Intra in contact cu noi

Sectorul 1

Bugetului Primăriei Sectorului 1 blocat! Consilierii locali ii cer explicatii lui Clotilde Armand: Unde se duc banii?

Publicat cu

pe

Astăzi se desfășoară cea de-a șaptea ședință a Consiliului Local al Sectorului 1 pe a cărei ordine de zi se află adoptarea bugetului Primăriei din Banu Manta!

În timp ce edilul Clotilde Armand îi acuză pe consilierii locali PNL și PSD că blochează bugetul și lasă Primăria fără bani, consilierii solicită prezența directorilor din Executiv și a primarului Clotilde Armand pentru a da lămuriri în legătură cu alocările bugetare.

Plata burselor școlare, plățile utilităților către școli, finanțarea celui mai important spital de urgență din țară (Spitalul de Urgenta Floreasca) și a celui mai mare spital de copii din România (Spitalul Grigore Alexandrescu) precum și indemnizațiile pentru însoțitorii persoanelor cu handicap vor fi stopate din cauza neaprobării bugetului local al Sectorului 1 pentru anul 2023, susține un comunicat oficial al Primăriei Sectorului 1!

Reclama

“Coaliția PSD-PNL de la Sectorul 1 lucrează împotriva copiilor, împotriva persoanelor vârstnice și împotriva persoanelor cu handicap, blochează activitatea spitalelor și a școlilor și stopează investițiile în Sectorul 1. De două luni, PNL și PSD nu vor să pună în discuție proiectul de buget pentru anul 2023 în Sectorul 1. Neavând bugetul aprobat, fondurile care trebuiau să vină de la bugetul de stat sunt sistate, lucrăm la cotă de avarie din ce am încasăm din taxe și impozite. În lipsa bugetului pe care PSD și PNL nu vor să-l aprobe, bursele școlare și stimulentele educaționale vor fi oprite, deoarece nu mai avem bani. De asemenea, sunt sistate plățile utilităților către școli, mai mulți directori au primit deja somații de la furnizori că sunt întârzieri la plata unor facturi. În plus, toate programele școlare vor fi oprite”, sustine Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, într-o postare pe pagina de Facebook.

Primăria Sectorului 1 nu rămâne fără bani, până la aprobarea bugetului, explică, însă, președintele Comisiei de buget a Consiliului Local din Banu Manta, liberalul Dinu Gheorghe:

„Deci, Primăria (Sectorului 1 n.r.) trăiește, în fiecare an, după expirarea termenului de votare a bugetului, cu unu pe doisprezece din bugetul pe anul trecut. Lună de lună, adică.
Deci, cu alte cuvinte, are suficienți bani ca să susțină.
Chiar mai mult decat atât, ar putea face și proiecte. Ar putea continua proiectele de anul trecut, fără să înceapă proiecte noi.
Primăria nu moare de foame, Primăria nu dă faliment„, a declarat Dinu Gheorghe pentru București FM.

Reclama

Tot președintele Comisiei de buget explică de ce Consiliul Local al Sectorului 1 nu a adoptat bugetul propus de către edilul Clotilde Armand:
„Dar, în același timp, noi ne-am dori să avem un buget nou care să fie în relație directă cu proiectele care pot fi și realizate.
Dacă ne apucăm, iarăși, și alocăm bani și, după aceea, dispar banii pe plante care se usucă, cred că este un păcat și pentru timpul nostru și pentru cetățenii care ne-au învestit aici cu încrederea lor și care cred că așteaptă o viață mai bună de la această administrație„, a declarat Dinu Gheorghe.

La rândul ei, viceprimarul Sectorului 1 Ramona Porumb spune că bugetul nu a putut fi adoptat deoarece pentru Direcția de Mediu a Primăriei Sectorului 1 se propune alocarea unei sume foarte mari de bani, fără a se preciza pe ce vor fi cheltuiți acești bani:

„În cardul Direcției de Mediu, nu apare detaliat, așa cum obligă legea, lista obiectivelor de investiții.
Deci, din punctul nostru de vedere, până când directorul economic, respectiv Direcția de Mediu, nu transmite un document oficial către cele două comisii (Juridică și de Buget ale Consiliului Local n.r.), bugetul nu întrunește condițiile de legalitate„, a explicat viceprimarul liberal al Sectorului 1, Ramona Porumb.

