapse, îmi masa umerii mie şi colegelor mele. Când greşeam, îi spunea băiatului din grupă că are voie să ne dea sutienul jos şi, dacă mai greşim o dată, va avea voie să ne pună mâna pe sâni”, povesteşte Ruxandra Simion, astăzi studentă la UNATC, pe Facebook.

După postarea tinerei, alte patru femei au relatat propriile experienţe trăite cu acelaşi profesor, potrivit adevarul.ro.

„Practica era aceeaşi cu noi. O mână scăpată pe sân, poveşti despre soţie, glume cu pe unde bagi şi pe unde iese”, a comentat Laura Chira. „La mine a ajuns mai departe. Chiar mă gândeam că nimeni nu mă crede. Râdeau de mine că mi se pare. La balul meu am ajuns într-o cafenea. La care îmi zicea dacă mă interesează hotelul drăguţ din zonă”, a scris o altă tânără. „Îmi amintesc clar senzaţia de disconfort permanentă pe care o aveam şi libidoşenia gesturilor”, s-a confesat şi Ella.

Acuzaţii la fel de grave i se aduc şi unui lector universitar doctor la SNSPA.

„« Vă propun să încheiem un contract în care să ne iubim de 3-5 ori şi apoi fiecare să îşi vadă de drumul său» .Ce dracu’ faci în situaţiile astea? Am 19 ani, el 38, şi-mi propune să mă culc cu el, deşi are nevastă şi copii acasă. Cum scap de aici? Dau să ies. Mă opreşte şi mă trezesc cum mă sărută. Îi simt limba în gura mea, dinţii care înlocuiau buzele, mă rănea, mă durea foarte tare. Mâna lui mă «atingea» pe un sân, brutal”, mărturiseşte pe Facebook Miruna Rolea, o fostă studentă.

Loading...
Click pentru a comenta

Lasa un Raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Spre TOP