Intra in contact cu noi

Turist

Bucurestiul sub stapanirea rock-ului: Iron Maiden si Muse concerteaza in aceasta seara!

Publicat cu

pe

Weekend-ul ăsta e Rock the City. Entertainerii de la Muse cântă în Piaţa Constituţiei, vineri. Megastarurile de la Iron Maiden cântă sâmbătă, de la 20:30, anunta Mediafax.
A început şi micro-festivalul „Zilele Unteatru”. Sâmbătă e Marele Picnic ShortsUp în Grădina Botanică. Voilà recomandările, alegeţi ce vă place:
VINERI
CONCERT MUSE şi IRON MAIDEN, headlineri ai festivalului Rock The City
Cel mai mare festival de rock al României – Rock The City, ajuns la cea de a 7-a ediţie, revine cu turneele live ale celor mai importanţi headlineri ai momentului, cap de afiş în toate festivalurile mari din Europa. Marcel Avram, East European Production şi D&D East Entertainment organizează concertele MUSE şi IRON MAIDEN, în cadrul festivalului Rock The City desfăşurat în 29-30 iulie, în Piaţa Constituţiei.
Muse cântă de la 21:15, vineri, în Piaţa Constituţiei. Iată o micro-poveste despre Muse:
Pe noul lor album, “Drones”, Bellamy (chitară, voce), Christopher Wolstenholme (bass) şi bateristul Dominic Howard îşi arată din nou clasa şi măiestria compoziţională. Dupa cum ne-a obişnuit, Muse este un critic acid al societăţii, dar şi un vizionar distopic, versurile scrise la obiect şi puse pe un sound rock pompos mergând direct la public. Drones este un album concept, care spune povestea protagonistului, într-un mod deosebit, prin relatarea diverselor stări pe care acesta le experimentează – de la abandon şi pierderea speranţei la îndoctrinarea de către sistem ca dronă umană. Muse este un bun entertainer rock şi ca exemplificare stau mărturie piesele „Psycho“, „Dead Inside“, „Reapers“ şi „Aftermath“. În acest turneu, Muse a înglobat noile piese într-un singur set, iar restul sunt de factură Best of Hits. Cu peste 20 de milioane de albume vândute, peste 50 de premii primite, dintre care 3 Grammy, Muse revine la Bucureşti pe parcursul turneului de anul acesta cu un show de excepţie sub egida festivalului Rock The City, pe 29 iulie în Piaţa Constituţiei.