Reclama

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, a convocat de îndată, astăzi o ședință extraordinară a Consiliului Local Sector 1.

Sectorul 1

A început construcția grădiniței și școlii publice din Greenfield

Publicat cu

pe

Primăria Sectorului 1 anunță că au început lucrările la Complexul Educațional Greenfield. Acolo se vor construi o școală și o grădiniță.

Constructorul a început turnarea fundației. Grădinița va avea un singur etaj și o suprafață construită desfășurată de 2548,47 mp, din care o suprafață utilă totală de 2297,24 mp. Aceasta va avea o capacitate de 150 preșcolari, împărțiți în 15 grupe.

Școala Gimnazială va avea o capacitate de 390 elevi, distribuiți în 13 săli de clasă. Aceasta va fi structurată în două corpuri: primul va cuprinde săli de clasă, laboratoare și spații administrative, pe când cel de-al doilea va integra o sală de sport, o bibliotecă și ateliere de arte/muzică.

Reclama

Contractul a fost semnat pe data de 5 aprilie si se va construi în partea de nord a Bucureștiului între Pădurea Băneasa, Pădurea Tunari și Aleea Teișani pe un teren donat Consiliului General al Municipiului București și transmis în administrare Sectorului 1 al Municipiului București.

Inițial, licitația a fost lansată la începutul anului 2022, însă a fost anulată, din lipsă de oferte. Investiția costa 53,5 milioane de lei fără TVA.

https://www.facebook.com/watch/?v=466106549428068
Reclama
Continua sa citesti

Sectorul 1

Surpriză majoră la Sectorul 1! Andrei Florin-Mircea de la Alternativa Dreaptă are 21% în sondaje

Publicat cu

pe

Potrivit unui sondaj, dacă duminca viitoare ar avea loc alegeri locale Clotilde Armand (USR PMP FD) ar lua cele mai multe sufragii, urmată de candidatul Alianței PSD-PNL, George Tuță, surpiza consituind-o avocatul Andrei Florin-Mircea de la Partidul Alternativa Dreaptă care s-ar clasa pe locul 3.

Cum era de așteptat, fiind abia început de campanie, iar cetățenii locuitori ai Sectorului 1 nefiind încă familiarizați cu cei care se luptă pentru fotoliul de primar, Clotilde Armand se află pe primul loc în preferințe cu un scor de 28%.

Clotilde Armand, actual primar al Sectorului 1 este susținută de Alianța Dreapta Unită formată din USR, PMP și Forța Dreptei.

Reclama

Pe locul doi, potrivit sondajului Sociopol, s-ar clasa candidatul Alianței PSD-PNL, George Tuță, cu 23%. Deși nu este încă cunoscut pentru oamenii din Sectorului 1, Tuță, care nu are prea multă experiență politică, se apropie destul de mult de Clotilde Armande care are notorietate prin pisma actualului mandat de primar. Mircea Andrei, candidatul Partidului Alternativa Dreaptă, și ocupantul locului trei în sondaj este un new entry în competiția electorală din acest sector, dar are în spate experiență politică, spre deosebire de Tuță. Mircea Andrei este avocat si fost senator PDL și locuiește de mulți ani în Sectorul 1, unde a fost implicat activ în viața socială. Competiție stânsă în treiEste de monitorizat în perioada următoare evoluția acestui candidat, care transformă campania electorală într-o competiție în trei, la scor strîns, între Clotilde Armand, George Tuță și Mircea Andrei. Pe locul cinci, cu 10%, un alt vechi politician care încearcă revenirea: Liviu Negoiță de la PUSL. Negoiță care pe vremuri conducea în mod detașat competiția electorală în Sectorul 3, înainte să vină celălalt Negoiță – Robert – să-i tragă sectorul de sub picioare.

