Intra in contact cu noi

Turist

Bucurestiul sub stapanirea rock-ului: Iron Maiden si Muse concerteaza in aceasta seara!

Publicat cu

pe

Weekend-ul ăsta e Rock the City. Entertainerii de la Muse cântă în Piaţa Constituţiei, vineri. Megastarurile de la Iron Maiden cântă sâmbătă, de la 20:30, anunta Mediafax.
A început şi micro-festivalul „Zilele Unteatru”. Sâmbătă e Marele Picnic ShortsUp în Grădina Botanică. Voilà recomandările, alegeţi ce vă place:
VINERI
CONCERT MUSE şi IRON MAIDEN, headlineri ai festivalului Rock The City
Cel mai mare festival de rock al României – Rock The City, ajuns la cea de a 7-a ediţie, revine cu turneele live ale celor mai importanţi headlineri ai momentului, cap de afiş în toate festivalurile mari din Europa. Marcel Avram, East European Production şi D&D East Entertainment organizează concertele MUSE şi IRON MAIDEN, în cadrul festivalului Rock The City desfăşurat în 29-30 iulie, în Piaţa Constituţiei.
Muse cântă de la 21:15, vineri, în Piaţa Constituţiei. Iată o micro-poveste despre Muse:
Pe noul lor album, “Drones”, Bellamy (chitară, voce), Christopher Wolstenholme (bass) şi bateristul Dominic Howard îşi arată din nou clasa şi măiestria compoziţională. Dupa cum ne-a obişnuit, Muse este un critic acid al societăţii, dar şi un vizionar distopic, versurile scrise la obiect şi puse pe un sound rock pompos mergând direct la public. Drones este un album concept, care spune povestea protagonistului, într-un mod deosebit, prin relatarea diverselor stări pe care acesta le experimentează – de la abandon şi pierderea speranţei la îndoctrinarea de către sistem ca dronă umană. Muse este un bun entertainer rock şi ca exemplificare stau mărturie piesele „Psycho“, „Dead Inside“, „Reapers“ şi „Aftermath“. În acest turneu, Muse a înglobat noile piese într-un singur set, iar restul sunt de factură Best of Hits. Cu peste 20 de milioane de albume vândute, peste 50 de premii primite, dintre care 3 Grammy, Muse revine la Bucureşti pe parcursul turneului de anul acesta cu un show de excepţie sub egida festivalului Rock The City, pe 29 iulie în Piaţa Constituţiei.


Biletele sunt puse în vânzare prin reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.
TEATRU Zilele Unteatru – micro-festival de teatru, concerte şi prietenie, între 28 iulie – 4 august
La sfârşitul acestei luni Unteatru sărbătoreşte 6 ani de când funcţionează ca vitrină în care produsul cultural devine exponat pentru spectatorul vizitator. Astfel, în perioada 28 iulie – 4 august, marcând şi mutarea într-un nou spaţiu, va avea loc festivalul „Zilele Unteatru”.
Micro-festivalul adună nume şi spectacole dragi ale scenei teatrului celor doi regizori şi fondatori ai proiectului Unteatru – Andrei şi Andreea Grosu – dar şi o serie de concerte pentru iubitorii de muzică. Un weekend prelungit va fi dedicat celui mai important eveniment al verii pe scena teatrului şi culturii – 7 zile de spectacole, premiere, concerte, vernisaj de fotografie, târg de design, dar şi o terasă plină cu actori şi prieteni ai teatrului. Vineri, 29 iulie, de la ora 18:00 va fi un vernisaj foto al lui Adi Bulboacă. Intrarea liberă. De la ora 19:30 se joacă „Vandalul” de Hamish Linklater. Va fi o premieră în prezenţa autorului. Detalii spectacol şi bilete online aici:http://unteatru.ro/event/copy/. ora 22:00 – Concert Lucia. Detalii concert şi bilete online aici:http://unteatru.ro/event/concert-lucia-zilele-unteatru/.
Pagina de Facebook a evenimentului, aici: https://goo.gl/SKfCzR.
LITERATURĂ Copacul cu Cărţi, în fiecare weekend
Un copac din Cişmigiu a rodit poveşti frumoase pentru bucureşteni. Pasionaţii de lectură pot culege carţi, pe care au ocazia să le citească la răcoarea serii, într-un hamac ori pe bancă, ascultând muzică în surdină. În perioada 15 iulie – 14 august 2016, peluza dintre intrările Rigas şi Victor Eftimiu din Parcul Cişmigiu se va transforma într-o zonă de relaxare şi lectură în aer liber. În tot acest interval, publicul de toate vârstele va avea acces gratuit la peste 500 de titluri de cărţi din toate domeniile, reviste şi publicaţii de specialitate, se va putea relaxa pe fotoliile puf, hamacele şi păturile amplasate pe iarbă, va asculta muzică ambientală şi va se putea distra participând la atelierele şi activităţile programate în fiecare weekend.
Pagina de Facebook a evenimentului, aici: https://goo.gl/HSjWkF.
SÂMBĂTĂ
CONCERT MUSE şi IRON MAIDEN, headlineri ai festivalului Rock The City
Iron Maiden cântă sâmbătă, de la 20:30, în Piaţa Constituţiei.
Cu peste 90 de milioane de albume vândute, peste 2000 de concerte live susţinute în 59 de ţări, zeci de milioane de fani şi 16 albume de studio de o calitate infailibilă, garantată prin puterea numelui trupei, Iron Maiden şi-a câştigat statutul de cea mai influentă şi venerată trupă rock din toate timpurile.
Celebrul grup britanic va reveni în România pentru un alt show remarcabil, în cadrul festivalului Rock The City. Concertul va avea loc pe 30 iulie, în Piaţa Constituţiei.