Biletele sunt puse în vânzare prin reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.
TEATRU Zilele Unteatru – micro-festival de teatru, concerte şi prietenie, între 28 iulie – 4 august
La sfârşitul acestei luni Unteatru sărbătoreşte 6 ani de când funcţionează ca vitrină în care produsul cultural devine exponat pentru spectatorul vizitator. Astfel, în perioada 28 iulie – 4 august, marcând şi mutarea într-un nou spaţiu, va avea loc festivalul „Zilele Unteatru”.
Micro-festivalul adună nume şi spectacole dragi ale scenei teatrului celor doi regizori şi fondatori ai proiectului Unteatru – Andrei şi Andreea Grosu – dar şi o serie de concerte pentru iubitorii de muzică. Un weekend prelungit va fi dedicat celui mai important eveniment al verii pe scena teatrului şi culturii – 7 zile de spectacole, premiere, concerte, vernisaj de fotografie, târg de design, dar şi o terasă plină cu actori şi prieteni ai teatrului. Vineri, 29 iulie, de la ora 18:00 va fi un vernisaj foto al lui Adi Bulboacă. Intrarea liberă. De la ora 19:30 se joacă „Vandalul” de Hamish Linklater. Va fi o premieră în prezenţa autorului. Detalii spectacol şi bilete online aici:http://unteatru.ro/event/copy/. ora 22:00 – Concert Lucia. Detalii concert şi bilete online aici:http://unteatru.ro/event/concert-lucia-zilele-unteatru/.
Pagina de Facebook a evenimentului, aici: https://goo.gl/SKfCzR.
LITERATURĂ Copacul cu Cărţi, în fiecare weekend
Un copac din Cişmigiu a rodit poveşti frumoase pentru bucureşteni. Pasionaţii de lectură pot culege carţi, pe care au ocazia să le citească la răcoarea serii, într-un hamac ori pe bancă, ascultând muzică în surdină. În perioada 15 iulie – 14 august 2016, peluza dintre intrările Rigas şi Victor Eftimiu din Parcul Cişmigiu se va transforma într-o zonă de relaxare şi lectură în aer liber. În tot acest interval, publicul de toate vârstele va avea acces gratuit la peste 500 de titluri de cărţi din toate domeniile, reviste şi publicaţii de specialitate, se va putea relaxa pe fotoliile puf, hamacele şi păturile amplasate pe iarbă, va asculta muzică ambientală şi va se putea distra participând la atelierele şi activităţile programate în fiecare weekend.
Pagina de Facebook a evenimentului, aici: https://goo.gl/HSjWkF.
SÂMBĂTĂ
CONCERT MUSE şi IRON MAIDEN, headlineri ai festivalului Rock The City
Iron Maiden cântă sâmbătă, de la 20:30, în Piaţa Constituţiei.
Cu peste 90 de milioane de albume vândute, peste 2000 de concerte live susţinute în 59 de ţări, zeci de milioane de fani şi 16 albume de studio de o calitate infailibilă, garantată prin puterea numelui trupei, Iron Maiden şi-a câştigat statutul de cea mai influentă şi venerată trupă rock din toate timpurile.
Celebrul grup britanic va reveni în România pentru un alt show remarcabil, în cadrul festivalului Rock The City. Concertul va avea loc pe 30 iulie, în Piaţa Constituţiei.

Iron Maiden va susţine la Bucureşti unul dintre ultimele show-uri din turneul „The Book Of Souls 2016”, turneu ce a avut un imens succes la nivel mondial, promovând cel mai recent album lansat, cu acelaşi nume. Albumul a ocupat primul loc în topurile muzicale din peste 40 de ţări.
Turneul i-a purtat pe cei de la Iron Maiden peste 6 continente şi 36 de ţări, incluzând concerte în premieră în China, El Salvador şi Lituania. Producţia evenimentului va fi o premieră pentru România, scena măsurând 20 de metri lungime, 15 metri adancime şi 18 metri înălţime, iar sistemul de sunet şi lumini va uimi publicul prezent.

