Bucurestenii au creat o coada de aproape o suta de metri pentru a prinde voucherele Gabrielei Firea!

Sute de bucuresteni au creat o coada de aproape o suta de metri, in fata Centrului pentru Relatii cu Cetatenii al Primariei Generale de langa parcul Cismigiu, pentru a prinde unul dintre cele 5.000 de vouchere in valoare de 500 de lei pe care Primaria Capitalei le ofera celor care vor sa-si cumpere o bicicleta.
„Stau de o ora la coada si am numarul 260 la bonul de ordine. Acum e pe la 150. Am inteles ca inaintea mea au mai fost deja cateva serii”, ne-a explicat un bucurestean, luni dupa-amiaza. Potrivit acestuia, bonurile  de ordine se dau in serii de pana la 400 dupa care ordinea este resetata.
In multime sunt multi tineri, dar si bucuresteni de varsta a treia care stau la coada cu actele in mana, scrie Hotnews.ro.
„Stau sa prind un bon [n.r. voucher] pentru nepotul meu, sa-i iau o bicicleta”, recunoaste o doamna mai in varsta. 
Mai in spatele ei, doi tineri completeaza cererea in picioare. „Mi-as dori sa-mi iau o bicicleta sau o trotineta, inca nu m-am convins”, spune unul dintre ei.

Am intrebat pe cativa dintre bucurestenii de la coada daca sunt de parere ca exista si infrastructura adecvata pentru biciclete in Bucuresti.
„Nu, bineinteles ca nu. Pai nu vedeti ce haos e peste tot?”, recunoaste un domn pe la 50 de ani. „Da, asa e”, il aproba o doamna mai din spate. „Da’ poate acum daca mai vin pe strazi inca 5.000 de oameni cu biciclete vor face si piste”, continua aceasta. 
„Eu am avut o blicicleta si am vandut-o”, recunoaste un tanar. „Era acum cativa ani si mi-era cam frica sa merg cu ea pe strazi. Acum am sansa sa-mi iau o bicicleta noua si poate va fi mai bine”, spune baiatul.
Un domnisoara asteapta la coada cu o bicicleta in lateral. „E bicicleta mea, dar as vrea sa-mi cumpar una noua. Pe asta am s-o vand ieftin si asa ajunge inca o bicicleta si la alta persoana”, se justifica fata.
In timp ce sutele de oameni stateau la coada sa prinda un bon de ordine pentru a depune actele, Primaria Capitalei a anuntat intr-un comunicat ca acestea pot fi depuse si online.

Sursa foto/video

<