Iron Maiden va susţine la Bucureşti unul dintre ultimele show-uri din turneul „The Book Of Souls 2016”, turneu ce a avut un imens succes la nivel mondial, promovând cel mai recent album lansat, cu acelaşi nume. Albumul a ocupat primul loc în topurile muzicale din peste 40 de ţări.
Turneul i-a purtat pe cei de la Iron Maiden peste 6 continente şi 36 de ţări, incluzând concerte în premieră în China, El Salvador şi Lituania. Producţia evenimentului va fi o premieră pentru România, scena măsurând 20 de metri lungime, 15 metri adancime şi 18 metri înălţime, iar sistemul de sunet şi lumini va uimi publicul prezent.

Fear Of The Dark, The Trooper, Powerslave, The Number Of The Beast şi Wasted Years, precum şi hit-uri emblematice ale trupei din anii ’80 si ’90, vor face parte din set list, împreună cu melodii de pe noul lor album de studio “The Book Of Souls”.
Pagina de Facebook a evenimentului: https://goo.gl/llXtKF.
Biletele sunt puse în vânzare prin reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.
FILM Marele Picnic ShortsUP în Grădina Botanică, ediţia 3
La final de iulie, în plină vară, filmele scurte se mută sub cerul liber. Vineri, 29 iulie şi sâmbătă, 30 iulie, de la 18.00 până la 23.30, Grădina Botanică din Bucureşti devine destinaţie de vacanţă în mijlocul oraşului şi gazda a două seri cu filme scurte, muzică, proiecţii multimedia şi ateliere. Pe covorul verde, proiectate pe un ecran gonflabil, scurtmetrajele de la Marele Picnic vor povesti despre evadare, nevoia de libertate şi apropierea de natură, în două selecţii pline cu ficţiune, comedie şi animaţie. Programul de filme va fi diferit în fiecare seară şi va rula între orele 21.30 şi 23.30, savurat de spectatori pe iarbă, la răcoarea grădinii, de pe pături de picnic. Program complet: www.shortsup.ro/filmele-de-la-marele-picnic-shortsup. Anul acesta poveştile de pe ecran vor împărtăşi din energia muzicii jazz şi funk. Trio-ul JazzyBIT, format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) şi Szabó Csongor-Zsolt (tobe) va încălzi atmosfera de vineri cu un concert live ce va provoca spectatorii la visare şi la mişcare. Sâmbătă, filmele vor fi precedate de un video-mapping menită să pună în valoare unul dintre cele mai frumoase colţuri verzi din capitală prin culoare şi lumină.
Pagina de Facebook a evenimentului, aici: https://goo.gl/bKOcRG.
ARTĂ Pinacoteca Bucureştiului. Un proiect interbelic
Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită să descoperiţi o nouă expoziţie temporară – „Pinacoteca Bucureştiului. Un proiect interbelic”, deschisă în perioada 29 iulie 2016 – 30 august 2017.
Vernisajul expoziţiei va avea loc în ziua de 29 iulie, ora 18:30, la Palatul Suţu.