Fear Of The Dark, The Trooper, Powerslave, The Number Of The Beast şi Wasted Years, precum şi hit-uri emblematice ale trupei din anii ’80 si ’90, vor face parte din set list, împreună cu melodii de pe noul lor album de studio “The Book Of Souls”.
Pagina de Facebook a evenimentului: https://goo.gl/llXtKF.
Biletele sunt puse în vânzare prin reţeaua Eventim şi online pe www.eventim.ro.
FILM Marele Picnic ShortsUP în Grădina Botanică, ediţia 3
La final de iulie, în plină vară, filmele scurte se mută sub cerul liber. Vineri, 29 iulie şi sâmbătă, 30 iulie, de la 18.00 până la 23.30, Grădina Botanică din Bucureşti devine destinaţie de vacanţă în mijlocul oraşului şi gazda a două seri cu filme scurte, muzică, proiecţii multimedia şi ateliere. Pe covorul verde, proiectate pe un ecran gonflabil, scurtmetrajele de la Marele Picnic vor povesti despre evadare, nevoia de libertate şi apropierea de natură, în două selecţii pline cu ficţiune, comedie şi animaţie. Programul de filme va fi diferit în fiecare seară şi va rula între orele 21.30 şi 23.30, savurat de spectatori pe iarbă, la răcoarea grădinii, de pe pături de picnic. Program complet: www.shortsup.ro/filmele-de-la-marele-picnic-shortsup. Anul acesta poveştile de pe ecran vor împărtăşi din energia muzicii jazz şi funk. Trio-ul JazzyBIT, format din Teodor Pop (pian, claviaturi), Mihai Moldoveanu (bas) şi Szabó Csongor-Zsolt (tobe) va încălzi atmosfera de vineri cu un concert live ce va provoca spectatorii la visare şi la mişcare. Sâmbătă, filmele vor fi precedate de un video-mapping menită să pună în valoare unul dintre cele mai frumoase colţuri verzi din capitală prin culoare şi lumină.
Pagina de Facebook a evenimentului, aici: https://goo.gl/bKOcRG.
ARTĂ Pinacoteca Bucureştiului. Un proiect interbelic
Muzeul Municipiului Bucureşti vă invită să descoperiţi o nouă expoziţie temporară – „Pinacoteca Bucureştiului. Un proiect interbelic”, deschisă în perioada 29 iulie 2016 – 30 august 2017.
Vernisajul expoziţiei va avea loc în ziua de 29 iulie, ora 18:30, la Palatul Suţu.
Expoziţia reprezintă un memento dedicat Pinacotecii bucureştene şi preconizează să sintetizeze o imagine reprezentativă a Pinacotecii, în constituirea căreia colecţionismul de stat şi cel particular au avut o pondere egală. Deschizând această expoziţie, Muzeul Municipiului Bucureşti redă publicului două noi spaţii expoziţionale de la etajul Palatului Suţu, completând circuitul de vizitare după ce acestea au funcţionat ca depozite o perioadă de câţiva ani.
Pinacoteca bucureşteană, inaugurată în 1933, având ca prim sediu palatul amiralului Gheorghe Urseanu, a ajuns să cuprindă azi aproximativ 5.500 de piese de pictură, grafică şi sculptură românească şi universală. Conjuncturi diverse ale istoriei urbane au făcut colecţia inaccesibilă locuitorilor Capitalei, timp de un sfert de veac. După ce a fost deposedată de numeroase opere preţioase în anii comunismului, colecţia nu a mai fost valorificată după 1990 decât fragmentar, prin câteva evenimente temporare, majoritatea găzduite în locaţii externe Muzeului Municipal.
Mai multe detalii pe pagina de Facebook a evenimentului, aici: https://goo.gl/MwyDKU.

Turist

Marea Britanie, SUA, Bulgaria, Germania, Italia – De unde vin cei mai multi turisti straini in Bucuresti

Publicat cu

pe

Turiştii din Marea Britanie, SUA, Bulgaria, Germania, Italia, Grecia şi Israel au accesat cel mai des Visit Bucharest, platforma dedicată promovării Bucureştiului în limba engleză, din 1 ianuarie până în 15 decembrie 2023, potrivit unei analize, potrivit news.ro.

Analiza a fost efectuată pe 355.000 de căutări specifice pe platforma web şi peste 5 milioane de accesări ale postărilor de pe conturile sociale asociate.

Dacă Marea Britanie şi Statele Unite nu constituie o surpriză, acestea regăsindu-se anual în topul ţărilor din care se efectuează căutări relevante despre atracţiile turistice din Bucureşti, Bulgaria este o ţară care a început să genereze căutări consistente relativ recent, intrând în Top 3 pe întregul an.

Ce caută despre Bucureşti turiştii străini după ţara de provenienţă

Reclama

Turiştii britanici au căutat cel mai mult: Bucharest Christmas Market, Bucharest Therme, Bucharest Fountain Show – Spectacolul Fântânilor Arteziene

Turiştii americani au căutat cel mai mult: Locaţiile din Bucureşti unde s-a filmat serialul „Wednesday”, Mâncăruri tradiţionale româneşti, Ghidul online al Bucureştiului

Turiştii bulgari au căutat cel mai mult: Pieţe de Crăciun în Bucureşti, Concerte şi festivaluri în Bucureşti, Unde pot petrece Revelionul în Bucureşti

Reclama

Turiştii greci au căutat cel mai mult: Pieţe de Crăciun în Bucureşti, Ghidul online al Bucureştiului, Evenimentele din Bucureşti

