A fost finalizat raportul privind controlul de la Maternitatea Giuleşti. Ministrul Sănătății spune că s-au aplicat amenzi în valoare de 37.000 de lei.
‘Raportul privind controlul la Maternitatea Giuleşti a fost finalizat. Aşteptăm încă nişte analize nefinalizate la Institutul Cantacuzino. Este vorba despre acea fenotipare a exudatelor nazale. Au fost recoltate 98 de probe – exudate nazale de le 98 de angajaţi din cei 292 existenţi. Au fost recoltate probe de pe suprafeţe, în jur de 178 de probe. (…) Au fost verificate foile de observaţie, a fost verificată încadrarea în structura de personal, norma de paturi. Au fost amenzi în valoare de 37.000 de lei. 30.000 de lei amendă pe persoană juridică, iar 7.000 de lei pentru medicul epidemiolog, asistenta şefă de obstetrică-ginecologie, asistenta şefă de la neonatologie, asistenta şefă de la blocul operator. Nu există acele legături de cauzalitate de la persoanele de la care s-a recoltat exudatul deocamdată şi îmbolnăvirea nou-născuţilor pentru că încă nu avem rezultatele gata de la Cantacuzino’, a spus aceasta.
Pintea a menţionat că a fost verificat şi modul de raportare a infecţiilor asociate actului medical. ‘A fost verificat, de asemenea, şi modul de raportare a infecţiilor asociate actului medical, din ianuarie până în prezent, au fost raportate corect un număr între unu şi cinci infecţii pe lună, dar nu de natură stafilococ’, a mai arătat Sorina Pintea.
Ministrul a anunţat că vor fi controlate toate maternităţile.

<
Transparenta face diferenta