Expoziţia reprezintă un memento dedicat Pinacotecii bucureştene şi preconizează să sintetizeze o imagine reprezentativă a Pinacotecii, în constituirea căreia colecţionismul de stat şi cel particular au avut o pondere egală. Deschizând această expoziţie, Muzeul Municipiului Bucureşti redă publicului două noi spaţii expoziţionale de la etajul Palatului Suţu, completând circuitul de vizitare după ce acestea au funcţionat ca depozite o perioadă de câţiva ani.
Pinacoteca bucureşteană, inaugurată în 1933, având ca prim sediu palatul amiralului Gheorghe Urseanu, a ajuns să cuprindă azi aproximativ 5.500 de piese de pictură, grafică şi sculptură românească şi universală. Conjuncturi diverse ale istoriei urbane au făcut colecţia inaccesibilă locuitorilor Capitalei, timp de un sfert de veac. După ce a fost deposedată de numeroase opere preţioase în anii comunismului, colecţia nu a mai fost valorificată după 1990 decât fragmentar, prin câteva evenimente temporare, majoritatea găzduite în locaţii externe Muzeului Municipal.
Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului, aici: https://goo.gl/MwyDKU.

Turist

BAT Romania lanseaza provocarea turistilor: ”Vara asta, lasa doar urme pe nisip, nu ambalaje”

Publicat cu

pe

Ziua Internationala a Mediului este celebrată pe 5 iunie si coincide cu inceputul noului sezon estival. BAT Romania demareaza in cadrul platformei Alege Asumat un Oras Curat o noua campanie de constientizare a faptului ca gesturile individuale simple pot avea un impact semnificativ asupra mediului inconjurator. Astfel, noua campanie indeamna turistii la eco-responsabilitate in timpul vacantelor si la mentinerea curateniei apelor si pe plaje, cu mesaje precum: “Vara asta, lasa doar amintiri la mare, nu deseuri” sau „Vara asta, lasa doar urme pe nisip, nu ambalaje,” amplasate pe Autostrada Soarelui, dar si prin mijloace de comunicare media si online.

Sute de mii de turisti isi petrec anual vacantele de vara pe litoralul romanesc, iar in urma lor ramane si o cantitate semnificativa de deseuri, de cateva zeci de tone, potrivit datelor autoritatilor centralizate de o organizatie de profil*. Potrivit celor mai recente date oficiale**, cel mai frecvent intalnite tipuri de deseuri monitorizate pe plajele Romaniei sunt cele din polimeri artificiali (peste 85%), urmate de cele din metal, sticla/ceramica, cauciuc, hartie/carton, textile si lemn procesat. Totodata, pe litoralul romanesc se regasesc si deseuri plutitoare sau in mare, precum cele metalice, de plasa, textile, din lemn sau sticla.  

Campania Alege Asumat un Oras Curat ajunge anul acesta la a 6-a editie, BAT fiind totodata recunoscut de Financial Times ca lider in domeniul combaterii schimbarilor climatice in 2024, pentru al 4-lea an consecutiv. In acest context, campania BAT Romania din acest an se subsumeaza obiectivelor de sustenabilitate ale companiei, prin promovarea unui comportament eco-responsabil la nivel individual, in situatii concrete de zi de zi si care, prin multiplicare, contribuie la construirea unui viitor mai bun.