Ce atracţii din Bucureşti au căutat online turiştii străini în 2023

Cele mai căutate atracţii (inclusiv sezoniere) şi obiective turistice: Spectacolul fântânilor arteziene – Simfonia Apei, Centrul Vechi, Palatul Parlamentului, Bucharest Christmas Market – Piaţa/Pieţele de Crăciun Bucureşti, Ateneul Român

Reclama

Cele mai căutate muzee: Casa Ceauşescu (Palatul Primăverii), Muzeul Grigore Antipa, Muzeul Ţăranului Român, Muzeul Naţional de Artă, Muzeul Satului

Cele mai căutate evenimente: Open Streets 2023, Garden of Lights – Grădina Botanică, Street Food Festival, Red Bull Flugtag, iMapp Bucharest

Cele mai căutate festivaluri şi concerte: Concertul Guns’N Roses, Summer in the City Festival, Concertul Depeche Mode, Concertul David Garrett, Saga Festival

Reclama

Cele mai căutate tururi cu ghid: Turul ”Calea Victoriei”, Turul ”Atracţii ale Comunismului”, Turul ”Piaţa Universităţii – Piaţa Unirii – Centrul Vechi”, Turul ”Strada Kiseleff – Piaţa Victoriei”

Cele mai interesante fraze folosite de către turiştii străini în căutările online în 2023:

”Care sunt evenimentele din Bucureşti din acest weekend”
”Care sunt mâncărurile tradiţionale româneşti”
”Care sunt locaţiile unde s-a filmat serialul Wednesday de pe Netflix”
”Unde pot găsi artă stradală în Bucureşti”
”Pub-uri unde se pot viziona meciuri de fotbal în Bucureşti”
”Unde este piaţa de vechituri din Bucureşti”
”Unde pot face shopping în Bucureşti”
”Edificii comuniste în Bucureşti”

Reclama

Cele mai căutate destinaţii pentru excursii de o zi cu plecare din Bucureşti: Castelul Bran, Constanţa, Braşov, Castelul Peleş.

Continua sa citesti

Turist

Bucureștenii sunt șocați de prețurile nesimțite de la târgurile de Crăciun din Capitală. Câteva exemple

Publicat cu

pe

Turiștii care vor să mănânce la târgul de Crăciun din Piața Constituției vor trebui să vină pregătiți cu o sumă deloc mică, dacă vor să guste din preparatele tradiționale.

Un tânăr a stârnit un val de reacții pe rețelele sociale după ce a postat un videoclip pe TikTok în care arată pe ce a cheltuit suma de 92 de lei la Târgul de Crăciun organizat în hala Laminorul din Sectorul 3, anunță romaniatv.net.

Videoclipul a devenit viral, strângând peste 7000 de aprecieri și sute de comentarii din partea internauților, majoritatea exprimându-și nemulțumirea față de prețurile considerate exagerate ale produselor care se vând în cadrul târgului.

Tânărul a împărtășit urmăritorilor săi că a cheltuit 92 de lei pe o frigăruie, un cârnăcior, o porție de trei mici cu muștar, o pită și un suc. Cu toate că acest lucru ar părea o achiziție modestă, suma de final a fost una neașteptată, oamenii exprimându-și dezamăgirea în comentarii.

Reacția unui american, după ce a mâncat într-un restaurant din România: „Prețuri mari, nejustificate, mă mir că oamenii pot să trăiască din asemenea salarii”

Unul dintre utilizatori a comparat prețul micilor de la Târgul de Crăciun din Hala Laminor cu cel de la Obor, afirmând că „mai bine mănânc niște mici de la Obor”. De asemenea, alți internauți au speculat că organizatorii târgului cer sume prea mari pentru standuri, iar asta se reflectă în prețurile produselor.

„Organizatorii au cerut de la 10.000 de euro în sus pentru un stand acolo, deci prețurile mari vin de la sine”, a comentat cineva.

