Bucurestiul va avea un muzeul al Holocaustului!

0
661
Consiliul General al Capitalei a aprobat înfiinţarea unui Muzeu de Istorie a Evreilor din România într-o clădire din Centrul Vechi al Bucureştiului, care va fi trecută în administrarea Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”.

Consilierii Generali au aprobat, potrivit mediafax, în cadrul şedinţei de joi, proiectul de hotărâre prin care imobilul situat în strada Lipscani nr. 18 – 20, sector 3, va fi dat în administrare Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel”, pentru a fi realizat un Muzeu de Istorie a Evreilor din România.

<

”Susţin necesitatea realizării la Bucureşti a Muzeului Holocaustului şi Istoriei Evreilor, pentru că astfel vom demonstra lumii că românii nu-şi uită istoria, iar părţile sale întunecate trebuiesc reamintite mereu generaţiilor viitoare, pentru ca tragediile petrecute să nu se mai repete. Prin acest proiect vom pune la dispoziţia Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” spaţiul din strada Lipscani nr. 18-20, sector 3. Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” a fost desemnat de Guvernul României să coordoneze activitatea înfiinţării muzeului. Muzee similare au fost organizate la Berlin, Varşovia şi Moscova, acestea contribuind semnificativ la conturarea unei identităţi competitive a localităţilor respective. În perioada martie 2016 – martie 2017, România deţine Preşedinţia Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului (IHRA), printre obiectivele principale ale acestui mandat fiind dezvoltarea de proiecte educaţionale şi memoriale privind istoria evreilor din perioada celui de-Al Doilea Război Mondial”, a declarat Gabriela Firea.