Acasă Timp liber Bucurestiul se distreaza in week-end! Vezi programul celor mai tari evenimente din...

Bucurestiul se distreaza in week-end! Vezi programul celor mai tari evenimente din acest sfarsit de saptamana!

480

Vineri, 22 iulie, începe Creative Fest, cel mai mare festival dedicat artei și culturii urbane din România organizat de creart – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București.

Festivalul, desfășurat la Romexpo, promite trei zile de creativitate, distracție și muzică bună, accesul fiind gratuit, potrivit site-ul creart.
Atracțiile din afara scenei muzicale vor fi asigurate de unii dintre cei mai talentați grafferi și pictori 3D, care vor decora un spectaculos labirint creativ cu o suprafață de 300 de metri pătrați, anunta Agerpres.ro.
Lucrările acestora de pe pereții interiori și exteriori ai construcției îi vor conduce pe curioși într-o lume a culorilor și a formelor pline de semnificații, constituindu-se într-un veritabil muzeu de artă urbană, arată sursa citată. Artiștii vor începe lucrul cu câteva zile înainte de festival și vor continua să picteze pe toată durata evenimentului, astfel încât publicul să asiste la procesul de creație a acestor opere urbane.

De asemenea, amatorii de senzații tari vor fi uimiți de îndrăzneala și îndemânarea performerilor care vor pune stăpânire pe rampa de sporturi extreme, cu o suprafață de opt ori mai mare față de ediția anterioară, unde rideri profesioniști își vor demonstra abilitățile pe durata celor trei zile de festival.
Creativitatea culinară își găsește și ea cele mai bune forme de exprimare la Creative Fest, diverse food-truck-uri asigurând un meniu variat și potrivit oricărui gust, informează creart. Vizitatorii vor avea la dispoziție și un generos spațiu de lounge și chill out, unde se vor putea relaxa la umbră, pe fotolii puf sau pe iarbă.
Accesul la festival este liber și se face, începând cu ora 15.00, prin intrările A și B ale Romexpo.
Mai multe informații despre programul și activitățile festivalului se pot găsi pe pagina Facebook Creative Fest, pe pagina de Facebook creart și pe site-urile www.creativefest.ro și www.creart.ro.
Începând de sâmbătă, 23 iulie, Piața Ovidiu din Constanța aduce Concertele Verii Summerkiss și artiștii momentului din România timp de patru weekend-uri consecutive de concerte live, informează un comunicat al Asociației Litoral Delta-Dunării
Cei mai cunoscuți și îndrăgiți artiști ai momentului din România vor concerta live în Piața Ovidiu în patru concerte organizate de Kiss FM și Asociația Descoperă Constanța, pe o scenă de mari dimensiuni, cu unul dintre cele mai performante sisteme de sonorizare din România, precizează comunicatul.

Proiectul Summer Live Concerts ajunge pentru prima dată la Constanța, iar prima sesiune nocturnă, cea de sâmbătă, 23 iulie, programată între orele 20.00 și 23.00, îi va aduce pe scenă pe Smiley, Adi Sână Akcent, Alex Velea, Feli, Cabron band și Mihail.
Evenimentul „Târg de vară până-n seară”, organizat de Piața Țărănească și Meșter(Ești)!, în curtea interioară a Muzeului Național al Țăranului Român, are loc de vineri, 22 iulie, până duminică, 24 iulie, între orele 10.00-19.00.

Vizitatorii pot degusta și târgui colaci și tot felul de cofeturi, plăcinte boierești, turtă dulce și covrigi, miere, dulcețuri și zacuști, siropuri, țuică și fructe și legume proaspete de sezon, fac cunoscut organizatorii într-un comunicat.
Vor fi și ceaune cu mâncăruri pregătite la fața locului, după rețete țărănești, de pe plaiuri dâmbovițene: sărmăluțe în varză nouă, fasole cu ciolan și tochitură cu mămăliguță.

De asemenea, meșteri populari și artizani din toate zonele țării vor expune: ceramică, obiecte din piele, mic mobilier pictat, oale, linguri, căuce și ibrice de alamă, ii și marame, scoarțe și cergi, icoane și pristolnice, bijuterii, zgărdane, obiecte realizate din lână și croșetate, casete și cutii, broșe și vestimentație, obiecte din lemn și sticlă.
În curtea interioară, negustorii își așteaptă clienții într-o lume cu obiecte vechi (cufere, mobilier țărănesc, ceramică veche țărănească, unelte gospodărești, roți de car, ii și fote, covoare și diverse țesături țărănești, tablouri, bijuterii, cărți, cărți poștale, patefoane etc.).
Intrarea la târg este liberă și accesul se face prin Intrarea Monetăriei nr 3.

<