In primele sase luni ale acestui an Primăria Bucureştiului a cheltuit doar 17,45% din banii pentru investiţii, potrivit execuţiei bugetare pe primele şase luni. Mai exact, municipalitatea a efectuat plăţi de aproape 117 milioane de lei, faţă de 670 de milioane de lei cât era planificat.
Pentru primele șase luni ale acestui an, în bugetul aprobat al municipiului București era previzionată o cheltuială cu investițiile de circa 670 milioane lei, iar, conform execuției bugetare, veniturile au fost realizate. Așadar, bani sunt, spune preşedintele PNL sector 6, Cornel Pieptea, într-un comunicat transmis Agerpres.
Cu toate acestea, Primăria Municipiului București a plătit efectiv pentru investiții aproape 117 milioane lei, adică 17,45%.

„Un nivel atât de mic al plăților înseamnă că lucrările deja începute înaintează extrem de încet, iar despre lucrări noi nici nu poate fi vorba”, adaugă Pieptea.

Pentru întreg anul 2017, Primăria Bucureşti are un buget alocat cheltuielilor pentru dezvoltare de 1,78 miliarde de lei. Rămâne de văzut dacă în a doua jumătate a anului va creşte ritmul plăţilor, pentru a compensa nivelul scăzut din prima jumătate.

<
Transparenta face diferenta