Valeriu Nicolae, coordonator al mai multor proiecte dedicate romilor, anunta ca PSD a reusit sa-i anuleze proiectul de ajutorare a copiilor saraci din Sectorul 5 al Capitalei. De teama ca Nicolae va candida pentru Primaria Sectorului 5, primarul PSD Daniel Florea a alocat 4 milioane de euro unei organizatii care va face aceeasi munca pe care voluntarii lui Nicolae o faceau pe gratis.
Revoltat, Nicolae promite ca va cumpara o casa, din banii lui, unde sa ii poata ajuta in continuare pe copii. De asemenea, el se angajeaza sa „scoata PSD-ul de la primaria sectorului 5 si a Bucurestiului”.
„PSD-ul a castigat iarasi. Ilogic, marlanesc si tipic cu oamenii lui Vanghelie, omul Partidei Romilor si cei de la UNPR. Au votat sa bage 4 mil EUR pentru a face exact ceea ce facem noi minus dedicatie tipica voluntarilor, partea de ajutor medical, administrativ, oftalmologic, hrana si urgente pe care le faceam noi, in aceeasi scoala. Gratis, pe banii nostri.
Asta o vor face numai cu o parte a copiilor si familiilor lor caci o buna parte nu pot intra in programul lor. Probabil o sa vina cu salarii mai mari ceea ce o sa forteze o parte a celor de la Policy Center sa munceasca pentru ei lucru care o sa-i afecteze negativ si pe cei de la Policy.
Am ceva planuri pentru ce o sa fac pentru a nu pierde copiii care sunt la cel mai mare risc de a nu se duce la scoala si meditatii pentru cei care au nevoie. Probabil o sa folosesc casa proprie si o sa incerc sa cumpar o alta casa care sa functioneze si ca adapost pentru cei care au cea mai mare nevoie (femei si copii abuzati sau foarte vulnerabili din ghetou sau pentru alti oameni care au nevoie). O sa o numim Casa Buna.
USR, PLUS, PNL promit ca pentru alegerile locale o sa imi iau o pauza profesionala si o sa fac tot ceea ce pot pentru a scoate PSD-ul de la primaria sectorului 5 si a Bucurestiului. Imi fac si mutatie pentru a ma asigura ca pot vota pentru ambele primarii. Asta a fost o victorie pirica si sper eu ca printre ultimele victorii ale PSD-ului. Romania nu e PSD-ul. Romania mea e Romania sutelor de voluntari si a oamenilor cu bun simt care sfintesc locul unde sunt”, a promis Valeriu Nicolae.
Valeriu Nicolae  anunta in urma cu cinci zile ca PSD Sector 5 i-a interzis sa mai faca voluntariat in beneficiul copiilor din aceasta zona a Bucurestiului. PSD se teme ca Nicolae va candida la alegerile pentru primaria sectorului. Primar al Sectorului 5 si presedinte al PSD Sector 5 este Daniel Florea.
„M-a sunat acum cateva minute o prietena de la PNL cu care am lucrat in guvernul tehnocrat. Imi spune ca PSD sectorul 5 a decis sa ne interzica sa mai facem voluntariatul de la scoala 136 caci eu sunt o posibila amenintare pentru pozitia de primar din partea USR PLUS.
Mai direct, socialistii din cel mai sarac sector al Bucurestiului vor sa opreasca un grup de voluntari care au grija de undeva la peste 100 de copii si cateva zeci de familli care traiesc in saracie abjecta cu de toate de la imbracat, mancare la tratamente medicale urgente. Asta in ciuda faptului ca eu am scris de mi s-a acrit ca mi s-ar parea mai degraba un blestem decat orice altceva sa ma bag in asa ceva si ca nu mai am ganduri de politica.
Daca ar exista ceva care sa ma faca sa ma razgandesc la implicarea in politica si sa-mi @#$I% viata pentru cateva luni pentru a face campanie din usa in usa numai ca sa incerc sa fac tot posibilul sa nu castige PSD-ul la sectorul 5 exact asta ar trebui sa se intample. Va rog share-uiti ca poate ajunge si la idiotii de la PSD sector 5”, informeaza Valeriu Nicolae.
Valeriu Nicolae este un apropiat al lui Dacian Ciolos, insa a demisionat in urma cu cateva luni din PLUS.
Valeriu Nicolae a fost distins in aprilie 2018 cu „World’s Children’s Prize”, pentru „eforturile sale neobosite de a sprijini copiii extrem de vulnerabili din ghetoul Ferentari”. Premiul i-a fost inmanat de regina Suediei.

<