Prețuri de neimaginat la Târgurile de Crăciun

Nemulțumirile nu s-au oprit doar la Târgul de Crăciun din Hala Laminor. Un comentariu a subliniat că la târgul de Crăciun din Drumul Taberei, un simplu burger mic costă 60 de lei. Chiar și din Craiova au venit relatări de prețuri aparent exagerate, un internaut menționând că aici cu 90 de lei „îți luai doar cârnatul, cartofi și lipie, se poate și mai rău”.

Reacțiile de dezaprobare ale oamenilor se resimt dincolo de București și Craiova, unul dintre cele mai frumos împodobite orașe, cu internauți care au subliniat că prețurile mari sunt o problemă generalizată în toate târgurile de Crăciun. Un alt comentator a concluzionat: „Foarte mult! Au niște prețuri nesimțite la toate târgurile”, scrie stiridiaspora.ro.

”Foarte mult! Au niște prețuri nesimțite la toate târgurile”, este de părere un urmăritor.

Un altul susține că prețul este decent, în comparație cu cele practicate la evenimentul similar de la Craiova: ”În Craiova, cu 90 lei, iei doar cârnatul, o porție de cartofi și o lipie”.

Cât costă un vin fiert sau un langoş la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2023
În celebrul cartier bucureștean Drumul Taberei s-a deschis un nou Târg de Crăciun ce poartă numele West Side Christmas Market. El este considerat a fi cel mai frumos târg din țară, însă cât costă să bei un pahar de vin fiert sau să mănânci ceva tradițional la acest târg?

S-a deschis Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2023, locul unde locuitorii celebrului cartier bucureștean, dar nu numai, se pot bucura de spiritul sărbătorilor de iarnă. Tot sub egida Untold Universe, West Side Christmas Market promite a fi cel mai frumos târg de acest gen din țară, atracțiile nefiind deloc puține la număr, însă și prețurile sunt pe măsură.

Ca și anul trecut, va exista imensa roată cu ajutorul căreia vizitatorii vor putea admira zona, dar și celebrele căsuțe de Crăciun, locuri unde comercianții vor putea vinde produse specifice perioadei de Sărbători.

„Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei din Sectorul 6 este cel mai frumos, cel mai dichisit și cu cea mai frumoasă atmosferă de Crăciun. Și se autofinanțează integral. La noi nu este vorba despre mărime, vedete scumpe și decibeli cu scene mari. La noi este despre comunitate, spiritul Crăciunului, bun gust, calitatea vendorilor și atmosfera sărbătorilor de iarnă. Ne adresăm, în special, familiilor, celor mici și comunității noastre”, a declarat Ciprian Ciucu, primarul Sectorului 6, la deschiderea târgului.

Comparativ cu anul trecut, prețurile au suferit ceva modificări. Iată cât costă un vin fiert sau un langoş la Târgul de Crăciun din Parcul Drumul Taberei 2023, dar și cât trebuie să scoatem din portofele pentru a ne bucura de atracțiile principale:

Vin fiert: de la 13 lei / 250 ml

Langoși: de la 15 lei

Plăcinte de casă: de la 15 lei

Sărmăluțe cu mămăligă: de la 30 de lei

Cârnați afumați: de la 14 lei / 100 g

Pomana porcului: de la 10 lei / 100 g

Fasole cu ciolan: de la 10 lei / 100g

Ciocolată caldă: 13 lei

Ceai: 10 lei

Apa: 10 lei

Exact ca în cazul târgului de la Cluj deschis weekend-ul trecut, Untold Universe se ocupă și de organizarea West Side Christmas Market din cartierul Drumul Taberei. Anul acesta orbim de un patinoar cu mult mai mare decât cel precedent, un carusel, un trenuleț pentru cei mici, celebra roată panoramică de 38 de metri înălțime, peste 60 de căsuțe de Crăciun, atelierele spiridușilor și, nu în ultimul rând, Casa lui Moș Crăciun.

