Cartierele Bucurestiului s-au umplut de gunoaie dupa Pasti si singura masura pe care au gasit s-o ia de urgenta autoritatile vizeaza mesajele ”#rezist”, scrise cu creta pe asfaltul din fata Guvernului.
Spre exemplu, in aceasta dimineata, angajatii Romprest spalau Piata Victoriei, dupa cum arata pagina de facebook a protestelor. Nici nu a plouat recent in Capitala…

In tot acest timp Bucurestiul este plin de mizerie. Iar situaţia este cu atât mai gravă cu cât, potrivit statisticilor, în perioada sărbătorilor, cantitatea de gunoi menajer creşte cu 50%. În sectorul 6, de exemplu, cetăţenii au produs câte 700 de tone de gunoaie în fiecare zi din Săptămâna Mare, anunta Digi24.ro.

<
Patru saci plini, pe Calea Şerban Vodă, spre Patriarhie. Trei saci răvăşiţi, pe Bibescu Vodă. Patru, pe Principatele Unite. O grămadă, la stânga, pe Olimpului. Saci, pungi şi-un coş plin, pe Ienăchiţă Văcărescu. Grămezi pe Şerban Vodă, colţ cu Valerian Prescurea. Toate, la doi paşi de centrul Bucureştiului. Pe Whatsapp curg imagini cu munţi de gunoaie în mai toate cartierele Capitalei.

Străzile şi parcările sunt pline de pet-uri aruncate de petrecăreţii de week-end. Gunoaiele din vechile ghene stradale zac alandala, din cauza pubelelor defecte.
În sectorul 5, cheflii de pe Aleea Vicina au redecorat, cu cutii goale de bere, parcul rezervat copiilor. Firma de salubritate a uitat să mai ridice gunoaiele, le-a lăsat la trei metri de locul de joacă.
Nici în sectorul 6 nu este mai bine. La o oră după miezul zilei, pubelele de pe străzile Vintilă Mihăilescu şi Moisei, erau încă pline.

„Sâmbătă a fost, în principiu, cu 50% mai mult deşeu decât într-o zi de sâmbătă, obişnuită. Acum, în Săptămâna Mare, a fost o cantitate aproape dublă de deşeuri. Înseamnă aproximativ 700 de tone de deşeu pe zi. Nu sunt probleme deosebite nicăieri”, spune Dan Ceauşescu, directorul societății de salubrizare din sectorul 6 .

Transparenta face diferenta