Acasă Bucuresti Bucurestiul de la canicula la furtuni! Cum va fi vremea la inceputul...

Bucurestiul de la canicula la furtuni! Cum va fi vremea la inceputul acestei saptamani!

473
Luni, instabilitatea atmosferica se va accentua treptat in cea mai mare parte a tarii. In regiunile vestice, nordice si centrale, precum si in zonele montane si submontane din restul teritoriului, temperaturile vor scadea spre valori normale la aceasta data si vor fi innorari temporar accentuate, averse torentiale, frecvente descarcari electrice, intensificari ale vantului ce vor lua si aspect de vijelie si caderi de grindina, informeaza Mediafax.
La Bucuresti, luni, vremea va fi calduroasa. Disconfortul termic va fi ridicat, iar in orele dupa-amiezii, indicele temperatura – umezeala (ITU) se va situa in jurul pragului de 80 de unitati. Cerul va fi variabil, dar noaptea, instabilitatea va fi in crestere si vor fi posibile averse, insotite de descarcari electrice si intensificari de scurta durata ale vantului. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 34 de grade, iar cea minima va fi de 19…21 de grade.
Marti, in tara, vremea va fi in general instabila. Cerul va prezenta innorari temporar accentuate si pe arii extinse vor fi averse, descarcari electrice, intensificari ale vantului si cu aspect de vijelie si izolat va cadea grindina. Ploile vor avea si caracter torential, astfel se vor cumula, la nivel local 15…20 l/mp si pe arii restranse, indeosebi in zona de munte, 50 l/mp. Exceptie vor face regiunile vestice si sud-vestice, unde astfel de fenomene vor fi pe arii mai restranse in cursul zilei, apoi cerul va deveni variabil.
Valorile termice diurne vor fi in scadere in toate regiunile; in cele vestice, nordice si centrale vor ajunge sa caracterizeze o vreme racoroasa pentru acesta data, iar in rest se vor incadra in limitele normale ale perioadei. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 19 grade in Maramures si 31 de grade, izolat in Muntenia si Dobrogea, iar cele minime, se vor situa, in general, intre 12 si 20 de grade.

 

<