Reclama

„Litoralul este unul dintre locurile cele mai afectate de deseurile lasate in urma la finalul verii si, de aceea, anul acesta atragem atentia asupra responsabilitatii pe care o avem fiecare dintre noi pentru a pastra curate apele si plajele Romaniei. Grija fata de mediu si comunitate inseamna responsabilitate la nivelul individual al fiecaruia dintre noi si se traduce prin gesturi mici, consecvente si multiplicate la scara larga, sociala. In cadrul BAT ne-am asumat obiectivul de a construi un viitor mai bun pentru consumatorii nostri, dar si pentru societatea in care traim si ne dorim ca tot mai multi oameni sa inteleaga responsabilitatea alegerilor individuale si relevanta gesturilor simple, repetitive si a impactului pe care acestea il au pentru viitor,” declara Ileana Dumitru,  Director Relatii Externe al Ariei Europa de Sud-Est, BAT.

In cadrul platformei Alege Asumat un Oras Curat, BAT Romania deruleaza in fiecare an campanii de responsabilitate sociala privind protectia mediului inconjurator, cat si pentru constientizarea importantei politicilor comerciale corecte si responsabile si preventiei accesului minorilor la produse cu tutun si nicotina.

Cei peste 3.000 de angajati ai BAT in Romania contribuie in fiecare an la multiplicarea mesajelor de constientizare a importantei gesturilor individuale simple, cu impact major pentru mediu si societate. Anual, entitatile BAT Romania deruleaza initiative interne precum campanii de donare de sange, de colectare selectiva, donatii de textile pentru reutilizare si reciclare sau actiuni de plantare si impadurire. Anul acesta, angajatii BAT Romania au plantat peste 5.000 de copaci, contribuind astfel la regenerarea ecosistemului din judetul Calarasi. Totodata, recipientii pentru bauturi din plastic sau carton utilizati la birou de angajatii BAT Romania au fost inlocuiti anul acesta cu cani ceramice, pentru incurajarea reutilizarii si reducerii deseurilor, astfel reducandu-se peste 2 tone de deseuri anual***.     

Sustenabilitatea, in centrul afacerii BAT

Cu o viziune circulara asupra abordarii de sustenabilitate, ce vizeaza intreg ciclul de viata al produselor sale, din 2021 BAT Romania a lansat si un program national de colectare pentru reciclare a versiunilor anterioare glo, dispozitivul de incalzire a consumabilelor din tutun si plante din portofoliul companiei. In anul 2022, programul a fost extins pentru colectarea dispozitivelor BAT de vapat. In prezent, la nivel national sunt active peste 360 de puncte de colectare a dispozitivelor electronice BAT, iar pana in prezent au fost colectate peste 155 de mii de dispozitive. 

Reclama

BAT si-a inceput calatoria in domeniul sustenabilitatii in urma cu peste 20 de ani, cu rezultate recunoscute de prestigioase institutii la nivel international, precum Dow Jones Sustainability Index sau Financial Times, care in 2024 a inclus BAT, pentru al patrulea an consecutiv, pe lista liderilor in domeniul combaterii schimbarilor climatice, pentru rezultatele remarcabile privind reducerea emisiilor de carbon. Recent, compania a publicat raportul anual combinat privind performanta de business si in domeniul sustenabilitatii pentru anul 2023, prin care evidentiaza progresul obtinut in atingerea obiectivelor sale de sustenabilitate

Continua sa citesti

Stirile Zilei

Municipiul București intră în finala competiției ”Destinația Anului 2024”

Publicat cu

pe

Municipiul București intră în finala competiției Destinația Anului 2024, la categoria ”Orașe care inspiră”, iar Proiectul cultural ”Străzi deschise – București, Promenadă urbană” este finalist la categoria ”Atracții cultural-educative”.
Destinația Anului, cea mai importantă competiție autohtonă pentru promovarea turismului din România, se desfășoară în acest an în perioada 15 martie – 21 mai, pe platforma web destinatiaanului.ro și aliniază la start cele mai frumoase obiective turistice naționale.
Conform regulamentului competiției, în perioada 16 martie – 14 aprilie, în urma voturilor juriului alcătuit din specialiști în marketing și turism, manageri, jurnaliști și lideri de opinie, Municipiul București și programul cultural ”Străzi deschise – București, Promenadă urbană” au intrat în finala competiției.
În data de 21 mai 2024 vor fi desemnați câștigătorii în cadrul Galei de Premiere care va avea loc la București.
Voteati pentru municipiul București și programul cultural Străzi deschise – București, Promenadă urbană pe destinatiaanului.ro .
Continua sa citesti

