Bucurestenii fug de RADET! Peste 600 de debransari in ultima perioada!

0
446

1,147 milioane de apartamente mai erau branşate la reţele de termoficare la finalul anului 2018, potrivit ANRE, dintre care circa jumătate (561.000) erau în Bucureşti. La nivel naţional, 25.300 de apartamente au fost debranşate, iar alte 1.000 s-au branşat. În Bucureşti, s-au debranşat 644 de apartamente şi s-au branşat 50, în ultimele şase luni ale anului trecut, scrie economica.net.
Ritmul debranşărilor a fost mult mai accentruat decât în primul semestru al anului, atunci când se debranşaseră circa 17.000 de apartamente. Citiţi mai multe despre situaţia din primul semestru al anului trecut, aici:
Oraşul în care s-au debranşat cele mai multe apartamente este Galaţiul, cu 8.765 de apartamente. De altfel, în acest oraş practic sistemul centralizat nu mai funcţionează (mai sunt radordate la societatea locală Calorgal circa 5.600 de apartamente) fiind montate centrale de cartier, pe lângă politica autorităţilor locale de a subvenţiona chiar achiziţia de centrale termice individuale, pe gaz. Primăria a anunţat că nu va mai plătit subvenţia la energia termică
Urmează Constanţa, cu circa 3.600 de apartamente debranşate de la RADET, care a ajuns să aibă sub 50.000 de apartamente branşate. Gigacaloria este destul de scumpă la Constanţa, cu un preţ de facturare la populaţie de 297 de lei
Al treilea oraş din punct de vedere al debranşărilor este Drobeta Turnu-Severin, unde s-au debramşat circa 1.500 de apartamente în şase luni, pe fondul întreruperilor în alimentare care au avut loc în 2018. Oricum, nici preţul nu este foarte atrăgător: 292 de lei gigacaloria, puternic subvenţionat chiar şi acest nivel, iar problemele au apărut mai demult, când centrala de la Halânga, care asigura apa fierbinte pentru oraş, a intrat în insolvenţă.
Citeste mai multe pe economica.net

<