Acasă Stiri Bucuresti actualitate Bucurestiul ramane fara concerte pe strada! Unde vrea Firea sa plimbe lumea?

Bucurestiul ramane fara concerte pe strada! Unde vrea Firea sa plimbe lumea?

554

Lenti Chiriac, manager de productie al D&D East Entertainment, unul dintre cei mai importanti organizatori de concerte din Romania, a declarat pentru agentia de presa News.ro ca nu gaseste fireasca atitudinea primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, de a renunta la banii din chiria Pietei Constitutiei, spatiu pentru care nu trebuie sa investeasca nimic, si ca pentru evenimentele Rock The City si Rihanna contractele sunt semnate, iar compania nu va plati niciun ban in plus.
Gabriela Firea a propus, luni, intr-o conferinta de presa, organizatorilor de concerte si evenimente culturale sa se orienteze catre Arena Nationala sau Romexpo, unde chiriile percepute incep de la 5.000 de euro pe zi si pot ajunge pana la 15.000 de euro pe zi, renuntand astfel la Piata Constitutiei, pentru care chiria platita este ”cea mai mica din Europa si probabil de pe mapamond”.

Edilul Bucurestiului a spus ca blocarea circulatiei pe unele artere importante ale orasului, din cauza evenimentelor artistice si culturale, trebuie sa inceteze.

Ea le propune promoterilor sa incheie parteneriate cu Primaria Municipiului Bucuresti, astfel incat municipalitatea sa suporte o parte din chiriile pentru alte amplasamente precum Arena Nationala sau Romexpo.
”Stiam de saptamana trecuta despre asta. Poate ca nu s-a exprimat cum trebuie sau poate nu a inteles cum merg lucrurile, pentru ca nu ai cum sa interzici. Si sa ma trimiti de la stat la particular…!?”, a spus Lenti Chiriac referitor la faptul ca Gabriela Firea a precizat ca se ofera sa ajute financiar, printr-un parteneriat, promoterii sa organizeze concerte la Romexpo S.A., intre altele.

”Oricum e aglomeratie in oras. Nu poti spune ca e totul brici si blocam noi. Piata Constitutiei este domeniu public si apartine de Primaria Municipiului Bucuresti. De ce sa interzici un eveniment acolo, daca toti organizatorii platesc? Eu am pus pretul ala acolo? Eu am platit cat au zis. Este un haos. Nu pot sa o acuz, pentru ca nu stiu cine a venit cu ideea. Cred ca a fost prost sfatuita de oameni din jurul ei. Porneste prost”, a mai declarat Lenti Chiriac. ”Piata este, de fapt, o parcare. Acolo sunt niste ministere, pe cine incurc? In plus, nu investeste nimic acolo. A luat-o gratis”, a adaugat producatorul.

Despre urmatoarele doua mari evenimente care sunt programate sa aiba loc, vara aceasta, in Piata Constitutiei, Lenti Chiriac spune ca are contractele semnate si ca nu va accepta vreo modificare a lor.

”Am doua evenimente in piata, vara asta – Rock The City si Rihanna – in iulie si august. Am contractele semnate. Nu pot sa-i platesc dublu”, a spus el.
”Acolo nu merita sa faci decat evenimente pentru foarte multi oameni. Zilele trecute a fost Queen… Un AC/DC, un Bon Jovi sau Robbie Williams nu ai unde sa-i duci. Concertul Scorpions il fac la Romexpo, pentru ca vin mai putin oameni”, a mai explicat Chiriac.

Pentru anul 2017, producatorul D&D are in plan sa negocieze pentru un concert U2 in Romania, insa, in situatia data, este putin probabil, spune el, sa duca la capat planurile.

”Au venit niste nume mari, este o chestie pentru oras. Este un avantaj faptul ca au acceptat. Noi nu suntem ca alte capitale, unde sa avem mereu concerte. Nu e ca si cand au loc in fiecare saptamana. Pentru la anul o sa ma gandesc si nu o sa facem concerte mari. Nu mai aducem U2… pentru ca, da, ne gandeam, dar o trupa ca asta trebuie contactata cu cel putin un an inainte. Dar unde sa-i aduci?”, se intreaba producatorul.

<