Intra in contact cu noi

Timp liber

Bătaie de joc pe bani publici la Teatrul Metropolis: 54 de mii de spectatori au intrat gratis la spectacole!

Publicat cu

pe

Teatrul Metropolis, condus de fostul ministru PSD, George Ivașcu, a vândut anul trecut bilete în valoare de doar 350 de euro pentru un spectacol în timp ce costurile pentru organizare se ridică la 46.000 de euro. În plus, pe tot parcursul anului au intrat fără bilet 53.934 de spectatori și doar 2100 și-au plătit accesul. Cel mai probabil “beneficiarii” neplătitori și iubitori de cultură sunt rude și cunoștințe ale celor care azi deplâng situația financiară a teatrului.

Spectacole pentru pile, cunoștințe și relații. Așa s-ar putea rezuma activitatea de anul trecut a Teatrului Metropolis dacă ne uităm pe cifrele din buget. Managementul Teatrului pare că nu s-a obosit prea tare să aducă venituri sau să-și promoveze pe bune spectacolele pentru că vorba aia, pe vremea administrației Firea, robinetul de bani curgea. Dovadă în acest sens stau chiar cifrele din documentele instituției din care reiese clar risipa banilor publici.

Astfel, numărul de bilete vândute a fost unul infim în raport cu beneficiarii neplătitori (2.170 de bilete vândute versus 53.934 de beneficiari neplătitori). Acest lucru a afectat, evident, atingerea țintelor de venit propuse. Mai mult, teatrul nu a putut indica un criteriu prin care a măsurat beneficiarii neplătitori, trecându-i în raportul de activitate.

În plus, costurile pentru un spectacol sunt foarte mari, respectiv 46 de mii de euro, în timp ce din vânzarea biletelor se strâng abia 350 de euro.

Reclama

Conducerea teatrului a alocat sume enorme unor producții de teatru, în condițiile în care nu-și îndeplinea țintele de venit propuse. Anul trecut teatrul a plătit  suma de 265 mii de lei pe producția unui singur spectacol, din care aproape 130 de mii au mers pentru plata onorariilor actorilor din distribuție (patru la număr). Practic, într-un pandemic, teatrul a decis să cheltuie o sumă enormă, care nu putea fi acoperită din încasările propuse și care ar fi putut susține alte producții de teatru sau actori debutanți.

Mai mult, veniturile spectacolelor jucate în regim online s-au dus către terți care au vândut biletele și nu în bugetul teatrului. Un privat care a vândut bilete la un spectacol online a încasat o sumă de 10 ori mai mare decât a reușit teatrul să o facă pentru trei spectacole difuzate.

În pofida evidenței, directorul teatrului și un grup de colaboratori apropiați de acesta acuză fără vreo bază reală că Primăria Capitalei că vrea să închidă Metropolis pentru că nu alocă banii necesari pentru funcționarea teatrului. În realitate, subvenția pe care o va primi anul acesta Metropolis de la PMB este de aproximativ de 9 milioane de lei. Acest buget este unul apropiat ca sumă cu cele din anii precedenți, inclusiv bugetele din mandatul fostei administrații a Capitalei.

Reclama

Pentru că este nemulțumit de faptul că este evaluat de o comisie independentă și consideră că acest lucru i-ar umbri statutul de fost ministru al Culturii în guvernarea PSD, George Ivașcu a fost cel care a încurajat o serie de atacuri la adresa Primăriei Capitalei și a lui Nicușor Dan personal. Ipocrizia nu are margini.

Timp liber

Targ de cadouri, la inceput de decembrie, in Muzeul Satului

Publicat cu

pe

Seria de evenimente reunite sub genericul „Muzeul Satului în… sărbătoare. Târg de cadouri” va avea loc între 30 noiembrie şi 6 decembrie, relatează Agerpres.

Programul va debuta cu un târg cu obiecte şi bucate tradiţionale româneşti: de la păpuşi la icoane, de la instrumente muzicale la vase din lut, de la colaci şi pâine cu maia la miere, cozonaci, murături, dulceţuri şi zacuscă, sucuri naturale şi siropuri de leac, cadouri pentru cei dragi de la meşterii veniţi din întreagă ţară.

De Sfântul Andrei, pe 30 noiembrie, va avea loc vernisajul expoziţiei „Masca în Teatru”, un proiect al Asociaţiei Teatrul Vienez de Copii, în parteneriat cu Asociaţia Femeilor Universitare din România şi Universitatea Naţională de Arte Bucureşti, iar pe 1 decembrie, ca în fiecare an, Asociaţia Tradiţia Militară va susţine pe aleile muzeului o demonstraţie militară în uniforme de epocă.