Continua sa citesti

Sectorul 1

Avocatul Andrei Florin-Mircea candideaza la functia de primar in Sectorul 1! Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 aproape de final

Publicat cu

pe

Chinul bucurestenilor din Sectorul 1 este aproape de final deoarece mai este putin pana la alegerile locale. Circul promovat timp patru ani atat de primarul in functie Clotilde Armand cat si de partidele politice din Consiliul Local Sector 1 l-au determinat pe avocatul Andrei Florin-Mircea sa candideze la functia de primar pe listele partidului Alternativa Drepta (AD).

Sambata, 17 februarie, Partidul Alternativa Dreapta isi lanseaza candidatii pentru alegerile din 2024, iar pentru Primaria sectorului 1 este anuntat avocatul Andrei Florin-Mircea.

„Este de neinteles pentru orice om cu bun simt de ce partidele de la putere au predat Sectorul 1 in mainile celui mai incompetent primar, conform ultimelor cercetari sociologice. Cel mai important sector al Capitalei, sursa principala de venit pentru bugetul Capitalei, locul unde se regasesc cele mai importante institutii, obiective turistice si companii a fost abandonat din cauza calculelor meschine de partid si a intereselor personale.

Reclama

Sectorul 1 are de acum o alternativa reala, pentru ca astazi, Sectorul 1 nu are primar, ci un functionar platit din bani publici, alaturi de cohorta de consilieri pe care nu-i stie nimeni, care a ingropat sectorul in gunoi, l-a umplut de sobolani, i-a blocat dezvoltarea si l-a transformat, din Perla Capitalei, in groapa de gunoi a Capitalei”, a declarat fostul senator Andrei Florin-Mircea.

Cariera profesionala a candidatului AD a fost in principal in zona magistraturii activand in cadrul Tribunalului Bucuresti si absolvent al Inaltei Scoli de Magistratura, specializat in Drept International si Relatii Economice Internationale; cadru didactic Universitar; arbitru si Presedinte al Curtii de Arbitraj de pe langa Camera de Comert si Industrie Ilfov; Senator (2008-2012) si Secretar al Comisiei Juridice a Senatului. Avocat titular al Casei de Avocatura „Mircea Andrei si Asociatii”.

Reclama
Continua sa citesti
Reclama
Stirile Zilei3 zile in urma

Kasparov cheamă românii să vadă live pe cei zece mari maeștri care se vor întrece la București până pe 6 iulie

Garry Kasparov povestește în premieră că, pentru crearea circuitului GCT, s-a inspirat dintr-o tentativă a gigantului tehnologic Intel de la...

Stirile Zilei3 zile in urma

Încă 150 de comisari de mediu pentru a proteja natura

Potrivit unor surse avizate din Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, o delegație OCDE s-a deplasat anul trecut la noi în...

Turist3 săptămâni in urma

BAT Romania lanseaza provocarea turistilor: ”Vara asta, lasa doar urme pe nisip, nu ambalaje”

Ziua Internationala a Mediului este celebrată pe 5 iunie si coincide cu inceputul noului sezon estival. BAT Romania demareaza in...

Politica3 săptămâni in urma

Vergil Chiţac rămâne favorit la Primăria Constanța

Primarul Constanței Vergil Chiţac (PNL) rămâne favorit pentru a continua în scaunul de edil cu 38,1%, urmat de Horia Constantinescu...

Timp libero lună in urma

Gala Destinația anului 2024: MAMAIA a luat premiu special pentru cea mai bună stațiune de pe litoral

Excelență, eleganță, rafinament și multă creativitate în industria turismului românesc. Sunt cele 4 ingrediente care au stat la baza Galei...

Sectorul 1o lună in urma

A început construcția grădiniței și școlii publice din Greenfield

Primăria Sectorului 1 anunță că au început lucrările la Complexul Educațional Greenfield. Acolo se vor construi o școală și o...

Reclama

La mare cautare