„Unul dintre elementele centrale ale West Side Christmas Market rămâne Căsuța lui Moș Crăciun. Este locul fermecat, inspirat din poveștile pentru copii, unde cei mici îi scriu scrisori Moșului, se joacă, ascultă povești citite de spiriduși și primesc cadouri. Căsuța va fi deschisă în fiecare zi a târgului, de luni până vineri între orele 16:00 și 21:00, iar în weekend de la 11:00 la 22:00. Pe 1 decembrie, Căsuța lui Moș Crăciun se va deschide cu o oră mai devreme, adică la 15:00”, precziează într-un comunicat cei de la Untold Universe.

West Side Christmas Market va rămâne deschis până la 27 decembrie și va funcționa după următorul program:

Luni – vineri: 12:30 – 22:30

Sâmbătă – duminică: 11:00 – 22:30

Continua sa citesti

Turist

Cea mai frumoasa casa din București iarna aceasta: Coana Mita Biciclista a devenit loc de pelerinaj

Publicat cu

pe

Pe 1 decembrie, Casa istorică a Miței Biciclista a dat startul sezonului sărbătorilor de Crăciun. Ceremonia de inaugurare a decorațiunilor și ornamentelor de pe fațada în stil art-nouveau a clădirii din Piața Amzei a marcat începutul unei perioade festive ce va continua cu un weekend plin de momente artistice.

Astfel, La Mița Biciclista Stabiliment Creativ inițiază o tradiție anuală de a marca oficial venirea iernii și de a aduce bucurie locuitorilor Bucureștiului printr-un spectacol de design unic. Acest eveniment pune în valoare ideea de recuperare și revitalizare a clădirilor istorice din București.

Împodobirea casei de pe strada Biserica Amzei reflectă dorința de a transmite că fiecare dintre noi are puterea de a contribui la înfrumusețarea orașului. Prin numeroasele momente planificate, dorim să aducem bucurie și să cultivăm un puternic sentiment de comunitate.

Echipa de creatori a fațadei de Crăciun din acest an include cei mai talentați floriști și designeri din Europa, sub îndrumarea lui Mantas Petruskevicius. Acest artist floral și designer de evenimente este recunoscut pe plan mondial pentru talentul său excepțional și pasiunea sa în a crea concepte de decor unice, caracterizate de armonie și eleganță.

Fațada La Mița Biciclista a fost decorată cu ajutorul a 11 lămpi speciale de 2,5 metri înălțime, aproape 50 de acadele bastonaș gigant, fiecare având peste 2 metri înălțime, peste 200 de metri de ghirlande de brad, peste 2000 de metri de ghirlande de lumină LED și 6 brazi cu o înălțime de 4 metri.

Continua sa citesti
Reclama
Bani5 zile in urma

Fără țigări minorilor! BAT și ANPC promovează comerțul responsabil cu țigări!

BAT in parteneriat cu Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), demareaza luna aceasta campania anuala „Alege Asumat un Comportament Comercial...

Bucuresti5 zile in urma

Salonul Bicicletei revine în Capitală

Salonul Bicicletei, un eveniment destinat pasionaților de ciclism, este deschis în perioada 19-21 aprilie în parcarea de la mall Băneasa...

Politicao săptămână in urma

Un senator AUR a plecat la Alternativa Dreaptă!

Se confirmă ascensiunea Partidului Alternativa Dreaptă dar și fracționarea curentului conservator între acesta și AUR! Astfel, după reușita Alternativei Drepte...

Bucurestio săptămână in urma

Profesor de 62 de ani din București, acuzat că avea o relație cu una dintre elevele sale. Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore

Un profesor în vârstă de 62 de ani a fost reţinut, pentru 24 de ore, pentru că ar fi avut...

Bucuresti2 săptămâni in urma

Avocatul Andrei Florin-Mircea: Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Poliția Locală să revină pe stradă!

Sistemul de educație din Sectorul 1 nu mai e sigur! Nici pentru profesori, nici pentru elevi sau părinții lor. Poliția...

Bucuresti3 săptămâni in urma

Salarii mărite la Primăria Capitalei! Cine sunt fericiții câștigători?

Consilierii generali au adoptat, astăzi, un proiect de hotărâre privind majorarea salariilor angajaților Primăriei Capitalei și ai instituțiilor subordonate acesteia....

Reclama

La mare cautare