Pe 4 decembrie, copiii sunt aşteptaţi la un atelier de sezon în care vor învăţa să confecţioneze „cizmuliţa lui Moş Nicolae”, iar apoi vor fi invitaţi în jurul bradului unde vor putea asculta colinde în interpretarea Corului Symbol al Patriarhiei Române.

Reclama

Cei mici vor putea participa, de asemenea, pe 6 decembrie, la teatrul de umbre, unde le va fi prezentată Legenda lui Moş Nicolae, iar părinţii şi bunicii la Târgul caritabil organizat de Societatea Studenţilor în Farmacie Bucureşti (SSFB), al cărui scop este de a ajuta organizaţia Hope and Homes for Children.

Continua sa citesti

Timp liber

Superbet aduce la Bucuresti legendarele echipe Borussia Dortmund și ACF Fiorentina

Publicat cu

pe

FC Rapid, Borussia Dortmund și ACF Fiorentina se întâlnesc pe 10 decembrie, începând cu ora 13:00, în Superbet International Cup, un turneu triunghiular care promite un spectacol fotbalistic de gală pe Arena Națională.

O echipă calificată în primăvara UEFA Champions League și câștigătoare a opt titluri Bundesliga, o Cupa a Campionilor, rivala lui Bayern Munchen, formația care i-a avut în vestiar pe Michael Zorc, Erling Haaland, Robert Lewandowski sau Marcel Răducanu. Borussia Dortmund.

O echipă calificată în primăvara UEFA Conference League, cu două titluri în Serie A, șase Coppa Italia și o Cupa Cupelor. Clubul unde au făcut spectacol Giancarlo Antognoni, Gabriel Batistuta sau Adrian Mutu. ACF Fiorentina.

O echipă cu suporteri exuberanți, campioană de 3 ori în România, câștigătoare a 13 Cupe ale României. 100 de ani de istorie cu Iuliu Baratky, Ion Ionescu, Rică Răducanu sau Cristian Săpunaru. Rapid București.

Reclama

Cele trei echipe vor oferi un festival de fotbal și divertisment, care va fi găzduit de Arena Națională. Sâmbătă, 10 decembrie, începând cu ora 13:00, vor avea loc trei meciuri de câte 60 de minute, presărate cu momente de divertisment pentru deliciul spectatorilor.

Spectacolul de pe Arena Națională va putea fi urmărit atât din tribune, cât și la televizor, fiind transmis de Prima Sport, Orange Sport și Digi Sport.

Context

Reclama

Fondat de către familia Dragic în anul 2008, grupul Superbet este o companie de tech & entertainment, fiind liderul industriei de pariuri sportive din România. De asemenea, grupul este prezent în 10 țări, cele mai importante piețe fiind în România, Belgia și Polonia.

Superbet este membru al IBIA (Asociația Internațională de Integritate în Betting) și s-a remarcat, de-a lungul timpului, prin colaborările cu ambasadori de brand precum Ilie Dumitrescu, Ana-Maria Popescu-Brânză, Cătălin Moroșanu, Mihai Leu, Gheorghe Craioveanu, Jerzy Dudek și mulți alții.

Reclama
Continua sa citesti

Timp liber

Premieră în București: Workshop metoda SEDONA în 26 și 27 noiembrie. Tema: RELAȚIILE și IUBIREA

Publicat cu

pe

Weekendul viitor, 26-27 Noiembrie 2022, de la 10:00 la 18:00, la Centrul Holistic Soma (Str. Alexandru Magatti nr. 9) va avea loc primul workshop din București pe baza Metodei Sedona, Eliberare Emoțională sau Eliberare Interioară Conștientă, având ca Temă- RELAȚIILE ȘI IUBIREA.
Dr. Iulian Zonenstain, Facilitator Metoda Sedona spune că va fi „O călătorie prin care participanții pot învăța să comunice mai ușor, să știe să gestioneze relații tensionate, să-și transforme într-un mod ușor și dinamic relațiile provocatoare, pornind de la întoarcerea la ceea ce este cu adevărat ceea ce oamenii numesc conceptual iubire, natura fundamentală de fapt, binele suprem.”
„Cauți și tu împlinirea în relații și în întreaga viață și asta e de multe ori un drum plin de perturbări? Partea bună e că acesta e un prilej minunat să îți îmbunătățești relațiile și întreaga viață. După doar două zile de workshop primești instrumente practice, usoare, de transformare interioară care ar putea îmbunătăți substanțial calitatea relațiilor și a multor aspecte din viața ta. Poți alege această cale ușoară, relații conștiente, asumate și armonioase. Ce ar fi să descoperi această simplă formă de transformare interioară care va avea ca efect minunat o transformare în întreaga ta viață? E posibil și pentru tine să experimentezi viața fără suferință, fără povară interioară!” a mai menționat Dr. Iulian Zonenstain.

Continua sa citesti

La mare cautare