Turist

Marea Britanie, SUA, Bulgaria, Germania, Italia – De unde vin cei mai multi turisti straini in Bucuresti

Publicat cu

pe

Turiştii din Marea Britanie, SUA, Bulgaria, Germania, Italia, Grecia şi Israel au accesat cel mai des Visit Bucharest, platforma dedicată promovării Bucureştiului în limba engleză, din 1 ianuarie până în 15 decembrie 2023, potrivit unei analize, potrivit news.ro.

Analiza a fost efectuată pe 355.000 de căutări specifice pe platforma web şi peste 5 milioane de accesări ale postărilor de pe conturile sociale asociate.

Dacă Marea Britanie şi Statele Unite nu constituie o surpriză, acestea regăsindu-se anual în topul ţărilor din care se efectuează căutări relevante despre atracţiile turistice din Bucureşti, Bulgaria este o ţară care a început să genereze căutări consistente relativ recent, intrând în Top 3 pe întregul an.

Ce caută despre Bucureşti turiştii străini după ţara de provenienţă

Reclama

Turiştii britanici au căutat cel mai mult: Bucharest Christmas Market, Bucharest Therme, Bucharest Fountain Show – Spectacolul Fântânilor Arteziene

Turiştii americani au căutat cel mai mult: Locaţiile din Bucureşti unde s-a filmat serialul „Wednesday”, Mâncăruri tradiţionale româneşti, Ghidul online al Bucureştiului

Turiştii bulgari au căutat cel mai mult: Pieţe de Crăciun în Bucureşti, Concerte şi festivaluri în Bucureşti, Unde pot petrece Revelionul în Bucureşti

Reclama

Turiştii greci au căutat cel mai mult: Pieţe de Crăciun în Bucureşti, Ghidul online al Bucureştiului, Evenimentele din Bucureşti

Ce atracţii din Bucureşti au căutat online turiştii străini în 2023

Cele mai căutate atracţii (inclusiv sezoniere) şi obiective turistice: Spectacolul fântânilor arteziene – Simfonia Apei, Centrul Vechi, Palatul Parlamentului, Bucharest Christmas Market – Piaţa/Pieţele de Crăciun Bucureşti, Ateneul Român

Reclama

Cele mai căutate muzee: Casa Ceauşescu (Palatul Primăverii), Muzeul Grigore Antipa, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Artă, Muzeul Satului

Cele mai căutate evenimente: Open Streets 2023, Garden of Lights – Grădina Botanică, Street Food Festival, Red Bull Flugtag, iMapp Bucharest

Cele mai căutate festivaluri şi concerte: Concertul Guns’N Roses, Summer in the City Festival, Concertul Depeche Mode, Concertul David Garrett, Saga Festival

Reclama

Cele mai căutate tururi cu ghid: Turul ”Calea Victoriei”, Turul ”Atracţii ale Comunismului”, Turul ”Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii – Centrul Vechi”, Turul ”Strada Kiseleff – Piaţa Victoriei”

Cele mai interesante fraze folosite de către turiştii străini în căutările online în 2023:

”Care sunt evenimentele din Bucureşti din acest weekend”
”Care sunt mâncărurile tradiţionale româneşti”
”Care sunt locaţiile unde s-a filmat serialul Wednesday de pe Netflix”
”Unde pot găsi artă stradală în Bucureşti”
”Pub-uri unde se pot viziona meciuri de fotbal în Bucureşti”
”Unde este piaţa de vechituri din Bucureşti”
”Unde pot face shopping în Bucureşti”
”Edificii comuniste în Bucureşti”

Reclama

Cele mai căutate destinaţii pentru excursii de o zi cu plecare din Bucureşti: Castelul Bran, Constanţa, Braşov, Castelul Peleş.

Continua sa citesti

La mare cautare

Copyright © 2012 Bucurestiul.ro