Bucurestiul se scufunda in gunoaie! Primaria Sectorului 4 de decretat STARE DE ALERTA!

Primăria Sectorului 4 al Capitalei a decretat, joi, stare de alertă în toată zona aflată în administrare ca urmare a sistării contractului de salubritate cu REBU, compania care colecta deşeul menajer şi îl transporta la groapa de gunoi.
,,S.C. REBU S.A., operatorul de salubritate aflat sub contract cu Sectorul 4 al Municipiului Bucureşti pentru colectarea deşeurilor menajere şi asigurarea serviciilor de salubrizare stradală, refuză să respecte prevederile legale, punând astfel în pericol sănătatea a peste 300 de mii de locuitori ai sectorului. În ciuda nenumăratelor demersuri ale administraţiei locale, inclusiv de natură juridică, S.C. REBU S.C. continuă acţiunile vădit ilegale de ridicare a recipienţilor de colectare a deşeurilor”, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX de Primăria Sectorului 4, din Bucureşti.
Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă, a fost convocat, miercuri, de primarul Sectorului 4, Daniel Băluţă, după ce REBU nu a mai colectat gunoiul şi a ridicat fără a înapoia aproape 1.600 de pubele.
Aceste acţiuni survin ca urmare a neprelungirii contractului de salubritate pe care Primăria Sector 4 îl avea de mai bine de 10 ani cu REBU S.A.

<

,,REBU nu va mai ridica gunoiul din Sectorul 4. Contractul, care era încheiat de 10 ani, nu a mai fost prelungit şi a expirat la începutul acestui an. (…) Practic, REBU nu va mai putea ridica gunoiul de nicăieri din Bucureşti”, au precizat reprezentanţii Biroului de presa ai Primariei Sectorului 4.

Aceştia susţin că REBU are, totuşi, obligaţia de a ridica în continuare gunoaiele.

,,Până la data de 10 aprilie, REBU trebuie să ridice gunoiul, dar am primit foarte multe sesizari de la cetăţeni care reclamau că fie nu se mai ridică deşeurile, sunt lăsate la marginea drumului. Angajaţii ADP Sector 4 au intervenit cât s-a putut de repede şi s-a reuşit cât de cât rezolvarea problemelor. În perioada următoare ADP Sector 4 va continua să ridice gunoiul menajer, are logistica umană şi materială necesară, însă, este o chestiune temporară”, a mai precizat reprezentanţii Primăriei.

Potrivit autorităţilor locale, în prezent se află în desfăşurare licitaţia pentru desemnarea unui nou operator de salubritate care să se ocupe în Sectorul 4 de ridicarea gunoiului, transportul acestuia şi de deszăpezire pe timpul iernii. Iar până la desemnarea unui nou operator de saluburitate, operaţiunile de colectare şi transport a deşeurilor vor fi asigurate de ADP Sector 4.